IngridBakkee - Ingrid Bakkes blogg <3
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Nå var det jammen meg lenge siden sist bloggen ble oppdatert.. og først vil jeg ønske alle sammen en GOD JUL! Jeg håper den har vært kjempe fin så langt. Jeg feira julaften hos søstra mi med deler av familien, og første juledag med resten. "Fri" fra selskap i dag, så da ble det en treningsøkt, og i morgen skal vi til mormor og morfar <3 Koselige og late dager med andre ord!

Har ikke helt fri i romjula, men har vært heldig med dagene vi har stengt så skal bare jobbe èn dag, hihi :-) Og det er jobb den siste tiden har gått til, øker litt og litt mot 100%. Har også vært noen sosiale sammenkomster og feiring av 20-års dagen min :D Ikke skjedd så mye nytt med andre ord, men har det veldig bra!

Julekonsert sammen med mamma <3

 • 1

  God kveld :-) I dag har vært en kjempe fin fridag! Jeg har vært på tur i Baneheia (byens fineste plass) med søstra mi, niesene mine og ei venninne av eldstejenta. Vi gikk først en runde i heia før vi plasserte oss på en benk ved utsikten over byen. Der spiste vi niste, drakk kakao, speidet utover byen som badet i sol, jentene lekte i skogen og vi bare koste oss. Været var perfekt og sola varmet godt! Så fort man kom i skyggen var det kjøligere, men det gjør ingenting når det ikke var en eneste sky på himmelen. Tenk å ha det sånn 6.Oktober da! Nei i dag var du fin, Kristiansand <3

  Hadde med kameraet i dag, noe jeg skal bli flinkere til å bruke! Mille tok også et par bilder, kjempe flink er ho :-) Takk for turen!!

 • 0

  Jeg elsker å gå tur ute, og om det gir meg puls så er det bare et pluss. Jogging gjør jeg derimot ikke så mye av, så det bestemte jeg meg for allerede i går kveld at jeg skulle prøve i dag.

  Det falt ikke i smak.. Vet ikke om det var sykkelturen i motvind på vei bort til Jegers som tok for mye energi eller om det var at jeg ikke fikk ut av turen det jeg vil få ut av en tur ute. Når jeg jogga så klarte jeg liksom ikke nyte musikken, naturen og det fine været. Ja selvsagt er det tungt å jogge og jeg har ikke den beste kondisen, men var liksom ikke det som gjorde utslaget for at jeg ikke synes det ble en bra tur.

  Ble rett og slett litt skuffa. Ikke over meg selv, for jeg kom meg ut en halvtime! Men for at turen ikke ble sånn jeg ønsket. Holder meg til gåing ute inntil videre jeg :-) Så må jeg nok ta en tur til Bertes senere bare for å kunne nyte været. En rolig, kort tur.

  Været var upåklagelig da!

 • 0

  Ååh nå har høsten ankommet Kristiansand! For en uke siden var det uvær her, og det er godt det ikke varte lenge haha, for det er sånt vær som er nå som er det beste høst-været. Kjølig luft som utover dagen blir varmet opp av solen, blå himmel og behagelig temperatur. På morgenen ville jeg helst krype under dyna igjen, men så er det deilig å dra på en strikkegenser og gå til jobb i frisk luft. Og på vei hjem NESTEN kunne gå uten jakke :-) Jeg er en frysepinne, så kommer helt sikkert ikke til å nyte kulde om noen uker..

  I tillegg har det vært en helt sjuk solnedgang de to siste kveldene! Altså bare se på det her!!

 • 0

  Hei og god mandag! Stoppa litt opp med bloggingen, så jeg tenkte å oppdatere litt da vettu. Har ikke skjedd så mye asså, det har gått i jobb, litt trening & gåturer og kvelder med venner :-) En god blanding med andre ord hihi. Det går fortsatt veldig bra på jobb, merker noen dager at jeg er mer sliten når jeg kommer hjem, men sånn vil det alltid være. Så jeg er strålende fornøyd!! Denne uka jobber jeg bare 2 dager, så innimellom blir det trening og besøk hos storesøs og mine nydelige nieser <3

  Er forsåvidt flink til å ta litt bilder da, så jeg forteller om det jeg har gjort i det siste med bilder hehe :-)

  Jeg har altså vært ute med gjengen, vært på tur både med mamma og med Kira (som jeg skal gå med etterpå også, heldige meg) og feiret Arny som ble 20- woho! 2 fine uker for min del :D

  Nå er det ny uke, og nye muligheter! Gjør den bra for deg selv- det skal jeg <3

 • 0

  På denne dagen for 2 år siden fikk jeg diagnosen Hodgkins lymfom og livet ble snudd på hodet. Det er også 2 år siden jeg begynte å dele hverdagen min på bloggen, Facebook og Instagram. Jeg har delt oppturer og nedturer, tanker og følelser, Osloturer og lange dager på kreftsenteret. Og det har gjort godt! Anger ikke på å ha delt så mye :) Jeg håper at det kan ha hjulpet noen.

  For 2 år siden måtte jeg stoppe læretiden pga sykdommen. I disse tider er jeg i gang med 50% jobb på skole/SFO og det går kjempe bra! Formen holder ikke bare de 7,5 timene jeg er på jobb, men også på ettermiddagen når jeg kommer hjem. Så det er jeg kjempe glad for!

  For 1,5 år siden, etter behandlingen, var kroppen min nedbrutt og det var veldig lite som fungerte. Jeg begynte å gå turer og gjøre øvelser sammen med en fysioterapeut, og har fortsatt med turene og øvelsene på egen hånd. Nå vil jeg helst få til flere dager med fysisk aktivitet i uka, selv om jeg ikke har faste mål. Treningen tar ikke for mye energi og det er delig!

  Jeg er veldig takknemlig for at jeg i dag kan stå opp og gå på trening, i morgen på jobb og ellers leve livet som normalt. Og for at jeg fortsatt er frisk, det er ikke en selvfølge.. Jeg har tatt livet mitt tilbake. Jeg er der jeg vil være. Jeg er på vei dit jeg skal være, og jeg har det bra. Livet er bra <3

  Jeg har ny kontroll på Torsdag, og håper den også viser at jeg fortsatt er frisk. Sånn jeg føler meg!

 • 2

  Hei og goood søndag!

  Denne helga har jeg lada batteriene og kost meg. Fredag var jeg på jobb så da var det ekstra deilig med helg- jeg brukte kvelden på taco, Start-kamp og Senkveld med mamma :)

  På lørdag brukte jeg god tid på morgenen og spiste en god frokost, etterpå det gjorde jeg ren hele leiligheten og koste meg med serie og Skal vi danse senere på kvelden.

  Og i dag har jeg sett Oppdrag Dory på kino og hatt en god tur i Jegersberg :-) Altså, du vet turen er vellykka når du smiler opp motbakkene haha.. Hadde så mye energi så det var deilig!

  Disse flotte stedene jeg plutselig går forbi er grunnen til at jeg liker så godt å gå ute! Altså se da!!

  Hva har du brukt helgen på? Håper du har hatt en fin en og er klar for ny uke <3 Det er hvertfall jeg! (Jeg har forresten sett at bloggen ser annerledes ut på mobil enn PC, den ser jo ikke bra ut og bildene står feil osv.. Det irriterer meg litt, men vet ikke hvordan jeg kan endre det?)

 • 2

  Heei! I dag er det endelig litt høststemning med grått vær og innekos. Jeg har hatt et par ærender i byen i dag og vært på trening, så nå koser jeg meg med en kopp te, levende lys og serie på skjermen :-) Kan bli vandt til dette altså! Det er jo så koselig <3 Liker også godt at det begynner nye sesonger av TV-programmer som jeg kan kose med med sammen med mamma.

 • 0

  God søndag! Sikkert flere som vil påstå at det fortsatt er sommer ute i dag. Vel, ikke jeg haha. Sitter riktignok ute, men med ullgenser, skjerf og ullsokker istedenfor shorts og T-skjorte. Vet ikke om det bare er meg, men syntes ikke det var SÅ varmt.. Men likevel deilig å sitte ute å lese i frisk høstluft. Nyte været på sin egen måte si, hehe :-)

  Ha en fin dag videre <3 I morgen er det ny uke, og da skal jeg jobbe 3 fulle dager. Spent på om det går like bra som 2 dager denne uka gikk!

 • 1

  Nå er høsten her <3 Høst og vår er de årstidene jeg liker best, for da er det en mellomting av kaldt og varmt. Det er kjipt at vinteren kommer etter høsten, men så er det jo koselig at det blir litt kaldere ute og litt mørkere på kvelden. Mister litt energi ogsånn, men må bare finne en måte å holde den oppe frem til lysere tider igjen. Det er mest koselig i månedene fremover hihi. I går var det mer sommer enn høstvær, mens i dag er det gråere ute og litt regn i lufta.

                             

                    


  Dette er sånne typer bilder som gir meg høststemning. Er ikke like lett å gjennomføre alt som er her, f.eks så har vi ikke åpen peis. Men de gir meg følelsen av høst hvertfall. Håper at alle har en fin høst i vente <3 

 • 1

  God kveld! I dag planla jeg og Camila en tur i Jegersberg, og det ble en rolig gåtur på en time. Veldig koselig :-) Merker at det begynner å bli litt høst ute med gule blader osv, noe jeg synes er veldig fint. Vi fikk også besøk under pausen vår. Jeg var livredd for at denne anda som jeg ga navn Kaspiand plutselig skulle lette på vingene og fly mot meg, så jeg klarte ikke bli sittende haha! Arva fugleskrekk fra mamma ja..

  Den var søt da!

 • 4

  Åh for en god følelse jeg sitter med nå! Og sliten, hehe. Det gikk kjempe bra på jobb- herlige unger og voksne, så dette tror jeg blir veldig bra :) 7,5 time gikk veldig fint, og hadde trodd jeg skulle være enda mer sliten nå enn det jeg er, så det er bra! Skole og SFO er annerledes enn barnehage, men tror det skal gå fint å komme inn i rutinene. Er en lettelse at det gikk så bra første dagen :)

 • 0

  Hei hå! Da var mandag her igjen, og denne uken føler jeg er en helt ny start for meg. I morgen begynner jeg å jobbe 50%, og gleder meg samtidig som jeg er veldig spent :) Forkjølelsen er nesten borte, men håper den er enda bedre til i morgen!

  Hadde et møte i byen i dag tidlig, så når jeg var på vei til bussen hjem bestemte jeg meg for å heller gå hjem. Og på vei hjem fant jeg ut at jeg ville ta en tur ned i Tresse, og angrer ikke på de minuttene jeg satt der for været er helt nydelig i dag <3 I dag er du virkelig fin, byen min!

 • 0

  God lørdag! Nå som høsten og mørket nærmer seg så passer det mer og mer å sette seg ned med en serie eller film. Jeg er ingen proff anmelder, men tenkte å dele serier som jeg har sett- enten for lenge siden eller i det siste med dere. Og som jeg likte selvfølgelig! Jeg er ikke sånn action-type, så her blir det litt mer "jente"-serie, men de kan selvsagt falle i smak hos hvem som helst. Håper noe frister å se for DEG :-) 

  One Tree Hill


  One Tree Hill er min all time favorite. Den har jeg sett på siden ungdomskolen og jeg har sett alle 9 sesongene opp til flere ganger. Jeg klarer rett og slett ikke å velge en favorittsesong. Denne serien virker veldig "klisjè", men jeg synes nå ikke det. Alt fra familieforhold, jente og kjærestedrama, bilkræsj, skyteepisode, hat og kjærlighet får du i løpet av de 9 sesongene som er laget. Den handler i bunn og grunn om de 5 som er nederst i bildet, også kommer det flere til gjennom serien. Det er så mye å si om den, at jeg tror heller jeg lar det være med dette, også må du heller se den! 

