IngridBakkee - Ingrid Bakkes blogg <3
Hjem Add Om meg Kontakt

5

Helløu!

Et ord som beskriver det å være hjemme igjen: FANTASTISK.

Meg og mamma hadde tenkt å ta bussen hjem i dag, men det ble i går istedenfor, og det var jo egentlig veldig greit! Kjenner jeg er ganske slapp og sliten, så blir godt å lade opp hjemme nå videre :) Skal ha siste posen av denne kuren på torsdag, så skal jeg ikke ha ny før om 3 uker- og skal ikke til Oslo igjen før om ca 4.

Har til og med laget skjema sånn at jeg kan holde oversikt over vekt og diverse.

Jeg har jo totalforbud for å gå i barnehagen nå, selv om jeg kan gå ned å hilse litt på. Så om noen har tips til tidfordriv, kom med det!!! Blir lange dager her hjemme, og jeg vil ikke sitte å gjøre ingenting :)

Blir heller ikke så mye å blogge om, om sykdommen. Så jeg trenger litt tips til hva jeg kan blogge om da. Tenkte å ta en liten spørsmålsrunde etterhvert, og kanskje lage et innlegg av rommet mitt og diverse sånne "utfordring-blogg-ting". Kanskje så det er lettere å bli kjent med MEG! :) kom med forslag hvertfall!

 • 2

  I ettermiddag kom han lillebror med sin dame på besøk, det var på tide assa. Etter det kom Onkel og henta meg og mamma, så spiste vi god middag hos de før det var tilbake til Radium for siste natta. Det gjorde såå godt å komme ut av sykehuset for de få timene, var ikke i form når vi dro, men i toppform når vi kom tilbake! :) Tusen takk onkel og tante for besøk og gjestfrihet!!!

  Behandlingen har gått overraskende bra, og det er jeg veldig glad for! Har reagert mer på tablettene jeg har fått enn selve cellegiften. Siste 2-timers pose imorgen, pluss litt snakk med leger, så bærer det ut av sykehus for noen uker! Det blir så godt å komme hjem!!!

  Må også skryte av sykepleierne her, jeg spør og graver om aalt de gjør med meg, og de er tålmodige, og svarer det de kan- de er virkelig noen engler som flyr rundt her

 • 1

  Heihei!

  Har ikke skrevet på et par dager egentlig bare fordi det ikke har skjedd noe spesielt. Jeg var ikke i form torsdagskveld- det var en lang dag og jeg fikk 3 ulike cellegifter rett etter hverandre.

  Det har gått bra i går og i dag. Jeg merker at jeg er trøtt og sliten, og gjør mitt beste for å spise. Heldigvis skal jeg bare ha en type cellegift som varer 2 timer, de 4 siste dagene. Også skal jeg ha en liten pose dag 8, som blir nå til Torsdag.

  Jeg skal få neste 5-dagers kur i Kristiansand. Ser veldig frem til det, for da slipper jeg å være innlagt, og jeg får gjort vanlige ting hjemme innimellom.

  Jeg får mye væske intravenøst i form av cellegift og saltvann. Jeg får også mye tabletter. Har ikke merket så veldig mye til det enda, annet enn at jeg har gått opp 3kg på to dager, og jeg har ikke spist så mye, så da betyr det at jeg har for mye væske i kroppen. Jeg har derfor fått vanndrivende stoff nå, og må på do hvert 15 min..

  Vi har utsikt over Oslo, kjempe fint

  Meg og mamma er de eneste som bruker ungdomsrommet, og det er veldig greit! Så vi ser på tv og film, og skal bestille pizza etterhvert :D Ha en fin lørdagskveld! (Satser på å komme hjem tirsdag)

 • 1

  I dag var første gang med cellegift. Vi møtte opp på avdelingen klokka 9, men måtte vente flere timer på klarsignal, det gikk bra siden de har så fint ungdomsrom her som vi ventet på.

  Ca klokka halv 1 kom vi ned på et legekontor og snakket med en lege. Her ble vi også værende frem til vi fikk et rom i 4-tiden. Cellegiften begynte vi der inne.

  Siden dette var første dag av kuren, så skulle jeg ha 3 poser med ulik cellegift. De neste 4 dagene skal jeg bare ha en. Aller først fikk jeg kvalmestillende, både direkte i blodet, og i tablett. Så fikk jeg en rødfarget cellegift som gikk i 2 timer. Og mellom hver nye pose må de skylle slangen med saltvann i noen minutter. Pose nr 2 varte bare 15 min. Og den jeg nærmer meg slutten på nå har også vart i 2 timer.

  Heldigvis har jeg et stativ så jeg kan bevege meg rundt så mye jeg vil. Har klart å spise noe også, har ikke vært noe kvalm- og det er jeg veldig glad for.