   

  Hart of Dixie


  Hart of Dixie handler om legen Zoe Hart som flytter til en liten plass som heter Bluebell etter at ho finner ut hvem sin ekte far er, og drar for å jobbe i praksisen som han etterlot henne. Det viser seg å ikke være bare bare. Bluebell er en liten plass der alle kjenner alle, og for Zoe som kommer fra New York er det ikke lett å passe inn. Men hun tilpasser seg og ting ordner seg. Denne serier inneholder også alt fra familie til venner til kjærester. Og ikke minst fortid. Hver episode har liksom sin egen historie, der det f.eks kan handle om at Zoe må hjelpe pasienter eller at det arrangeres ting i byen. Serien er morsom, søt og kan til og med gjøre deg irritert på en engasjerende måte. Gi den en sjanse sier nå jeg :) 

   

  Red band society


  Red band society handler om en gruppe barn som må bo på sykehuset pga ulike sykdomshistorier. Alle har sine egne utfordringer og gleder, som de deler med hverandre. Noen er mer enn venner, og noen ikke så gode venner. Serien viser gode vennskap og bånd som skapes mellom pasientene, sykepleierne og legene. Han som forteller gjennom serien ligger egentlig i koma, men får med seg alt. Det er lenge siden jeg så serien, men jeg husker den godt og synes den er veldig fin :)  

   

  Jane the virgin


  Jane the virgin var en helt annen serie enn jeg hadde forventet meg ut ifra reklamen haha. Jeg trodde det handlet om en sykepleier som var jomfru, men den gang ei. Det handler om Jane som blir inseminert ved en feil. Hun kommer fra en religiøs familie og skulle ikke få barn før ho var gift, hun må derfor ta valget som hun skal beholde barnet eller ikke. Jane er forlovet med Michael når uhellet skjer, men får fort en flørt med barnets far Rafael. Det blir et trekantdrama uten like i tillegg til at ting skjer i Jane sin familie. Gina Rodriguez spiller rollen som Jane helt fantastisk, og man kan virkelig føle med ho gjennom serien. Det er en spennende, morsom og søt serie. Høres spesiell ut, men er veldig bra. Gleder meg til sesong 3 for sesong 2 sluttet uhyre spennede.. 

   

  Criminal Minds


  Criminal minds er også en serie jeg har sett på i noen år. Jeg så litt her og der på tven før jeg begynt på sesong 1 og har sett alt siden den. Jeg synes det er utrolig at de klarer å lage 10 sesonger av en slik serie, med en helt forskjellig episode hver gang. Det er mye det samme, men likevel så mye nytt. De episodene der de virkelig skal toppe spenningen er når temaet selv blir innblandet i farlige situasjoner. Nei altså hvis du liker politi, skurker, blod og spenning så er dette serien for deg :D

   

  The fosters 


  The fosters. Den har fått meg inn på tanken om å bli fosterforelder en gang i mitt voksne liv. Det virker så fantastisk å gi et trygt hjem til barn som ikke har hatt det, men det kommer med utfordringer, og det viser denne serien. Stef og Lena har 2 fosterbarn og en sønn fra før da de tar inn Callie og Jude i hjemmet sitt. I starten er det midlertidig til de finner et nytt fosterhjem, men det ser ut til at det blir mer permanent for de to søsknene. Det skjer så mye at jeg kan ikke begynne å fortelle en gang. Den er rørende, spennende, koselig og inspirerende! Absolutt en serie verdt å se, uten at jeg skal si for mye om den. 

   

  Tror til og med jeg har grått litt av alle disse seriene, hihi. Andre serier jeg også kan anbefale er: selvsagt Friends, Grey's anatomy, Carrie diaries, The OC, The 100 og Pretty little liars. For å nevne noen. Jeg får lyst til å se alle seriene på nytt jeg, men må nok heller satse på de jeg allerede har begynt på. Ønsker deg en fin kveld og helg videre <3

 • 0

  Heia!

  I går våkna jeg med sår hals og tett nese- og tenkte bare "Åneei..". Men så tenkte jeg at okei hvis jeg blir syk nå, så er det kanskje en stund til neste gang med tanke på at jeg begynner ny jobb neste uke. Jeg måtte til tannlegen i Arendal og diverse andre ting i går så farta rundt, og da kjente jeg fort i dag at jobb er ikke plassen å være.. Rett og slett ikke i form. Så da prioriterer jeg heller jobb i morgen, da det er siste dagen jeg skal være der..:)

  Og det var det med ny jobb jeg skulle fortelle! Jeg SKAL bli ferdig med læretiden og få fagbrevet, så nå er det på tide med fast arbeidstid og få bygget opp til 100%. Så jeg skal begynne å jobbe 50%- 2 dager en uke, og 3 dager uken etter. Også fortsette sånn med annenhver uke. Dette er på skole og SFO, noe jeg aldri har gjort før, så det er jeg veldig spent på, men tror det blir bra :) Skolen ligger 5 min unna, så det er veldig fordel! Forskjellen på dette og sånn jeg har jobba nå siden September, er at jeg skal jobbe hele dager og ikke hver dag. Så blir fint med noen fridager til å gjøre andre ting eller få slappet av også. Jeg tror at dette blir bra!

  Mood right now haha! Nå regner det ute, så jeg har det fint under teppet. Håper jeg ikke blir så mye dårligere og fort frisk :)

 • 2

  ..Vært på Montebellosenteret en uke. Dette var jeg i fjor også, og årets Idrettsuke skuffet heller ikke. Jeg traff igjen mange jeg ble kjent med i fjor, og ble kjent med nye mennesker. Vi var på fjelltur, treninger ute og inne, i Hunderfossen med klatring og skiskyting (på beina hehe). Så jeg hadde en kjempe fin uke, på en fantastisk fin plass med gode folk.

   

  ..Vært på en roadtrip østover med mamma. Vi kjørte bort til Ski og var hos Onkel og Tante et par dager. Den hele dagen vi hadde der var vi på Nordby-senteret og shoppa (selvfølgelig), og ellers koste vi oss med Tante og Onkel :) Har egentlig bare bilde fra vi tok båten og fra en solnedgang.


   

  ..Vært på Sabeltann-show med Tale. I år som i fjor, hehe. Man blir jo ikke for gammel, og vi koste oss kjempe masse! Gjør ikke meg noe hvis det blir en årlig tradisjon helt til vi får unger haha.


  ..Blitt Tante for andre gang! Og feira eldstesnuppa som ble 6 år, 3 dager etter lille Sofie kom til verden <3 I'm lucky!  ..Vært på roadtrip med Bjørn. Vi tok oss en "liten" kjøretur fra Kristiansand, til Strømstad (med båt), til Gøteborg, til København, innom Flensburg og til Ålborg. Haha, et godt stykke, men det gikk ganske fort og vi hadde det veldig gøy på turen. Hadde valgt det eller en norgesferie lett over en utenlandsferie! Vi var innom Liseberg og Fårup på turen :D

  Ellers har jeg vært alene, med venner eller familie. Har hatt en fin sommer! Men er godt å være litt igang med jobb, og snart komme enda mer i gang. Det kommer jeg tilbake til :) Håper din sommer har vært fin og at du ser tilbake på gode minner- uansett hvor lite eller mye du har gjort!

 • 0

  Ukens høydepunkt:
  Må kanskje være en spontan-telefon fra kusina mi på tirsdag om vi skulle ta en is på Fiskebrygga. Været var kjempe fint, så det sa jeg jo ikke nei til. Vi skravla i 1-2 timer, så det var kjempe koselig <3

  Ukens sang:
  Åh, har adda så mange nye fine sanger i spillelista mi, men kan velge et par stykk da. "When you love someone - James TW" og "YOUTH - Troye Sivan" har jeg spilt mye!

  Akkurat nå:
  Sitter jeg nydusja i sofaen og ser på nyhetene, ja du hørte riktig! Venter egentlig på sportsnyhetene haha ;)

  Ukens bilde:
  Blir et fint bilde som jeg fant igjen i går. Det er fra når vi kjørte til Lysebotn for noen år siden. Altså hvor fint er ikke landet vårt!!

  Ukens cravings:
  Hmmm, hva er det jeg ikke har craving på? Hehe.. Fløteis kanskje, men har bare spist sorbetis da siden jeg ikke spiser melk :)

  Ukens nedtur:
  Nei det var vel kanskje at Start ikke vant i dag.. Resten av uka har egentlig ikke hatt noen nedturer, så er ikke så verst for min del at det var den eneste haha!

  Ukens trening:
  Jeg har gått fra bussen og opp bakken på jobb 3 av de 4 dagene jeg har vært. Også har jeg hatt to økter på Fresh, så er ganske fornøyd jeg :) Har litt lyst til å prøve å jogge ute, så må bare finne et område i nærheten siden jeg ikke har Baneheia som nærmeste nabo lengre..

 • 2

  God søndag! I dag er været hakket bedre enn i går, men jeg har sittet og endret design på bloggen og skal snart bake knekkebrød, før Start-kamp senere i ettermiddag. Lov å håpe på seier i dag, hehe :) 

  Tenkte jeg skulle vise de siste innkjøpene jeg har gjort, som passer nå til høsten. Først fant jeg ikke så mye i butikkene, men plutselig kom jeg over mange fine gensere. Like etter jeg kjøpte de ble det jo varmt i været igjen, men jeg gleder meg til å bruke de utover høsten! 


  T-skjorte fra Bik Bok  Samme t-skjorte sammen med en tynn jakke fra Gina Tricot  Deilig, tynn genser fra Gina Tricot  Denne er også fra Gina  Og denne fra H&M

  Likte alle kjempe godt, så gleder meg som sagt til å bruke de. Synes også de passer perfekt til når jeg skal begynne å jobbe på en barneskole :)
  Ha en fin søndag da alle sammen :D
   

   

 • 2

  Heia!

  Etter jeg var ferdig med dagens trening så kom regnet. Så da var det bare å sette seg ned med uleste blad og musikk fra høyttaleren- manglet bare en kopp kakao.. Resten av dagen har gått til OL-titting, og i kveld tenker jeg å finne en serie eller film å se :) Deilig med helg!!

  Ha en fin kveld <3

 • 0

  Fysisk aktivitet påvirker mange faktorer etter en kreftbehandling (og folks generelle helse). Blandt annet kan det minske trøtthet og gi mere overskudd, og det kan virke litt rart, det gjorde det hvertfall for meg. Ble jo så sliten av å være i aktivitet. (Fysisk aktivitet kan være alt fra å gå opp en trapp, husarbeid, gå tur, styrketreninger osv). Fysisk aktivitet styrker jo også musklaturen naturligvis- og det trenger man etter en kreftbehandling der man automatisk blir sittende mer stille pga lite energi eller andre plager. Jeg gjorde hvertfall det.

  Kroppen var helt brutt ned, og selv om jeg prøvde å gå tur så ofte jeg kunne på vinterføret mens jeg var syk så måtte det styrkeøvelser til. Jeg begynte å trene sammen med en fysioterapeut første månedene etter jeg var ferdig behandlet for å få lagt grunnlaget igjen. Jeg gikk mye turer etter behandling for å bevege meg igjen, få frisk luft og få noe ut av dagen. Det hjalp også på polynevropatien jeg hadde i føttene (føltes som puter under føttene). Jeg gikk med gåstaver og følte meg ikke veldig kul da jeg møtte på mer voksne mennesker som gikk uten. Men å bruke gåstavene hjalp meg veldig mye, og gleden var stor da jeg bare klarte å jogge på stedet. Jeg så resultater! Og resultater er nettopp det som har gjort trening gøy igjen.   

  Jeg har aldri hatt trening som førsteprioritet, og trente vel middels mye før jeg ble syk. Gjorde det fordi jeg hadde lyst og ikke fordi jeg måtte. Og sånn har det vært etter behandlingen i 1,5 år nå. Jeg tar en gåtur eller en treningsøkt på Fresh fordi jeg har lyst og føler for det, og det gjør at det ikke bare blir et slit, men gøy. Jeg ser også mere resultater på kroppen i form av muskler b.la på armene, jeg merker at jeg er sterkere generelt, jeg blir ikke like sliten etter trening og jeg klare øvelser jeg gjorde før jeg ble syk. Og det er GØY! Det kan gå dager mellom hver trening, men det er så deilig med de øktene jeg har. Og det handler ikke om at jeg skal ha "drømmekroppen", men at den skal være frisk og fungere godt. Selvsagt er jeg glad jeg har blitt kvitt de ekstra kiloene jeg gikk opp i sykdomsperioden og oppblåstheten som kom av medisinene er borte, håret vokser osv. Men det er i bunn ikke det som teller mest. Selvbilde er viktig, men viktig er det også at kroppen er frisk. 

  Det er viktig å huske på for alle, friske, syke, unge, gamle- at man trenger ikke gjøre så mye. Man trenger ikke svette så det renner eller slite seg så ut at man ikke klarer å stå oppreist. For noen er husarbeid nok, noen liker å gå tur- fort eller sent, langt eller kort. Og noen liker å trene seg til en gangsperre i 2 dager. Men det er også viktig å gjøre det på egne premisser og fordi man selv vil, ikke fordi samfunnet sier at du skal.    

  Det var dagens ord fra meg haha. Noen ganger så bare kommer ting til meg og jeg får lyst til å skrive om det. Håper det skjer litt oftere så det blir litt mere innlegg da hehe. 

 • 0

  Fatigue er et ord som for mange er fremmed- både for kreftpasienter og friske mennesker. Til og med for leger. Det er noe som veldig mange opplever etter en kreftbehandling, i forskjellig grad. Noen får det kronisk og for noen går det over. Fatigue er at man hovedsaklig er mye sliten, selv uten å kanskje ha gjort så mye. Selv om kreften er behandlet og borte så har man en lang vei å gå før man er helt frisk. Men føler seg kanskje aldri helt fin- dette er veldig individuelt. Og det er dette som er vanskelig for andre rundt å forstå, og det skjønner jeg. Trodde selv at jeg kunne jobbe et par måneder etter behandlingen var ferdig. Noen synes det er vanskelig å si nei til ting og sliter seg ut på det, jeg føler selv jeg har vært flink til å lytte til kroppen og tatt pauser innimellom og takket nei til flere ting- som jeg selvsagt gjerne ville vært med på. Jeg har slitt mer med fatigue og det å være sliten etter å ha begynt litt med jobb, som var September i fjor. Nå går det bedre igjen, og det handler om rutiner. For meg er det viktig å lytte til egen kropp, planlegge når jeg skal gjøre ting, og å ikke gjøre ting for lenge av gangen- selv om det nå går bedre å gjøre mer enn en ting i løpet av en dag. Men det er slitsomt og frustrerende å være sliten "uten grunn". 

  "Det som kanskje frustrerer meg mest er når det kommer til trening, klarer ikke gjøre så mye som jeg vil. Å feks å gå i Baneheia skal jo være deilig og man skal få energi osv, det får jeg altså ikke. Jeg er kjempe happy for å gå de første 200 meterne før jeg kommer midt i første bakke og kjenner pulsen stiger fort og hodet dunker. Det er ting som faktisk dukker opp, ikke 'klaging', for jeg vil så gjerne gå tur og ordentlig kose meg og få energi av det- men kroppen styrer liksom seg selv. Det kommer så klart ann på dagsformen, men den kan føles bra helt til jeg har gått et stykke. Det er utrolig frustrerende.." Dette er det noen måneder siden jeg skrev ned, og det har heldigvis blitt bedre- nå nyter jeg tur. Som tur, blander jeg det sammen med jogging ogsånn så er det ikke like avslappende å gjøre det. Men jeg liker å gå tur og prøver å gjøre det ofte! Trener også på treningsstudio og merker at dette går bedre og at jeg klarer pushe meg enda mer, som før jeg ble syk. Blir ikke direkte mer opplagt av trening, men merker at det hjelper på flere ting likevel. Trening skal være gøy, og det begynner det å bli igjen. 

  Slitenheten har også gjort at jeg har fått en jevn døgnrytme så jeg er ofte klar for å sove i 10 tiden på kvelden, noe som for mange virker veldig tidlig. Men det har blitt en rytme også er jeg jo rett og slett trøtt og sliten da, ofte tidligere men kan ikke legge meg altfor tidlig heller. Det skjer også at jeg er så sliten at jeg faktisk ikke får sove. Søvn er viktig for meg, kanskje ikke type 10 timer søvn, men å legge meg tidlig nok og våkne når jeg er "uthvilt" da. Mennesker blir generelt slitne på dagen når de har sovet dårlig, men tror de med fatigue trenger en god natts søvn enda mere. Noen ganger hjelper det kanskje ikke med en god natts søvn heller. Og sånn er det bare noen dager, kanskje i en periode.

  Har tenkt lenge på å legge ut dette, så synes det var på tide. Fatigue og det hvorfor man fortsatt er "syk" etter å ha blitt "frisk" kan ta tid å forstå og venne seg til. Jeg synes ikke det er gøy å si nei til ting, men har lært meg å høre på kroppen, og begynner å lære hvor mye jeg tåler. Kanskje dette er til oppklaring for noen, og kanskje noen kjenner seg igjen. Lov å spørre hvis du lurer på noe også :-) 

                                            
                                                        Noen ganger hadde det ikke vært så dumt med en sånn en kopp, hehe!

   

   

 • 0

  Ikke helgetur.. Har "bare" vært ute og gått 2 turer på Lund denne helga. I går gikk jeg med Bjørn og Tariq og i dag gikk jeg alene. Sola har skint begge dagene, men var litt kjøligere vind og mer skyer i dag. Var to fine turer uansett :-) Noen ganger frister det bare mer å gå tur enn å gå inn på treningsstudioet- og det er bare bra med variasjon! Nå er sykkelen min også i orden for våren/sommeren så vil nok bruke den også til feks byen.

  Det er så fint ved sjøen også! Liker meg best på land da..

 • 2

  Speltlompepizza! Så enkelt og såå godt :-) Ta det du måtte ønske av fyll på speltlompen og stek i ovnen på 200 grader til osten er så smeltet som du selv ønsker den. Simple as that!

  Jeg toppet med ruccula(?), siden vi tilfeldigvis hadde det. Jeg er eneste som liker salat på pizza haha

 • 2

  Ut av feriemodus og inn i jobb, og andre ting som følger med hverdagen. Det er egentlig litt godt, selv om det var slitsomt å tilbake på jobb i går. Jeg kan heldigvis styre det etter formen min, men var en god stund på jobb i går :-)

  I dag var jeg i Grimstad og møtte jentene der. Tale har vært på backpacking i 3 måneder så det var godt å se ho igjen og være alle tre sammen igjen :D Været var ikke så verst heller!

 • 1

  Hei og god påske! Selv om den nå er over.. Jeg har vært hos Truls i Flå fra søndag til søndag, hvor vi har gått på ski, stått på slalåm, kost oss i solveggen den ene dagen det var sol og vært i Bjørneparken der vi fikk holde slanger. Jeg hadde ikke tenkt å holde en eneste slange, men når jeg først hadde mulighet og de andre gjorde det så måtte jeg jo nesten :-) Hjertet banka godt, mener glad for å ha gjort det nå da.

  Begynte egentlig påska med en deilig tur i Baneheia sammen med Bjørn og Tariq før jeg dro!

  Vi hadde to turer på ski, ingen av de så veldig lange, men jeg synes ikke det skal ha noe å si :-)

  Jeg har jo ikke stått på slalåm på flere år, og aldri helt visst hvordan man skal stå riktig da. Men Truls var tålmodig, viste meg og venta på meg så det gikk egentlig veldig greit :-)

  Så var det den her slangen da, heh! Say no more.. Synes egentlig bjørnene var søtest jeg da!

  Håper alle andre også har hatt en fin påske, enten det har vært i byen eller på fjellet :-)

 • 0

  Og da kom endelig oppdateringen fra 1-års kontrollen og denne uka. Jeg møtte Truls i Oslo på mandag og vi var på pasient hotellet ved Radiumhospitalet til tirsdag da jeg hadde timen min. Og alt så bra ut på bilder og blodprøver :D Jeg har vært mye syk, så noen lymfeknuter på halsen var litt større, men skal bare ta ultralyd av de på neste kontroll.

  Ellers har jeg vært syk denne uka også, med forkjølelse/litt ørebetennelse. Men vi har fått gjort noen ting likevel, kom meg opp av sofaen så ikke min kjære skulle få en kjedelig uke, hehe.

 • 0

  Hei å hå! Long time no see.. Jeg har lagt bloggen veldig til side, og det har jeg sagt mange ganger, i og med at det ikke skjer så mye forskjellig eller spennende i hverdagen min, så da er det vanskelig å finne noe å blogge om og hvertfall få gjort det interessant. Når det kommer til utseende på bloggen så er headeren på plass når den vises på pc, men ikke på mobil, så vidt jeg har sett.. Pcen min vil ikke koble seg på nett hjemme, så må uansett få fiksa det før jeg kan ordne noe på bloggen. Men her kommer hvertfall en oppdatering :-)

  Først og fremst så prøver jeg meg fortsatt frem på jobb. Jeg har den ordningen at jeg kan bestemme selv når og hvor mye jeg vil jobbe. Merker at det går bedre i forhold til å bli sliten, men det varierer fra dag til dag. Jeg planlegger dagene mine, og vet jeg at jeg skal mye en dag, så passer jeg på å hvile også. Det går også bedre å gjøre mer enn èn ting på en dag, så det er en fremgang! Sliter med det som heter fatigue, men det skal jeg prøve å få skrevet et eget innlegg om, hvordan det er for meg og hvordan jeg opplever det. Jobber også litt med oppgavene jeg har liggende i læretida, for å komme litt inn i teorien. Det er ikke så lett, men er rart hvor mye som kommer frem i minnet når man begynner å skrive.

  En annen stor ting som har skjedd er at jeg har blitt med i styret til Ung Kreft Agder. Dette er da en gruppe for unge kreftrammede og pårørende i alderen 15-35 år. Gruppen har ligget nede mange år i Agder, så nå er den oppe og går igjen. Vi er 3 personer som sitter i styret. Alt er helt nytt for alle, men vi har kommet litt i gang og håper vi kan få til mye fremover! :-) Tror det blir veldig bra. Så hvis du kjenner noen er det bare å spre ordet!

  Jeg har også meldt meg inn som frivillig i kreftforeningen, så da har jeg hjulpet litt med forberedelser til krafttak mot kreft som begynner nå, og vil nok i fremtiden bli med på ulike stands. Veldig gøy å være med der :-)

  Ellers så har jeg jo noen turer til Flå, og besøk her i byen av min kjære. Der oppe er det jo vinter og snø, så får testa ferdigheter og spesielt fysisk form og balanse i skiløypa, hehe, håper det blir bedre og gøyere etterhvert :-)

  Ja også var jeg, Truls og broren på skiflyvning i Vikersund- det var utrolig gøy! Og kaldt.. Men var kjempee stemning der med musikk osv.

  Ooog jeg har 1års-kontroll i Oslo på tirsdag så det blir veldig spennende! Skal prøve å få oppdatert her også da :-)

 • 1

  Jeg er virkelig verdens treigeste menneske når det kommer til bloggen.. Den er lagt litt på hylla for å si det sånn. Men jeg skal uansett vise noen bilder fra jul/romjul/nyttår. Jeg tilbragte jo romjula og nyttår i Sarpsborg med min kjære :-) Det var veldig koselig!

  Litt bilder som oppsummerer en fin juleferie! Siste bildet er faktisk 1.nyttårsdag da vi gikk tur klokka 12 på dagen. Så formen var altså veldig fin etter en nokså rolig feiring kvelden før da :-)

 • 0

  Endelig er julaften her, selv om det ikke minner mye om jul andre steder enn i de norske hjem. Fikk julestemning i går kveld da vi så på Kvelden før kvelden og hovmesteren, men den forsvant når dagslyset i dag kom og man bare ser grått og trist vær.. Koselig med Askepott på skjermen da uansett :-) I år feirer vi jul hos Mormor og Motte, noe som er en stund siden så det er veldig koselig!

  Ønsker alle sammen en god jul <3

 • 0

  Hey! I går var jeg, Bjørn og Camilla på en liten tur i Baneheia. Vi hadde med kakao og snacks, sola skinte og det var akkurat passe temperatur :-) Minte mer om høst en vinter, men..

  ..i dag kom første snøen! Var så happy for det at jeg satt å så på snøen mens jeg spiste frokost parallellt med at jeg hoppet rundt og sang julesanger! Jeg er den typen som liker snø i 4 uker før den kan forsvinne til neste år.. Trist med jul uten snø :-( Vi har også feira meg litt i dag, selv om dagen er i morgeeen. Har planene klare for både i morgen og helga jeg da :-D Gøy med bursdag!

  Pynta meg litt se hahaha

 • 1

  Endelig er Desember her, eller..det har gått en uke men jeg er ganske treig når det kommer til bloggen.. Det er ikke mye julestemning med det været som har vært, men det hjelper mye når mørket senker seg og julestjerna lyser ut i rommet. Desember er så koselig, og nå nærmer det seg både bursdagen min, julaften og nyttårsaften! Det blir så koseliiiig :-) Ønsker deg en fin førjulstid!

  Er så heldig og har fått pakkekalender! Like spennende hver morgen hehe

 • 1

  Altså, finnes det noe deiligere enn jul? Neppe.. Fyr i peisen, kakao, kosetøy, julesanger og filmer, pynt og lys! Og selvsagt litt snø, hvertfall på julaften. Bare at kveldene blir tidlig mørke gir meg den lille julestemningen. Og noen steder har det jo allerede kommet snø. Selv om jeg nesten ikke klarer å vente til 1.desember med julebrus og alt annet, så holder jeg meg unna for å ikke miste stemninga lenge før jul. Ikke feil å ha bursdag 9 dager før jul heller da, hehe :-)

  Åh nei som jeg gleder meg!! Bildene er fra weheartit

 • 2

  Hey! På tirsdag tok jeg turen til Bergen når min kjære hadde en 3-dagers perm. Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Bergen, så det passet kjempe bra at han kunne vise meg byen nå som han selv er der.

  Han møtte meg på flyplassen og vi dro for å sjekke inn på hotellet. Etter det tok vi på oss regntøyet og gikk for å spise lunsj- og vi spiste den beste sushien jeg noen gang har smakt på fisketorget(?). Så gikk vi videre til Bergenhus festning hvor Truls er på vakt til vanlig, så det var veldig gøy å se hva han pleier å gjøre der. Deretter tok vi Fløibanen, og selv om ikke været var det beste så var det utrolig gøy å ta banen og se over hele Bergen :-) På kvelden var vi ute og spiste, og møtte på hele gjengen Truls er i militæret med.