  De neste dagene varer som sagt kuren ca 2 timer, så da kan jeg gjøre det jeg orker ellers utenfor sykehuset :)

  Det er veldig hyggelige sykepleiere her, selv om det blir godt å ta videre kurer hjemme i Kristiansand :)

 • 1

  God kveld!

  I dag har jeg altså operert inn den VAP'en, og det gikk veldig fint! Jeg hadde jo narkose og sovnet 5 sekunder etter jeg fikk sovemedisinen. Våknet også uten ubehag. De gikk inn to plasser, så har to plastre, men vet ikke hva som er under de. Vet de har sydd noen sting som går ut av seg selv den ene plassen!

  Skal også møte opp for første cellegift i morgen klokka 9, så det blir veldig spennende!

  Nå har jeg endelig fått i meg både middag og kveldsmat, så nå skal meg og mamma slappe av med Idol på hotellrommet :)

 • 0

  Hei fine folk!

  I dag tok jeg PET scannen. Den prosessen tok ca 1,5 time- først fikk jeg dette radioaktive stoffet som festet seg til kreftcellene. Og for at det skulle feste seg ordentlig måtte jeg ligge i ro på en sykeseng, inne i et varmt og mørkt rom. Etter det tok jeg CT scan som tok ca 30 min. Vi vet ikke om bildene viste noe nytt.

  Vi snakket også med en lege i dag og fikk vite at første cellegift gis nå på torsdag. Hver kur tar 5 dager, så jeg blir lagt inn hver gang. I morgen skal jeg legge inn en VAP under huden, og siden jeg er under 18 får jeg narkose. VAP'en er en liten knapp, med en tynn slange som skal ligge i en blodåre. I denne gis det medisiner/cellegift og tas blodprøver, så slipper de å stikke meg i armen hver gang. Veldig fint spør du meg!

 • 0

  God dag! Nå er klokka halv 4 og meg & mamma sitter på hotellrommet og spiser en litt sen lunsj. Det ble kluss med hotellet ved Radium, så vi endte opp på Thon hotell.

  Ultralyden jeg tok på morranen var ingen problem. Benmargsprøven var litt verre, selv med bedøvelse kjente jeg det godt nedover i beinet når ho gravde inni hofta- men gikk jo bra det og :) Merker bedøvelsen begynner å gå ut nå..

  Vi har blitt fortalt at det både er stor og liten sannsynlighet for at behandlingen starter denne uken- vi får ikke ordentlig svar på dette før i morgen, men vi skal gjøre det vi kan for å få første kur denne uka. Vi vil helst slippe å komme tilbake om bare en uke, og jeg er veldig innstilt på å starte cellegift nå..

  Bloggezzzz

 • 1

  Hej! Meg og mamma kom til Oslo en time forsinket i går kveld, og tok tog videre til Ski, der hentet Onkel oss og tok oss med hjem til hjemmelaga lasagne. Var veldig koselig å se familie igjen som man sjeldent ser! :)

  Er jo ikke så mye å ta bilder av på en togtur, men jeg synes det er så gøy å se så mye fin natur på turen fra Kristiansand til Oslo. Så det kommer et par bilder:

  Var oppe halv 7 i dag for å spise før klokken 7, siden må faste 4 timer før ultralyden i dag.. Så vi drar til Radiumhospitalet om noen timer for to undersøkelser i dag, og en i morgen. Wish me luck!! :):)

 • 1

  Sånn, da kan jeg endelig få laget et innlegg fra min kusine Malin sin konfirmasjon som var forrige søndag. Er enda noen bilder jeg vil ha med, som jeg ikke har, så kan være jeg putter de inn senere! 


  Først må jeg vise dere dagens nyyyydelige konfirmant!! 


  Meg, mamma og lillebror Kristian


  Kusinene blondies <3


  Jenta mi


  Lillebror <3


  Farmor og barnebarna som var tilstede <3


  Selfiiiiie


  Vi gjorde bare bildet eenda søtere :*


  Heile gjengen! 

  Uæh ser at bildene er ulik størrelse, var litt rart, men det får bare være....

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Så imårra reiser meg og mamma inn til Onkel og Tante++, og sover der til Mandag da jeg har første time på Radiumhospitalet for undersøkelser. Er veldig spent, men er heldig som har fått time såå fort! :) Vi snakkes. 

 • 2

  Kommer sikkert til å komme flere av disse innleggene, men det er akkurat det det er. Uvirkelig. At jeg har kreft, når jeg føler meg helt frisk. Jeg aner ikke når det kommer til å gå opp for meg, kanskje når jeg får cellegift. Kanskje ikke før jeg mister håret. Men jeg tror det kommer til å treffe som et nytt sjokk når det går opp for meg. 