  På onsdag regnet det hakket mere enn dagen før, så da passet det kjempe bra å ta en tur i akvariet. Det første som møtte oss når vi kom inn var pingvinene, og da ble jeg helt i ekstase haha- blir som et barn når jeg ser kule dyr jeg aldri har sett før. Vi så også på sjøløve-show, sel-foring og alle slanger/fisker/krokodiller som var inne. Var kjempe koselig å se Akvariet som jeg tidligere bare har sett på tv :-)

  Vi var ute å spiste italiensk pizza på onsdag, og dessert på Friday's- så vi har kost oss kjempe masse i Bergen og kommer til å kose oss på ferie sammen frem i tid, hihi!

 • 0

  God søndags-formiddag! I dag er en dyna-i-sofaen-dag, og det gjør meg ingenting. I går var gjengen i bursdag til Camila, og ho hadde stelt i stand veldig fint. Jeg synes det er veldig deilig når vi bare er gjengen, for det blir hakket roligere og vi kjenner hverandre så godt :-) Takk for en fin kveld, folkens!

 • 1

  Guten Tag! Nei nå var vi visst tilbake i Norge.. Jeg og Kristian var på tur til Kiel fra mandag til onsdag sammen med vår flotte mormor og morfar. Vi tok Color fantasy ned og tilbake, som er en liten cruisebåt. Eller skip? Hvertfall, vi hadde egen lugar, spiste (litt for mye) godteri og god mat. På tirsdag var vi i Kiel noen timer før båten gikk tilbake, og jeg og Kris surra oss opp i Kiels gater etter jakt på en musikkbutikk..vi fant den og vi rakk tilbake til båten. På båten er det ganske mye å gjøre, det er jo taxfree og en annen butikk med flere ting å kjøpe. Det er en spillhall der man kan kjøre bilspill osv. Man kan også gå på kino for kun 55kr. Og på kvelden er det et veldig bra show/musikal for alle aldre :-) Båten passer rett og slett for alle aldre. Har vært der nå 4 ganger, og neste gang blir det nok med kjæresten og/eller vennegjengen!

  Samlet bilder fra turen i en stor kollasj :-)

  Jeg aner ikke hva som skjer med bloggen nå.. Lar den bare være og ser om det retter seg opp!

 • 0

  Er det mulig? Jeg glemte å skrive på bloggen når det var gått et år siden jeg fikk diagnosen min og siden det første blogginnlegget, og kom ikke på det før nå.. Jeg la ut og skrev på instagram/facebook, men skriver så lite her nå at det datt rett og slett helt ut av mitt hode. Jaja, et år er hvertfall gått og ting begynner å bli bedre på mange måter. Jeg har begynt å jobbe igjen de dagene jeg orker og så lenge som jeg orker. Kjenner jeg er mer sliten, men det er veldig hyggelig å være tilbake :-) Når det kommer til trening, så prioriterer jeg ikke den like mye, ettersom at det tar mye energi jeg kan bruke for feks jobb, også har jeg jo trent meg godt opp siste halve året! Den sosiale biten begynner også å bli bedre enn den har vært siste året ;-)

 • 3

  Heia! I går var jeg på 6 måneders kontroll, og alt var fortsatt helt fint! Tok ingen bilder denne ganga, noe jeg personlig ville gjort, men skjønner hvorfor de ikke gjør det så ofte også. Jeg tok uansett blodprøver, legen kjente på halsen og magen etter lymfeknuter- og jeg svarte på hvordan jeg har følt meg siden sist. Og det veier veldig mye som han sa :-)

  Etter kontrollen var jeg i barnehagen et par timer. Skal være der når jeg selv orker et par måneder fremover, og kjenne litt på det å være der. Var mye nytt og forandringer, men også veldig koselig :-)

 • 0

  Jeg og Camila ble overrasket av våre kjære på fredag. Eller vi visste at de skulle overraske oss, men de brukte hele dagen på å stelle istand og vi visste ingenting annet enn av vi skulle spise noe. Men de hadde altså lagd asiatisk mat fra bunnen- vårruller og innbakt svin i sursøt saus, og det var så godt. De imponerte stort!! :-)

  Og tidligere på dagen så fikk jeg LAPPEN! Åh det er så deilig å være ferdig, men også litt skummelt å være på egen hånd :p

 • 0

  På shopping er jeg..hun som ikke kjøper et plagg hvis jeg er usikker på om jeg vil ha det!

  På byen er jeg..aldri. Hehe ;-)

  På skolen er jeg..enten på Facebook/mobil/småsnakker i timen, eller så følger jeg 100% med i timen. Ja også utsatte jeg vel ganske mye til siste liten.. (Når jeg gikk på skole)

  Hjemme alene er jeg..hun som enten skrur musikken på full guffe, eller sitter rolig og ser på tv.

  På jobb er jeg..hun som ikke gjør noe med mindre jeg er helt sikker på at jeg gjør det rett. Gleder meg til å jobbe igjen!

  I matbutikken er jeg..effektiv, så lenge jeg er kjent i butikken og vet hvor tingene er. Elsker å handle!

  På Facebook er jeg..hun som tagger vennegjengen i det ene og det andre :-)

  På Mc Donalds er jeg..ikke veldig ofte, men når jeg først er så smaker det bedre enn noe!

  På fest er jeg..veldig sjeldent. Men jeg er den som rydder utover kvelden for å ikke våkne til en søppelhaug.

  På flyet er jeg..den som tar av skoene med en gang og trekker opp beina, alltid setter mobilen på flymodus og MÅ ha tyggis ;-)

  I diskusjoner er jeg..en som ikke gir meg, men prøver å være saklig!

  På toget er jeg..den som blir helt stresset for om jeg er på rett tog, om det stopper der jeg skal av og om jeg rekker å komme meg av! Også her trekker jeg opp beina, klarer ikke sitte med de rett ned. Ikke på buss heller!

  På tinder er jeg..hun som fant en av de få ordentlige guttene som er der, og vant hjertet hans

  På biltur er jeg..hun som finner musikk og helst synger ;-)

  I telefonen er jeg..hver dag med kjæresten. Høydepunkt når vi har avstanden vi har! Ellers snakker jeg ikke mye.

  På melding er jeg..hun som ikke skriver "ok", isåfall er jeg virkelig sur, eller kødder. Er ikke så fan av korte svar!

  På ferie er jeg..sjeldent! Haha, men jeg er nok en liten turist altså ;-)

  Akkurat nå er jeg..trøtt og litt sliten

  Dette var bare litt for gøy, hihi! Inspirert av andre blogger ;-)

 • 1

  Livet stod veldig på vent mens jeg var syk, men jeg føler fortsatt at det gjør det. Kanskje mest i forhold til at jeg orker mer og mer, men får på en måte ikke gjort noe. Jeg får trent, men må ikke gjøre det for ofte fordi da går det motsatt vei. Jeg vil begynne å jobbe litt, men må fortsatt vente litt. På den sosiale delen mangler det fortsatt mye. Føler meg bare mer og mer rastløs som dagene går, og føler egentlig at jeg har mere energi enn det jeg får ut. Vil liksom bare komme mer i gang med hverdagen og legge de siste månedene bak meg. Men det går veldig bra med meg, og 6 måneders kontrollen nærmer seg. Sykt!

 • 2

  Blir ikke altfor mye såkalt "kliss" på bloggen, men er kanskje på tide å "introdusere" kjæresten min her også, haha. Han har dukket opp her noen ganger før, men tada! Han er i militæret i Bergen og det er fortsatt 2 uker til han har perm og kommer på besøk, så ser frem til det som vanlig. Da finner vi alltid på noe gøy og koser oss sammen :-)

  Funnet meg en ordentlig god gutt <3

 • 1

  Hey! I går var det faktisk en ganske fin dag ute, og meg og Bjørn surra rundt hele dagen og til slutt endte vi opp ved et vann på Høietun hvor det var skikkelig fint. Vi kjøpte drikke og boller, og satt der en liten stund før solen begynte å gå ned :-)

 • 0

  Heia! Sånn som været er i dag føler jeg at sommeren er over. Litt kjøligere, masse regn og ikke mye som tilsier sommer.. Men det er egentlig helt greit. Synes høsten er så koselig, da man har en god grunn til å være mer inne og kose seg! :-)

  Er litt stille fra meg for tiden.. Alt går veldig bra med meg. Formen er stigende og ting blir lettere!

  //weheartit

 • 0

  Her en dag i forrige uke så hadde jeg, Truls og Bjørn en liten photoshoot som resulterte i mange fine bilder- så tenkte å dele noen av de med dere :-)

  Love <3

  Friendship <3

  Godguttene!

 • 1

  På lørdag feiret Bjørn bursdagen sin hjemme med Hawaii-tema, og han hadde gjort det såå fint!! En bar, paraplydrinker, et banner der det stod Aloha, mini palmer osv- var ordentlig stilig! Vi var 10 stykker som koste oss masse hele kvelden :-)

 • 0

  Heia! Har desverre ikke hatt tid til å oppdatere noe fra uka mi på 'leir' før nå.. Men jeg hadde hvertfall en super uke med mye gøy. Fikk testet grensene mine i ulike aktiviteter som jeg aldri hadde prøvd på ellers, og ble kjent med supre mennesker :-)

  Vi koste oss med volleyball den ene dagen det var ordentlig fint vær. Vi var på en fjelltur i Sjusjøen- er fint på fjellet egentlig! Vi hadde også tretoppklatring der vi klatra kun i grener, vi hadde sikring og kunne på det høyeste klatre 15 meter- tungt og morro når jeg kom i gang. Fikk også prøve en kort zip-line :-)

  Så kom det jeg gleda meg til- skiskyting! Uten ski. Tidligere skiskytter Carl Johan Bergman var instruktør for oss, og vi fikk prøve å skyte på blink og hadde stafett der vi løp på beina. Jeg og en annen hadde duell, der jeg tapte med en blink- men det var utrolig morro å kjenne på den spenningen uansett :-D Siste aktiviteten var downhill sykling i Hafjell bike park. Der pusha jeg grensene mine totalt, det var både bratt og glatt på grusen, i tillegg skal man helst ikke sitte på setet nedover bakkene så det blir tungt. Etter en runde eller to turte jeg å slippe bremsen litt mer så det ble mer og mer morro :-D Absolutt noe jeg vil prøve igjen!

 • 1

  Vel fremme og godt på plass på Montebellosenteret. Kom jo i går og i dag har det vært litt ulike aktiviteter som gikk på det å bli kjent, og det har jeg blitt med en gjeng jevnaldrende- så det er koselig :-) Vi har også gått en tur ned til et vann der noen badet, og alle ble spist opp av mygg inni skogen. Er utrolig fint både utenfor og inne her ;-)

  Tar nok noen flere bilder av b.la kjellerstua her for den var så vannvittig koselig! Setter de nok bare inn i dette innlegget da ;-)

 • 1

  Det er jo egentlig sykt herlig med sommer! Nyter sola og varmen litt i skyggen jeg, men deilig er det uansett :-) I morgen drar jeg på "leir" på Montebellosenteret. Den kalles for idrettsuka, så det blir mye aktivitet, leker og morro med andre på min alder som har vært syke! Jeg tror det blir veldig bra så gleder meg masse! Skal prøve å oppdatere hvis jeg har tilgang til nett ;-)

  Anbefaler denne boken, "Kampen for livet" som er skrevet av Anniken og mannen. Hun har kjempet mot kreft 3 ganger, og de var med på Kampen for livet på tv2. Kjenner meg igjen i deler av boken- hun er et forbilde!! :-)

 • 4

  Woho!! I dag bestod jeg teorien på bil- på tide spør du meg! Sa det kun til 2 stykker, så ikke presset ble for stort, haha. Er så deilig å være ferdig med den, så nå er det bare å kjøre & øve mot oppkjøringen :-)

 • 2

  God søndag! Konserten på fredag var en så utrolig fantastisk opplevelse, med to herlige jenter! Synes til tider det var litt dårlig lyd, men vi stod ganske nærme scenen da. Men hele opplevelsen var uforglemmelig!! Det så ut som guttene koste seg på scenen, så da koste man seg ekstra mye i publikum :-D Formen min holdt seg fin hele kvelden, heldigvis! Bildedryss fra kvelden:

  Kvelden ble toppet av et aldri så lite overraskelsesbesøk av en godgutt som jeg trodde var i Bergen. Hadde fått hint på hint av han hele dagen, men hadde ikke trodd han skulle sitte i lobbyen når jeg kom til hotellet <3

 • 2

  Er det Oslotur nummer 4 så langt i år, eller? Haha, begynner bli vandt til dette nå da, og Oslo er jo forsåvidt en grei og sentral by! Denne gangen skal jeg inn for One Direction konsert, iiip!! Gleder meg! Den er ikke før fredag, så for å slippe mye reiseing og stress på èn dag skal jeg til onkel og de fra i morgen til fredag. Så på konserten med Tale og Arny! Tror det blir veeldig bra :-D :-D

  Er det ikke sånn bilde "toppbloggere" legger ut før de skal på tur. Er jeg en av de nå? Hehe neida tulla

 • 0

  God dag! I dag har jeg første kontrollen min som er 3-måneders kontrollen. Føles helt sykt. Jeg begynner å føle meg så frisk at tenker ikke så mye på at jeg har vært syk!

  Denne gangen skal jeg ta MR, og timen er faktisk satt til i kveld, så da blir det bort på sykehuset i 8-tiden :-) Har legetime neste uke, og får da svar på bildene. Er allerede veldig spent på det!!

  Ha en fin dag! Håper flere har like fin sol som vi har i Kristiansand :-)

 • 0

  To innlegg på èn dag, wow! I ettermiddag nyter jeg sommeren på verandaen til Bjørn, med han. Med sommermusikk, vi har grillet litt og spiser nå jordbær med masse vaniljesaus! Naaammm!!

 • 0

  Halla! I går var vi en tur på Sparebanken sør arena for å støtte Start! Spillere gikk rundt før og etter kampen, og jeg hadde ingen planer om å ta bilde med halvparten når jeg kom dit, men sånn ble det! Og var fornøyd etterpå jeg da :-)

  Gamle-Start spilte mot Nye-Start og ble knust! Haha. Var konsert etterpå der lokale artister spilte- var en veldig gøy kveld :-)

 • 2

  I skrivende stund sitter jeg ute på verandaen med musikk, iste og bok- og det er ca 20 grader! Er så deilig. Det eneste minuset er at jeg må være forsiktig i sola etter cellegiften, så må smøre meg med høyeste faktor, og prøver unngå å sitte midt i sola- vet ikke helt hvor utsatt jeg er. Ja også er det jo alt gresset og pollen da..aaatsjo..

  Håper dette er en forsmak på hva vi kan vente oss i sommer :-)

 • 1

  Heia! Etter å ha hatt besøk hele uka merker jeg at en hviledag trengs. Har vært på trening i dag og blir trøtt av det også, men det er deilig å trene. Spesielt når jeg ser og merker fremgang :-) Så i dag blir det å ta igjen litt serier på tv, øve på teorien, også kanskje gå en tur med Bjørn hvis jeg orker!

 • 1

  Har blogget ekstremt lite i det siste, rett og slett fordi jeg ikke vet hva jeg skal blogge om og at det ikke skjer noe spesielt. Formen er fortsatt veldig god!

  Denne uka har jeg besøk av en trivelig kar, så vi har vært litt rundt i byen, Baneheia og i Dyreparken i dag- veldig koselig! :-)

 • 1

  Okei rommet er det samme gamle, men med en ny sovesofa virket det liksom helt nytt! Korttenkt som jeg var kjøpte jeg bare enkeltseng når vi flytta inn her.. Det har vist seg å være ganske upraktisk hvis jeg skal ha besøk av en eller flere personer, eller overnatting! Er også greit for meg å slippe å alltid måtte sitte i senga. Så etter å ha målt flere ganger for å være sikker på at sofaen passet der jeg ville ha den så var det bare å kjøpe den.

  Og jeg er SUPER fornøyd. Er så praktisk! Både når jeg er alene og spesielt når jeg har besøk av hele gjengen som i dag. Så dette er et kjøp jeg ikke kommer til å angre på! Elsker at jeg liksom har en "stue del", selv om rommet ikke er såå stort. Deilig når en ikke har gjort bomkjøp hvertfall :-D

  Den og bordet er selvsagt fra IKEA..hehe

 • 1

  Det er ikke bare formen min som forandrer seg og blir bedre, men også utseendet mitt. Både ansiktet og kroppen begynner å bli tynnere, og håret vokser mer og mer :-) Er veldig gøy å se at alt går fremover. Så tenkte bare ta dere gjennom "stadiene" i bilder!

  Før/når jeg ble syk:

  Begynnelsen av Oktober:

  Slutten av Oktober:

  Slutten av November:

  Begynnelsen av Desember:

  Midten av Desember:

  Slutten av Februar:

  Midten av Mars:

  Midten av April:

  Slutten av April:

  Begynnelsen av Mai:

  17.Mai:

  Siste bilde i Mai:

 • 0

  Noe som har gått mye igjen på bloggen i det siste er turene mine i Baneheia. For har vært mye ute og gått! Har egentlig det de siste månedene også mens jeg var syk, men for bare to måneder siden gikk jeg sakte, med lite pust og med gåstaver. Jeg var også veldig plaget med føttene og det føltes som jeg gikk på "puter", som gjorde det vondt å gå.

  Nå har jeg ingen av disse tingene! Jeg går med tempo, jeg jogger til og med litt, jeg går ikke med staver, jeg har ikke "puter" og vondt i føttene. Formen er egentlig bare veldig mye bedre, og det er så deilig!! Trener styrke med fysioterapeut to ganger i uka + litt hjemme. Og går tur flere ganger i uka :-D Føler jeg begynner å få tilbake min gamle kropp, men er delig bare det å ikke bli så sliten.

  Noen bilder fra dagens tur:

 • 0

  God Mandag! Håper alle sammen koste seg i går, uansett hva dere fant på. Jeg var som jeg skrev i går bare hjemme frem til borgertoget som var klokka 4. Synes det er så gøy med borgertoget, for det er så mange gøye innslag! Var veldig lite sang da, hørte ikke nasjonalsangen èn gang i hele går, haha!

  Etter borgertoget var gjengen samlet for grilling og drikking. Alle de andre er russ, så de var ganske ferdig etter en måned med russefeiring- men det ble en koselig kveld uansett <3

  Den fineste og beste gjengen!

 • 0

  Gratulerer så mye med dagen alle sammen! I dag skjer det ikke så mye for min del. Er bare hjemme og slapper av før jeg skal til byen og borgertoget klokka 4. Og deretter være med gjengen resten av kvelden! Gleder meg masse :-)

  Kjolen for dagen // Håper alle får en kjempe fin dag! Gratulerer med dagen hele Norge <3

 • 0

  God kveld! I dag har det jo vært fri, og nydelig vær. Så jeg, Bjørn og Camilla tok med oss drikke og noe snacks, gikk en runde rundt stampa før vi satte oss ned på fjellet :-) Det var en nydelig dag, og en fin tur!

 • 0

  Heia!

  Jeg ble spurt forrige uke om jeg ville være med på "løp for livet" som ble arrangert av Terrengkarusellen og Kreftforeningen til inntekt for "Krafttak mot kreft". I denne sammenheng ble det laget ett innslag om meg i avisa, i form av film da. Et slags portrett der jeg forteller om hvordan det har vært å være syk :-) Det kommer mest sannsynlig på fvn.no i morgen ettermiddag! Var gøy å være med på dette, å gjøre noe jeg aldri har gjort før.

 • 2

  Det at jeg har vært syk begynner for meg å havne litt i det fjerne. "Glemmer" liksom litt at jeg har vært syk, eller det går jo ikke ann å glemme. Men jeg tror det har med at jeg begynner å bli i så god form, og føler meg såpass frisk nå. Og at jeg endelig har andre ting som tar opp tiden min, enn det å være syk og det som følger med det.

  Jeg skal bli intervjuet av avisen i morgen, og måtte derfor se i arkivet på bloggen hva jeg har gjort og tenkt de siste månedene, kunne rett og slett ikke huske det. Vet ikke om jeg akkurat har fortrengt det, men de fleste tankene hadde jeg der og da når jeg skrev de. Begynner jo faktisk å bli en stund siden nå!

  Er så deilig å kjenne at jeg begynner å bli i god form og orker å gjøre mye mer! :-D Så alt går veldig bra for tiden!

  Oppfordrer alle til å bli med på "Løp for livet", du velger selv om du vi løpe på tid eller gå uten. Pengene går uansett til Kreftforeningen! Jeg skal hvertfall være med :-)

 • 1

  Roser må være de fineste blomstene jeg vet om! Hadde jeg klart å ta vare på de så hadde jeg hatt en bukett stående på rommet til enhver tid :-)

  //weheartit

 • 1

  I går var jeg i dyreparken med storesøs, niesa mi og en liten gjeng til noen timer :-) Vi brukte lang tid på Kutoppen, spiste nystekte boller i Kardemomme by, og fikk sett foring av dyr i Nordisk villmark. En veldig fin dag, tross litt skiftende vær :-D

  En liten bukke-kamp(?)

  Et par jerv borti der

  Det er tre ulver midt i bildet der, men de kom ikke nærmere..

 • 0

  Long time no see! Men det har rett og slett ikke skjedd så mye, så vet ikke helt hva jeg skal blogge om..kanskje ny spørsmålsrunde snart? Kom med forslag :-)

  I dag var jeg og gikk en tur i Baneheia, rundt stampa igjen! Var ikke så fint vær når jeg gikk, men det er uansett så greit å gå der. Det er litt oppoverbakker, nedoverbakker, terreng å gå i og det er grus. Jeg merker fra tur til tur at formen og kondisen blir bedre- så det er gøy :-D

 • 1

  Nå kommer endelig innlegg fra Oslo-turen! Det ble ingen blogging underveis som jeg først hadde tenkt.. Vi hadde det hvertfall veldig fint!

  Det var utrolig gøy å være på senkveld-innspilling, og se åssen det egentlig går for seg. Også fikk vi tatt bilde med Thomas & Harald etterpå. De håndhilste og var veldig hyggelige :-)

  Vi var også en tur i Sverife der jeg fikk shoppa litt av hvert! En liten tur rundt i Oslo var vi, og til slutt i går før hjemreise var vi på omvisning på NRK :-)

  On the road!

  Senkveeld :D

  Kjøpte faktisk ikkeno godteri!

  Kom meg endelig på operaen!

  På NRK :-)

  Takk for en fin tur Bjørn!! <3

 • 0

  Hei! Tidligere i formiddag tok jeg meg en tur i Baneheia. Det er nok en fin dag med strålende sol, så det var deilig! Er litt terreng å gå i, som passer fint- også er det jo så fint rundt stampa, og med utsikten over byen!

  I ettermiddag drar jeg og Bjørn til Oslo noen dager, og jeg gleder meg som en unge på julaften :D Blogger fra Oslo!

 • 2

  Heia! I dag har det vært fantastisk vær i Kristiansand, sol og opp mot 20 grader! Etter en god treningsøkt tok jeg ut en madrass (i mangel av solseng), og koste meg med smoothie, blad og musikk :-)

 • 1

  Deler av byen fra Tinnheia hvertfall

 • 0

  Nå håper jeg virkelig våren er kommet for å bli, og at sommeren er up next! Det er hvertfall nydelig, varmt vær i dag. Så jeg satt litt på verandaen, før jeg gikk bort til sykehuset hvor mamma var på jobb og tok følge med ho tilbake :-)

  Det har begynt å vokse hvitveis!! Kommer til å bli stappa bortover stien her. Det er hvertfall et sikkert vårtegn :-)

 • 1

  Begynte å bli lei av designet jeg hadde, så jeg fant et gratisdesign og limte inn kodene :) Det skal ikke være bilde i headeren, men jeg klarte til slutt å fikse det lille bilde på siden ALENE. For et styr. Måtte spør om hjelp, men til slutt klarte jeg det selv!

 • 0

  Denne svimmelheten har ikke helt gitt seg, spesielt ikke på morningen og jeg trener klokka 9. Så jeg kom meg ikke på trening i dag, men formen ble bedre utover formiddagen så gjorde noen øvelser hjemme. Har et par vekter, og en billig-versjon av en treningsball så får gjort en del da :-)

  Sykt proff!

 • 1

  Eller kan det kalles frykt? Jo det kan vel egentlig det. En frykt for at noe er galt når jeg merker noe med kroppen som jeg ikke har merket før. Er det en bivirkning? Er det et symptom? Er det farlig? Ufarlig? Burde jeg egentlig bekymre meg? Jeg tenker lengre nå enn jeg gjorde før hvis jeg merker noe "uvanlig". For det kan jo dukke opp ting som ikke hadde dukket opp før kreften. Hvis jeg og mamma f.eks har gått hver for oss på sørlandsenteret, og ho ikke får tak i meg på telefonen så blir ho redd for at jeg har besvimt et sted. For hvem vet, det kan jo faktisk skje. Jeg prøver å ikke tenke det verste med ting, og ikke søke på Internett osv. For da feiler man plutselig alt i denne verden.