  Jeg følger med på "Kampen for livet" på TV2, det gjorde jeg før jeg fikk beskjeden om at jeg har kreft selv, men følger nok ekstra mye med nå. Tenker mange ganger at jeg er i samme båt som de, at jeg skal gjennom det samme, at jeg kan komme til å oppleve det og det, at jeg skal til samme plassen. Er veldig rart å kunne kjenne seg så mye igjen i noe som man aldri trodde skulle skje en selv. Noe man bare ser at andre opplever. Men det er også veldig fint det å kunne ha den empatien for andre. og å selv føle på empatien andre viser for meg! Det er helt utrolig. Og jeg er sikker på at jeg kommer til å lære mye av denne kampen jeg nå må gjennom, og jeg håper de rundt meg kan ta med seg noe positivt, og jeg håper at jeg kan spre noe positivt til andre mennesker, på ulike måter og i ulike situasjoner.

  Får høre at jeg er så veldig positiv. Og det tror jeg foreløpig er fordi jeg ikke har blitt syk enda. Ja det er mye å fordøye, og jeg er mer sliten enn ellers. Men jeg er ikke syk, og det hjelper på det å tenke positivt og se den lyse siden av dette. Jeg er sikker på at det kommer til å bli verre etterhvert, men det får jeg ta som det kommer. Skal gjennom så utrolig mye, så hvis jeg begynner å se mørkt på det nå så kommer jeg aldeles ikke langt! Og med positive folk rundt meg, så er det ikke noe problem!  

  Avslutter det hele med denne sangen <3 god natt 

 • 5

  Hei alle sammen!

  I dag var, for meg foreløpig, den viktigste dagen. Jeg hadde time hos en lege på senteret for kreftbehandling her i Kristiansand, og fikk svar på alt jeg har lurt på de siste dagene, så skal skrive om det videre her såklart, for vet at mange andre også lurer!
  Kan begynne med å si at jeg skal til Oslo nå på mandag, og blir der kanskje hele uka. Der skal jeg ta ultralyd, PET (en slags CT) og benmargsprøve (der de stikker en nål i hofta, ikke i ryggen for å ta prøve.). Alle behandlingene skal også foregå på Radiumhospitalet, kanskje de allerede begynner med behandling denne uken etter alle undersøkelser. Men vet ingenting enda om hvor lenge jeg må være i Oslo etter hver behandling. Nærmere spørsmål får jeg svar på, på mandag!  

  Cellegift
  Legen i Kristiansand sa ingenting om navnet på cellegiften jeg skal få. Men han sa at jeg kommer til å miste håret, vet ikke etter hvor mange kurer dette kommer til å skje, men regner med å få svar på dette mandag på Radium. Han sa også at jeg mest sannsynlig ikke blir så dårlig, men det er jo veldig individuelt, så må nesten bare se det etter hver kur. Jeg kan heldigvis leve helt normalt, så lenge jeg orker, mens jeg får behandling. Det er ikke så stor fare for infeksjoner at jeg må holde meg inne osv. Hvis jeg skulle få en infeksjon merkes dette med at jeg får feber, og må på sykehuset å få antibiotika.

  Spredning/kreften
  CT'en fra mandag viser at jeg har kreft i lymfer i magen og milten, i tillegg til på halsen. Hvilken vei spredningen jeg har gått vet jeg ikke. Denne kreften sprer seg veldig langsomt, som er bra. Og man merker sjeldent det som skjer inne i kroppen, før det blir tydelig utenpå, som den klumpen jeg fikk på halsen.  Jeg har også hatt kreften veldig lenge, fordi det som sagt er vanskelig å merke. Eneste er at jeg har vært mere sliten og trøtt, men det tenkte vi jo bare var i forhold til ny jobb. Har heller ikke gått drastisk ned i vekt. Er ikke mer alvorlig selv om det er spredning, jeg trenger bare litt mer behandling. 

  Behandlingen tar opp til 6 måneder, fordi det er hvertfall 6 kurer, så skal ha en hver 3. uke. Som sagt skal alle behandlingene skje på Radiumhospitalet, så jeg håper jeg er frisk nok til å reise hjem etter et par dager, så jeg får være mest mulig hjemme. 

  Føler meg ca så positiv som jeg ser ut på bildet- synes dette var gode nyheter. Tror jeg da. Jeg føler hvertfall at dette kommer til å gå bra, og at veien til å bli frisk ser lys ut! Og jeg vet jo at jeg kommer til en plass der de er kjempe flinke på akkurat denne sykdommen, og behandling! Og jeg har supre folk rundt meg- hjemme, venner, resten av familie, arbeidsplassen- og det er veldig godt å vite. TUSEN TAKK ALLE SAMMEN, uansett hvem dere er♥♥♥

   

 • 1

  Jeg har alltid vært veldig glad i musikk, og jeg går ikke en dag uten å høre på musikk. Jeg har så klart mine yndlingsband, men ellers hører jeg på det meste. Musikk er en stor del av livet mitt, selv om ikke jeg var den som fikk naturtalent med instrumenter blant søsknene mine. Så tenkte egentlig bare vise noen sanger jeg har hatt på hjernen de to siste dagene- tror jeg kommer til å gjøre dette en gang iblandt! 