  De siste dagene har jeg vært veldig småsvimmel, så vi dro innom kreftsenteret etter trening, og de tok blodtrykk, EKG og blodprøver og fant bare ut at jeg hadde litt høy puls. Så legen sa jeg bare skulle slappe av et par dager, og drikke godt. Så det viste seg å være ikke noe :-)

 • 1

  Thank god it's friday! Det er alltid deilig med helg, og denne helga er jeg på Konsmo hos pappa :-)

  I dag har jeg slappa av før jeg dro til pappa, kjente at jeg var ikke helt i form men det ble litt bedre. Så øvelseskjørte jeg, noe som gikk fint- er fornøyd så lenge jeg ikke krasjer jeg! Og i kveld har jeg sett litt på Hart of dixie, før den tradisjonelle tv-tittingen en fredagskveld :-)

  Sola (tror det var sola) var helt sykt stor og fin her tidligere i kveld, prøvde å ta bilde, men det er så vanskelig og ser ikke i nærheten ut som det jeg så der jeg stod på plenen..

 • 0

  ..går veldig bra! Jeg merker at jeg begynner å bli sterkere, spesielt i armene, så det er gøy. Det er viktig at jeg ikke pusher for mye, men øker gradvis. Derfor er det veldig greit å trene med fysioterapeut som har laget et passende opplegg. Når jeg skal bygge opp igjen kroppen så handler det ikke så mye om hvor dype utfall jeg tar, eller å starte med mye vekt på armene- det handler om å gjøre så mange repitisjoner jeg klarer, for å gradvis bli sterkere og mer bevegelig. Det er tungt nok om ikke treningen skal pushes til det tyngste, så jeg er veldig fornøyd sånn det er nå :-D

  Jeg har også blitt flinkere til å balansere aktivitet og hvile, så jeg husker å hvile en dag innimellom, men også før og etter jeg skal gjøre noe. Så det funker også veldig bra nå :-)

 • 0

  Polynevropati er det jeg sliter mest med nå etter cellegift. Polynevropati betyr at de perifere nervene ikke virker som de skal, spesielt i føttene hos meg. På norsk betyr dette at disse nervene sender ut signaler dårlig.

  Jeg merker nevropatien med at jeg har ganske lite følese under føttene, det føles ut som at jeg har puter rett under tærne, jeg har gått litt ustødig og jeg klarer heller ikke gå på hælene.

  Det finnes ingen spesiell behandling, annet enn å være i jevn fysisk aktivitet selv om det kan gjøre vondt.

  Eneste jeg ikke vet er hvor lenge det kan vare, så jeg skal ta en tur bort på SFK til uka og spør de :-)

  Litt vonde føtter, men søte tøfler

  Har funnet fakta om dette på internett, og resten av egen erfaring

 • 2

  I dag var jeg, Bjørn og hunden hans Tariq på tur i Baneheia igjen. Jeg liker best å gå på dager det er ordentlig fint vær og kroppen føles bra sånn at jeg orker gå et stykke :-) Var en fin tur på en times tid.

  Fortsatt god påske!

 • 1

  Can we just take a moment. Denne filmen. Serr! WOW. Skal ikke engang prøve å lage et sammendrag av den, den må bare ses! Har sett nesten alle filmene før, men må ha en oppfriskning. Jeg hadde frysninger og holdt pusten så mange ganger i løpet av filmen, grine begynte jeg også å gjøre. Er en ekstra spesiell film i forhold til Paul Walker som døde midt i innspillingen. Det var en ferdig film for å minnes han synes jeg.

    

  Samme sangen. Man hører hvor bra den passer til Paul (Brian) og Fast -filmene. Når denne kom på slutten med bilder av Paul (Brian) begynte jeg å grine. Var nok den fineste slutten jeg har sett! "I don't have friends, I got family"

 • 1

  Du kan egentlig kalle dette hva du vil. Du kan lage det som fotoalbum, du kan lage det som scrapbook, du kan skrive noe under bildene eller la vær. Poenget er at det er en plass å samle gode minner, og du kan gi den i gave eller ha den selv :-)

  Du trenger bare en scrapbook/fotoalbum med blanke sider. Bildene du vil ha med. En limstift. Hvis du vil ha annet dill i den som klistermerker osv så må du selvfølgelig ha det også.

  På første siden limte jeg bare et bilde av meg selv siden jeg skal ha den selv, og skrev noe så enkelt som "Minner for livet".

  Så tok jeg bare lim på bildet og satte det der jeg ville ha det på siden. Jeg tok bare lim på midten i tilfelle jeg vil ta ut bildet og bruke det til noe annet.

  Det går selvsagt ann å ha så mange eller få bilder man vil på hver side. Jeg hadde tenkt å ha hvertfall to bilder på hver side, men bestilte bildene altfor store...

  Dette er en enkel og fin måte å samle bilder og minner. Det er også en fin gave :-)

 • 0

  Heia! Ny uke, nye muligheter, selv om det er ferie, for jeg tar ferie når andre gjør, selv om jeg har fri ellers også. Skrur av alarmen og ser mer filmer/serier osv sånne ting, koser meg ekstra :-)

  Her hjemme har vi pyntet litt til påske, og fått "påskeposer". Er koselig med påska!

  Gult er kult

  Jeg som ikke har spesielt grønne fingre har fått frem påskeliljer i plantene på rommet, woho! Skal klare å holde de i live.

  Nydelig vær er det også i dag, jeg får se om jeg går en tur, gikk et godt stykke i går :-)

  Ha en fin dag, uke og påske!

 • 0

  I kveld får faktisk denne dama et eget innlegg, og det er vel egentlig ikke så rart, etter å ha sett Skavlan- der ho stilte opp helt skalla, uten parykk- så har jeg fått en helt egen respekt for ho. Jeg vet ikke mye om sykdommen hennes, men i forhold til at ho har fått cellegift så kjenner jeg igjen noe. Og den delen at ho stiller opp uten et hårstrå på hodet, på TV, det er så sterkt og tøft gjort. Og i tillegg ser ho forrykende bra ut, tenkte på hvor fin hodeform ho hadde, men også hvor fin ho var med sminke uten hår- det høres litt rart ut, men jeg syns hverfall det var vanskelig å få til øyesminke uten hårfarge å gå etter. Men mest av alt har ho klart å bli frisk av en sykdom som jeg ikke vet noe om, men som helt klart er utrolig farlig. Og det er virkelig en inspirasjon for alle, og sterkt gjort av ho. Jeg har stor respekt for ho, som sikkert en hel haug andre også har!!

  Vakker dame

 • 0

  God snøfyllt morgen, off...

  I går var støttekonserten for Kreftforeningen, og det ble en veldig bra kveld og konsert med utrolig flinke, lokale artister, så jeg koste meg masse. Det gikk også fint å fortelle min historie, som vi gjorde i en intervju-setting :-)

  Men HVA er greia med dette været?! Snø nå er IKKE OKEI... Årh. Også så voldsomt kaos, så lenge jeg kan være inne så er det litt gøy med hvor kaos det blir..ja ikke ulykker da såklart

 • 0

  På Onsdag 25.Mars arrangerer elevrådsstyret og russestyret på Kvadraturen skole en søttekonsert for kreftforeningen på Samsen kulturhus!

  Det blir underholdning med unge talenter fra byen, en kiosk hvor det selges kaker, kaffe og brus, lotteri med premier. Det kommer en representant fra kreftforeningen som skal snakke litt generelt om kreft. Det kommer en som har laget en kortfilm basert på egen historie, som skal bli vist. Også skal jeg fortelle om min erfaring med det å være kreftsyk.

  Inngangen koster 50kr! Og pengene som kommer inn der+ overskudd i kiosk og lotteri går til Kreftforeningen, så ta med deg alle du kjenner og støtt en GOD sak, og samtidig få en kveld med bra underholdning og sterke historier!

  Håper å se deg der!! :-D

 • 2

  I dag bruker jeg dagen til å slappe av frem til i ettermiddag, selv om det er fint vær med litt sur vind så må jeg roe ned litt etter en uke der jeg har gjort mye :-) Men jeg tok meg en tur ut på plenen, haha, og tok noen bilder- det er så fint her når det er klarvær, blå himmel og man ser fjellene langt borte med litt snø på.

 • 0

  Hei å hå! Ja, dagene går de. Denne uka har jeg faktisk avtaler hver dag. Både trening og møter med veiledere osv, så det er fint å ha noe å gjøre, men merker at jeg blir sliten når jeg gjør flere ting på en hel dag. Ikke mest fysisk sliten, men bare det å være ute av hus flere timer med masse inntrykk og alle sansene som jobber. Det er nytt for meg og jeg må vende meg til det og kjenne litt på det. Så det kan være vanskelig for andre som ikke er i situasjonen selv eller er nær på situasjonen å skjønne hvorfor jeg, eller en annen kreftpasient, blir så fort sliten av veldig lite. Det er bare sånn det er, kroppen er helt brutt ned og ute av rutine. Så det tar tid å komme tilbake, og alle må bruke den tida de trenger :-)

  Neste Onsdag skal det være støttekonsert for kreftforeningen på Samsen kulturhus, og jeg skal fortelle litt om hvordan det har vært å være syk osv, det blir også underholdning og mye mer. Kommer et eget innlegg om det i slutten av helga tenker jeg, men håper å se DEG der! :-D

 • 0

  Jeg kom over "Uken som gikk" på en annen blogg og tenkte at det kunne være gøy å blogge om selv! :-)

  Ukens motivasjon: Første trening med fysioterapeut. Det å gjøre noe igjen, det var ikke mange minuttene, men det var mer enn jeg har gjort det siste halve året. Så følelsen av å trene motiverer meg til å fortsette, og jeg gleder meg til å se resultater!

  Ukens høydepunkt: Det tror jeg må være å få TV igjen, uten over en måned uten så var det deilig å ikke bare se de samme seriene på dvd, men kunne switche mellom flere kanaler hihi :-)

  Ukens beste innkjøp: Det tror jeg må være Nike-skoene jeg kjøpte ganske billig på DNA, veldig gode og freshe joggesko!

  Ukens kjiping: Det er deilig å være ferdig med VAPen, men det som ikke er gøy med det er å operere den ut, ha sår med sting og strips og smerter, som nå heldigvis er nesten borte!

  Ukens latterkrampe: Det må uten tvil være "Alt er lov" på tv2, det er seriøst det gøyeste programmet jeg har sett. Mulig det gjør at jeg har dårlig humor, men det passa hvertfall humoren min! Hahaha

  Ukens tanke: Oi, denne er den vanskeligste, for tenker på masse omtrent hele tiden. Men jeg har jo tenkt på hvordan jeg på best mulig måte skal komme meg tilbake til et normalt liv. Hva som er best for meg, hvor lang tid det tar osv. I sammenheng med dette tenker jeg på hvordan læretiden blir lagt opp videre :-)

 • 0

  Da var VAPen ute! Det gikk helt fint å ta den ut, og jeg hadde lokal bedøvelse denne gangen siden det er et mye mindre inngrep enn å legge den inn. Når jeg la den inn i høst så fikk jeg jo narkose, det er jeg glad for.

  Gikk som sagt helt fint i dag, bare at når jeg kom hjem blødde det en del, eller plasteret trakk hvertfall til seg en del væske/blod, så da fikk jeg komme bort igjen på sykehuset så de kunne se på det og få nytt plaster. Det var mest betryggende synes jeg, så slapp jeg sitte å tenke på det i helga :-)

  Er egentlig ikke sikker på om bedøvelsen har gått ut enda, men har hvertfall ikke vondt!

  Fikk et veldig fint outfit også, haha! Nå er jeg hvertfall HELT ferdig med alt som har med cellegift og kreft osv å gjøre, så det er deilig!! Jippi :-D

  I helga skal jeg nok bare slappe av, er meldt fint vær så må prøve få til en rolig tur :-) God helg!

 • 1

  Heiaa! I dag hadde jeg første time hos fysioterapeut. Først bare snakket vi litt sånn generelt om de siste månedene, hvordan formen er, plagene mine osv og hvordan vi skal gjøre det videre. Fysioterapeuten holder til på Aquarama, og bruker basseng til gruppetimer så håper å være med på det etterhvert. Variere treningen. Jeg kan også bruke treningsstudioet på AQ sammen med ho. Så jeg fikk gjort noen øvelser i dag, uten vekter, siden jeg skal trene lett nå i begynnelsen. Men jeg kjenner det i beina, så det lille jeg gjorde var nok. Var veldig deilig å få gjort noen øvelser igjen! Nå må jeg bare passe på at jeg tar det rolig til jeg begynner å bli sterkere.

  Imorgen skal jeg på sykehuset og ta ut VAPen. Vet ikke enda om jeg bare skal ha lokal bedøvelse eller narkose. Skal bli godt å få den ut, for det betyr hvertfall slutten, samtidig er det ikke såå gøy å operere noe som helst. Men det går nok bra :)

 • 0

 • 0

  Kule kidz gråter ikke handler om Anja på 12 år som får leukemi. Ho er veldig positiv og innstilt på å bli frisk samtidig som ho ikke helt innser hva det innebærer å ha kreft og at ho må ta det med ro. Filmen handler mye om vennskap og samhold mellom ho og bestevennene, og hele klassen. Det er mye å lære av denne filmen, om mange ting. En scene som er veldig fin er når Anja kommer tilbake til skolen etter behandling, hun har mistet håret og har bare en caps på. Da steller klassen istand en catwalk der alle har forskjellige hodeplagg.