   
  Danset faktisk til denne i dusjen i går... sang jo så klart selv og  


  <3 


  Denne er fantastisk! 

   

  CT'en i går gikk fint, så får svar på den og alt annet jeg lurer på i morgen!
  Var også nesten full dag på jobb i dag, og det var veldig fint å se alle igjen, barn & voksne! Trives så kjempe godt på jobb, så går på jobb de gangene jeg kan :D 

 • 0

  Wow. Er helt overveldet over at så mange har vært inne på bloggen, sendt melding og alt. Det betyr kjempe masse, og det har gitt meg masse ny positivitet og energi! Tusen takk alle sammen!! <3

  I dag 15.09 skal jeg ta CT på sykehuset. De skal sjekke om jeg har noen flere lymfeknuter i kroppen, tror jeg da. Men får ikke svar på eller noe annet før onsdag, så ser litt frem til den timen med legen!

  Lager ikke innlegg fra konfen før jeg har alle bildene jeg vil ha! :D Og jeg er ikke kjeempe nøye på bloggen, men prøver at den skal se litt okei ut! Nå blogger jeg f.eks fra mobilen. Vi snakkes, ha en fin dag alle gode mennesker!!

 • 12

  Sjokkbeskjeden jeg aldri trodde jeg kom til å få. Selv om jeg og mamma var forberedt på det verste når vi møtte opp på sykehuset for timen 12.09 klokka 9. Vi brast ut i gråt begge to. Jeg gjorde det mest fordi det var sånn jeg tenkte reaksjonen min kom til å bli hvis det var den beskjeden jeg fikk. Klokka ti over 9 stoppa verden som mamma sa. Lyset på legekontoret vi satt i var skrudd av, det var kaldt og mørkt der inne. Noe som ikke gjorde ting bedre, men som passet best til den beskjeden vi fikk. Legen var snill, men visste ikke noe mer enn at jeg har lymfekreft og at jeg slipper operasjon, men skal ha cellegift- behandling. Jeg har kreft. Det er så rart. Så uvirkelig. Jeg føler meg jo frisk. Og det er rart å tenke på at når jeg får medisinen som skal kurere kreft, så vil jeg mest sannsynlig føle meg dårlig.

  En dag senere, 13.09, og det har enda ikke gått opp for meg. At jeg, Ingrid Bakke, som føler meg frisk, har kreft. At jeg skal gå gjennom det som jeg til nå bare har hørt at andre må. Det er vanskelig å ikke vite noe om det videre løpet før Onsdag. Å ikke vite noe om krefttypen, noe om hvordan behandlingen fungerer, hvordan jeg kan reagere på den, og alle disse spørsmålene som jeg sitter med. Det går bra å spørre de høyt, men det er ingen som kan gi meg svar på de enda. Vi var på sørlandsenteret i dag, alle sammen. Og det jeg gikk å tenke hele tiden var at «kanskje dette er siste gangen på lenge at jeg orker å gå her», hvis cellegiften påvirker meg så mye at jeg blir veldig sliten. Jeg kan helt ærlig si at det gjør vondt å vite at jeg har kreft, at jeg er syk, men det er ikke i kroppen, det er i hodet. Og jeg går med en klump i magen mesteparten av tiden, selv om jeg føler meg bra, har matlyst og alt. Men oppi hodet er det den ene setningen som går igjen «jeg har kreft». For jeg er ikke vant til det, jeg merker det jo ikke, jeg bare vet det. Og det er så motsatt og så rart, å være frisk, så bli dårlig, og deretter bli frisk igjen.

  I dag 14.09 har vi vært i konfirmasjon til verdens fineste kusine og konfirmant, Malin! Det har vært en så fin dag, og det kommer det et innlegg om etter hvert! Glade hendelser har også plass på denne bloggen <3

   Jeg skal prøve å ikke skrive så lange innlegg videre, det var egentlig bare litt tanker de to første dagene. Og jeg skriver mye for min del, for å få alt ut, om det ikke blir så «tøft» og personlig det jeg skriver etter hvert, så blir det  direkte. Men jeg syns det kan være fint å skrive på en plass åssen det går, og videre behandling osv- for jeg vet mange lurer uten å spørre, og jeg kan ikke tenke på å sende mld til alle om alle oppdateringer?. Så hvis du vil følge med på min kamp mot denne sykdommen, så kom innom her. Skal skrive så ofte jeg kan! 

                                                              
                                                         Det beste å gjøre nå, er å tenke positivt, selv om det er vanskelig!