  Jeg så filmen når den kom på kino, for vel over 1 år siden, og jeg gråt flere ganger. Og det gjorde jeg hvertfall i dag. Det er veldig spesielt å se filmen nå, enn første gang jeg så den. Gjør skikkelig vondt, spesielt når det er på barneavdelingen det blir filmet. Filmen er rett og slett utrolig bra, og veldig sterk- på mange områder.

  Her er hva som står bak på filmen

  Skal ikke si noe om slutten, men jeg anbefaler den på det sterkeste!

 • 3

  Først vil jeg si at det siste halvåret har gått så mye fortere enn det jeg trodde det kom til å gjøre når jeg fikk beskjed om at jeg var syk og hadde 6 måneder med behandling forran meg. Og det er jeg glad for, for at det har føltes fort. Og glad for at det har vært så mange gode dager. Noen dager har jeg selvsagt vært mer sliten, og hatt mere plager enn andre, og vært mer lei- men det har ikke vært noen dager der jeg ikke har komt meg opp av senga og fått noe ut av dagen, og det er jeg veldig fornøyd med. Det har jo faktisk også gått overraskende bra å være hjemme så lenge, så mange dager uten å ha så mye å gjøre/orke gjøre så mye. Når folk spør "ja hva gjør du når du er hjemme", så vet jeg ikke hva jeg skal svare, for det er ikke alt og det er ikke ingenting. Tida har bare gått, men jeg begynner å bli rastløs nå, så det er herlig å være ferdig med behandlinger og virkelig kunne se fremover med opptrening osv. Det har også hjulpet at mamma har vært hjemme mesteparten av tiden disse månedene, så har vi vært to i hverandres selskap, og i forhold til ting jeg har trengt hjelp med innimellom. Jeg har generelt klart å stelle meg selv, og lagd meg mat selv osv- men jeg har blitt mye svakere i hendene osv og trenger ofte hjelp med å åpne ting og noen ganger på ta skoene, så da har det vært fint med mamma i nærheten. 

  Jeg har heldigvis klart å holde positiviteten og humøret oppe hele veien. Hvordan vet jeg ikke helt, det har gått helt av seg selv. Jeg tror selv det har mye med at jeg har taklet behandlinger og medisiner på en grei måte- ja det har vært tøft med cellegift og bivirkningene har vært mange og vonde, men i forhold til hva jeg kanskje forventet så har det gått greit. Det å få kreft i en alder av 17, midt i ungdomstiden, midt i utdanningsløpet er tungt, men sjokket varte ikke så lenge og har ikke hentet meg inn som jeg kan huske. Alt har gått veldig fort med å komme i gang med behandlinger, hvor fort behandlingene fungerte, jeg har fått god hjelp og gode svar når jeg har spurt, og det har nok derfor gått bra for meg å se fremover for å bli ferdig. Jeg er sta, og har nok virkelig bevist nå ovenfor meg selv og alle andre at jeg gir ikke opp. Jeg har måttet ofre mange ting, droppet mange ting og gått glipp av mange ting, og det har vært kjedelig og det blandt andre ting har gått utover selvtillit og selvbilde- men så ser jeg på hva jeg faktisk HAR gjort og klart siste månedene. Jeg har vunnet over den mest grusomme sykdommen som finnes, og det går over alt. Det gjør ofringene verdt det. Somehow. Er veldig rart å sitte å skrive nå for har ikke skrevet sånn på veldig lenge, og det er nesten litt ubehagelig å reflektere over alt, for ja det er lov å se på de negative tingene og, men ting går så bra av seg selv så jeg prøver å la ting være med det, og ikke tenke for mye. Å la hver dag gå som den går. Det har funket så bra. 

  Nå begynner ting å gå tilbake til det normale. Begynner. For det tar tid, men hvor lang tid vet ingen, det er individuelt. Nå er jeg ferdig med behandlingene, og kan virkelig se fremover på å trene opp kroppen, orke mer, være med på mer, etterhvert begynne å jobbe, men jeg er utålmodig og det er det jeg må passe på. Å ikke bli for utålmodig, og kjøre på fort på, for jeg orker ikke mer enn akkurat det jeg gjør. Jeg har ingen kondis, ingen muskler, lite kraft i f.eks hendene osv sånne fysiske ting. Hodet er hundre ganger sterkere. Men jeg har igjen, heldigvis, mamma som skal hjelpe meg med denne rehabilitering-delen. Vi skal gå passelige turer i passelig tempo, for jeg trenger ho til å passe på at jeg ikke går for fort, sånn at jeg klarer gå tilbake igjen også. Haha, jeg overvurderer meg selv, selv om jeg vet at jeg egentlig ikke orker så-så mye. Så Baneheia, gåstavene og vår-været skal brukes flittig fremover! Jeg er veldig gira, spent, og utålmodig- så jeg får bare finne frem tålmodigheten sammen med motivasjonen jeg har. Jeg skal også gå til en fysioterapeut som skal hjelpe meg med passende øvelser osv. Så det blir nok veldig bra! :) Nå, snart to uker etter siste kur så merker jeg at kroppen begynner å bli bedre, og da er det ekstra deilig at jeg ikke skal ha mere medisiner eller cellegift som svekker kroppen enda mer. 

  Jeg har lært veldig mye det siste halvåret. Både om meg selv, om de rundt meg, og mye medisinsk. Dette er noe jeg tar med meg videre. Jeg har vært gjennom hundrevis av blodprøver sikkert, både CT og PET scan, beinmargsprøve, VAP, og såklart behandlingene. Hele veien har jeg spurt sykepleiere hva er det?, hvorfor gjør dere det? osv osv, dette har gjort ting mindre skummelt ifh til at alt var så nytt. Det å vite har også gjort at jeg er fasiten på hvordan ting kjennes og hvordan de skal gjøres, f.eks som når jeg havna på sykehuset med feber, for de vet ikke alltid like godt som de på kreftsenteret hva de skal gjøre. Det har jo også skjedd et par ganger at de på kreftsenteret har villet gjøre en ting, så har jeg sagt at det gjorde vi ikke sist, så viste det seg at det ikke var sånn på trodde, haha. Når jeg vet og forstår hva jeg har gått gjennom så er det også lettere å fortelle det videre på en forståelig måte til de som måtte ønske å vite. 


  Når jeg akkurat hadde fått vite at jeg var syk, men smilet har vært på plass hele tiden. 

  Fikk ikke lagt inn linker, men hvis dere vil lese gamle innlegg så kan dere gå i arkivet på høyre side :)
  Tusen takk til alle som har fulgt med på bloggen, dere skal såklart få fortsette å følge meg, og takk for all støtte fra alle og enhver som har kommentert, fra venner og famile. Spesielt takk Mamma som har vært med ca hver dag, i 6 måneder, vi er et team og det er jeg som har blitt frisk, men det er vi som har klart det♥

  Fortsetter å blogge, men er ikke sikkert at det alltid kommer innlegg så ofte, det kan nok variere litt :)  

 • 1

  Åh så gøy jeg hadde det i dag! Før vinterlyd spiste meg, mamma, Kristian og Sofie deilig pizza på Peppes, så gikk meg og mamma bort på torvet og møtte noen venner. Så kom Bjørn etterhvert, og vi så på konserten sammen. Den startet klokka 6 med Markus og Martinius, så var det litt konkurranser osv innimellom før de større artistene spilte til slutt :-D

  Markus og Martinius- de er skjønne :-)

  Erik og Kriss hadde ølbrillene på B-)

  Astrid Smeplass :-D

  The main level<3 1.er de er boyband, og jeg vet ikke men har alltid hatt en greie for boyband. 2.de er fra Bergen, aah! 3.de ser bra ut, hehe. Hadde egentlig bare hørt om de og hørt litt på de, men nå har jeg helt crush på de! Can't help it..

  Jaa9 og OnklP :-D

  OnklP og De fjerne slektningene <3<3 Var disse jeg stod og venta på, har hørt på de i det siste og syns de er råe, og var enda råere live! Åh, rock og rap er en bra kombinasjon :-D DA blir det stemning!

  Synes det var bra at så mange møtte opp, så håper de fikk samlet inn mere penger enn i fjor, sånn at enda flere blir friske fra denne fæle sykdommen! Denne turneen er så bra, og pengene går til så fra formål! Hadde såå lyst å gå rundt med bøsse, men er bare utvalgte som får gjøre det. Bra alle som gidder å gjøre det :-D P.S så er ingen av bildene zoomet, så vi kom ganske nærme scenen.

 • 1

  Nå har jeg akkurat kommet inn døra, fra Oslo! Vi tok jo bussen inn i går, var hos Onkel og de i natt, og på Radiumhospitalet i dag.

  På Radiumen tok jeg først blodprøver, før vi gikk opp på avdelingen og så om noen av sykepleierene jeg hadde var der, så vi møtte et par stykker, det var veldig koselig!

  Jeg snakket også med fysioterapeuten jeg snakket med sist en stund, litt om hva jeg kan gjøre fremover, og vi ble enige om at jeg skulle få henvisning til en fysioterapeut her for å få riktig opptrening. Det som er viktigst er å variere treningen, og gjøre ting langsomt og i riktig rekkefølge.

  Så hadde jeg time hos legen som fortalte at CT bildene var fine, og sjekket alt som skulle sjekkes osv. Og selvfølgelig den viktigste beskjeden at jeg er FRISK! Forhåpentligvis for alltid, man er ikke garantert å ikke få tilbakefall, men det er derfor jeg skal på sjekk hver 3. måned. Men til det evt måtte endre seg, så er jeg frisk!! Og det er så deilig. Jeg skal på sjekk i Oslo igjen om 1 år.

  Til slutt snakket vi med en sykepleier litt om forskellige opphold sammen med andre ungdommer på f.eks Montebello senteret, som ofte er på en uke der man har ulike gøye aktiviteter og opptrening. Dette er noe jeg skal undersøke for det høres veldig bra ut.

  Kroppen min er veldig nedbrutt nå, så sliter en del med bevegelighet og det motoriske. Lite kraft i hendene, beina er litt stive, og litt kramper. Men jeg merker at kraften kommer litt mer tilbake i hendene. Det har bare gått en uke siden jeg sluttet på medisiner, så det er enda tidlig, men jeg går litt turer ca annenhver dag, og må bare være tålmodig fremover. Men vil prøve å komme ganske fort i gang med fysioterapi og få noen øvelser. Er deilig å bare kunne se fremover! :-) Og tusen takk for alle hyggelige kommentarer jeg får på bloggen- jeg leser de!

  Må bare beklage så mye kjedelige bilder, og lite bilder av meg, men liker ikke så godt å ta bilder av meg selv for tiden rett og slett fordi medisinene har gjort at jeg blir litt rundere i ansiktet, og "liker ikke meg selv" sånn- handler bare om selvbilde. Så dere får nøye dere med den fine solnedgangen fra bussen i dag hihi!

  I morgen kommer P4's Vinterlyd turnè til byen, så da anbefaler jeg alle å ta turen ned på gratiskonsert! Bare vær klar over at jeg skal ha plass helt forran ;-);-) haha. Søk på nettet om du lurer på artistene og HUSK Å PUTT NOEN KRONER PÅ BØSSENE TIL DE SOM KOMMER!! :-D woopwoop

 • 2

  I dag reiste vi inn til onkel og de på Ski, før vi har time på Radiumhospitalet i morgen formiddag! Er veldig spent på resultatet av CTen, men satser på at de er like fine som sist og at jeg er frisk! Oppdatering kommer :-) nå skal jeg soove, etter en lang dag med reising!

 • 4

  I dag var det helt nydelig vår-vær ute, så jeg spurte Bjørn om han ville ta med hunden sin og være med på tur i Baneheia. Han ble selvsagt med på det, og vi var ute nesten et par timer. Det passet fint med forandring både for han og Tariq med hvor de går tur, og det var fint tempo for meg når vi hadde Tariq som lukter på ting for hver 5. meter. Tok med saft og boller som vi satt å spise ved Stampa. Koselig å vær flere på tur, og blir nok flere turer utover våren med b.la gjengen. Er så deilig å ha turmuliget så nærme :-D

 • 0

  Heia! I går var siste dag av den sjette og siste kuren, og jeg ble ferdig med medisinene! Åh det var deilig!! :-D Det går foreløpig greit, ikke for store smerter i ledd og kramper, men litt er det. Ikke noe nytt det da. I morgen skal jeg ta CT borte på sykehuset, og det er de bildene jeg skal få svar på i Oslo til uka :-) Spennende!

 • 3

  God søndag alle sammen!

  For en nydelig dag, selv om sola kommer og går litt. Etter at vi flyttet til Eg så har Baneheia blitt nærmeste nabo omtrent, og det må vi jo selvfølgelig bruke til min opptrening osv. Det passer jo helt ypperlig.

  Så i dag tok meg og mamma første turen oppi heia, og prøvde orientere oss litt på hvor vi kan gå. Vi endte opp med å gå mest i lysløypa, hvor det var en del bakker, men med passe sent tempo så kom jeg meg opp, ned og frem uten problemer. Jeg hadde ikke tenkt å gå hjem igjen før vi fant frem til stampa (badeplassen) oppi der, og det gjorde vi jo til slutt. Det ble en tur på nesten 1 time, er veldig fornøyd med det!! :-D

 • 0

  Heia! Nå sitter jeg og ser på Vampire diaries, og vurderer om jeg skal gå en tur bort til mamma på jobb. Formen er ikke helt på topp, verker en del i hendene og de egentlig vanlige småtingene under kur, så de går nok over etterhvert. Men det er slitsomt, så er deilig at det nå videre skal gå oppover og ikke gå tilbake når jeg får behandling osv.

  Men over til overskriften- håret vokser ganske godt nå, og jeg har faktisk hår på hodet, man ser ikke bare skallen min. Så det syns jeg er veldig gøøy :D Og folk som ikke har sett meg på en stund ser med en gang hvor mye det har vokst! Wee, går virkelig fremover.

 • 0

  Hei!

  Vet det er litt lite oppdateringer på bloggen, og det er ikke fordi jeg glemmer den, men det skjer ikke så mye nytt eller spesielt, og da er det ikke så gøy for meg å blogge det samme, eller for andre å lese. Jeg har hatt bloggen i flere år, og siste månedene har den naturligvis blitt brukt til "kreften", få ut tanker, oppdatere, fortelle, formidle osv. Men jeg tenker at etterhvert som jeg blir ferdig med det nå, og orker mer så vil jeg prøve å blogge litt annerledes, litt mer ordentlig. Kanskje mer klær, sminke osv etterhvert. Flere og bedre bilder. Gjøre bloggen bedre! Skal såklart la dere følge meg på veien tilbake til normalt liv igjen, med trening, oppfølginger osv! Men vil rett og slett gjøre et forsøk på å forbedre bloggen gradvis, ikke forvent for mye haha, men skal gjøre et forsøk! :-)

  I dag har jeg altså hatt siste behandling på kreftsenteret, det er sykt å tenke på. Det har gått nesten 6 måneder, og nå syns jeg de har gått fort i forhold til hvor lenge det hørtes ut når jeg startet. Det er enda en uke igjen med medisinene, før CT neste torsdag, også skal jeg til Oslo 3.mars- så nå er vi virkelig nærme mållinjen!! Wow.

  Skal skrive et eget innlegg om diverse ting i løpet av uken tenkte jeg, samle litt mer tanker ogsånn rundt disse månedene, på en plass! :)

  Når jeg kom inn der jeg skulle sitte i dag stod det et flagg, det var jo veldig hyggelig!! :D Kommer til å savne de hyggelige sykepleierne som jobber her, men får sett de innimellom på kontroller!

 • 1

  Jeg har aldri feiret valentines day, og bryr meg ikke så veldig mye om det, selv om det blir snakket mye om overalt og sikkert av meg også haha!

  Dagen i dag ble tilbragt med familie, jeg og Pappa er alene denne helga, så vi hadde en tur til Lyngdal, før vi besøkte Storesøs og gjengen, der han Storebror også var. Deilig biff ble servert og det ble et par koselige timer på besøk hos de! :-) Meg og Pappa har bare sett på lørdags-programmet på tven resten av kvelden!

  Mille-mi<3 Og pappa som man knapt nok ser..

  Nå er jeg kjempe trøtt og veldig klar for å sove! Håper alle har hatt en fin dag, alene eller med en eller flere du er glad i. Men det viktigste er å vise de du bryr deg om, at du bryr deg alle andre dager i året også! :-D

 • 0

  <3

 • 0

  Så flere bloggere som hadde svart på disse spørsmålene, og tenkte at det kunne være litt gøy, både for meg og forhåpentligvis for dere! :-D

  Hvor gammel er du om 5 år?
  Om 5 år er jeg 23 år :-)

  Hvem har du vært sammen med minst 2 timer i dag?
  Mamma, som hver dag!

  Hvor høy er du?
  1.69 ellerno.

  Hvilken film så du sist?
  En skrekkfilm som het Ouija, creepyyy..

  Hvem ringte du sist?
  Siste jeg ringte til var Kristian, fordi funka ikke å låse opp døra midt på natta :-(

  Hvem ringte deg sist?
  Edvin :-)

  Hva stod det på den siste sms'en du fikk?
  "Visste du at hvis du mister storetåen så mister du også balansen" Hahaha det ga ingen mening uten sammenhengen.. Meg og Bjørn asså.

  Foretrekker du å ringe eller sende sms?
  Jeg foretrekker nok å sende melding, eller det kommer ann på hvem som ringer, noen ganger nøler jeg lenge før jeg tar telefonen, andre ganger tar jeg den med en gang. Men jeg blir flinkere til å ringe f.eks legekontoret og sånne ting. Også kommer det ann på om jeg har mye å fortelle og ikke gidder skrive.

  Hva er ditt favorittsted?
  Oi, godt spørsmål. Jeg syns det er deilig å være hjemme, men når jeg trenger en avkobling fra det så drar jeg til pappa eller mormor og de.

  Hvilket sted foretrekker du minst?
  Hvor som helst der det ikke er gatelys i det hele tatt, eller dårlige gatelys.

  Når så du moren din sist?
  10 min siden, ho kommer snart hjem igjen :-)

  Hvilken øyenfarge har du?
  Tror jeg har grønne øyne(?), ikkeno wow-farge..

  Hva er din favorittjulesang?
  Tough one.. Er så mange jeg hører på hvert år- men tror det må være En stjerne skinner i natt!

  Er foreldrene dine gift eller skilt?
  Skilt de siste 10 årene- så er godt vandt med det.

  Når våknet du i dag?
  Alarmen ringte 07:55 i dag!

  Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
  Da håper jeg at jeg er ferdig utdannet, har en jobb jeg trives i, bor i et hus med en familie, og at jeg ikke har fått noen tilbakefall men er frisk :-)

  Hva skremte deg om natten som barn?
  Jeg trodde nesten hver natt en periode at huset skulle brenne ned. Det litt gule lyset som skinte fra gatelysene og gjennom gardinene minte meg om flammer, så jeg sjekket alltid om det brant..ikke veldig gøy!

  Hvilket youtube-klipp fikk deg sist til å le?
  Hmm, tror det var et vi så hos Bjørn med fulle folk som sjangla rundt haha.

  Hva er din beste egenskap?
  Tror jeg må si å tenke positivt. Jeg klarer jo ikke det 24/7 hver dag alltid, men når det trengs så gjør jeg. F.eks med sykdommen, eller med alle problemene vi har hatt i huset. Tenkte nesten ikke over at vi ikke hadde varmtvann (ikke misforstå haha) men vi fant jo en løsning på det og!

  Hva er din verste egenskap?
  Det er sikkert mange. Men det er kanskje at det jeg sier ofte kommer litt for fort ut av munnen før jeg har tenkt over hvordan jeg skal si det, og da får det ofte en sur tone og kan bli tatt opp feil av den andre personen.

  Sover du med eller uten klær om natten?
  Sover med pysj, ikke alltid buksen.

  Hvor mange puter har du i sengen?
  1 jeg sover med, og nå har jeg bare 4 pynteputer :-)

  Hva er det rareste du har spist?
  Hmm, jeg er ikke redd for å smake ny mat, men tror ikke jeg har smakt så mye spesielt.. For noen år siden spiste jeg "mye" tørka blekksprut da, som en slags snacks haha!

  Har du bærbar eller stasjonær pc?
  Bærbar!

  Foretrekker du sko, sokker eller barfot?
  Sokker og helst ullsokker på denne årstida. På sommeren går jeg nok like mye barbeint som med noe, hjemme hvertfall! Alltid sko ute.

  Hva hører du på akkurat nå?
  Roots before branches- Room for two! Kjempe fin

  Hvilken iskrem er din favoritt?
  Vanlig sjokoladeis! Også andre, ulike merker, spiser ikke så ofte is nå!

  Hvilken dessert er din favoritt?
  Hmm, brownies tror jeg, hvis det skal være noe ordentlig søtt. Det orker jeg ofte spise masse av hihi!

  Hva er den største premien du har vunnet?
  Jeg kan ikke huske noe annet enn 500kr på flakslodd, også vant jeg 100kr like ettterpå på et annet flakslodd :-D Takk for loddene, Mormor! Haha

  Liker du kaffe?
  Ja, men drikke egentlig bare iskaffe eller cappuccino, caffe latte osv hvis jeg skal ha!

  Hva drikker du helst til frokost?
  Juice eller melk :-) eller te (men har det ofte før maten..)

  Hvem var din favorittlærer på vgs?
  Kontaktlæreren min i 2.klasse! Mer inspirerende lærer har ikke jeg hatt hvertfall!

  Kan du spille poker?
  Nei jeg kan vel egentlig ikke det.

  Hva har du spist i dag?
  Et knekkebrød med salami, et horn mamma kjøpte til meg på sykehuset og en eplebit! Skal spise middag og kvelds etterhvert :-)

  Nevn en historisk person som interesserer deg?
  Oi! Jeg gidder ikke begynne å google for å ikke si noe feil nå..Men husker jeg skrev en oppgave på skolen en gang om Nelson Mandela, så han må vel ha interessert meg da, og enda. For det han stod for og kjempet for! En mann det enda står stor respekt av!

  Hvilken radiostasjon hørte du sist på?
  Radio Norge :-)

  Vil du ha barn?
  Ja, hvertfall 2!

  Kan du noen andre språk enn norsk?
  Engelsk, yo! Og det jeg husker av spansk fra ungdomskolen..

  Sover du på en spesiell side?
  Hvis det er side i senga så har jeg enkeltseng og ligger midt i den hah. Men om det er at jeg ligger på min høyre eller venstre side, så varierer det- men jeg ligger ALDRI på magen!

  Foretrekker du havet eller basseng?
  Jeg er ikke så veldig fan av havet eller sjøen, spesielt ikke når jeg ikke ser bunnen, så jeg sier basseng!

  Hva bruker du helst penger på?
  IKEA! I det siste har det gått mest der. Eller god mat, matvraket! Nå i det siste har jeg ikke brukt så mye på tøy, jeg sparer det til sommeren ogsånn. Men jeg kommer jo alltid hjem med noe etter å ha vært i byen eller senteret, så bruker nok på litt av hvert :-)

  Eier du dyrebare smykker?
  Tror ikke jeg har noen veldig dyre akkurat, men har noen jeg har arvet og fått i gave, og det er jo dyrebart nok i seg selv! Bunadsøljene er nok de jeg selv synes er mest dyrebare siden de er arvet fra Oldemor og Mormor

  Hva er ditt favorittprogram på tv?
  Jeg ser jo aaldri på tv, men følger med på noen programmer for gøy. Men vet at bla One tree hill, Supernatural og Vampire diaries sendes, og det er noen av mine favorittserier!

  Hva skal du gjøre i helga?
  Jeg tenkte å til pappa, så lenge formen er sånn at jeg orker, og det regner jeg egentlig med!

  Kan du stå på slalom?
  Både ja og nei. Eller jeg kan det nok til å ikke tryne hver gang jeg står. Men kan det ikke godt nok til at det er gøy, så jeg har slutta å stå egentlig..

  Hvordan imponerer man deg?
  Ved å være hyggelig og åpen for samtale. Ved å være seg selv, og ikke dømme andre. Da tror jeg du generelt kommer langt :-)

  Hva slags ringelyd har du på telefonen?
  Den vanlige iphone-ringetona!

  Fortell en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg?
  Er så vanskelig å komme på sånt..Men kanskje ikke så mange vet at mamma er født i USA, har amerikansk pass og at vi har masse familie i USA, så jeg liker noen ganger å tro at vi er halvt amerikanske (går ikke rundt å sier det asså) :-)

  Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
  Dosetten som medisinene ligger i hoho!

  Er du sosial?
  Ja, nei, tja. Hjemme sitter jeg f.eks mer i stua enn på rommet, men jeg er på mobilen ogsånn innimellom. Når det kommer til å være sosial utenfor hjemmet så varierer det litt av ulike grunner! Men jeg trives i mitt eget, eller i mammas selskap etter de siste månedene :-)

  Ble mest bilder av solnedganger i dette innlegget, men hvorfor ikke- det er jo så vakkert! Har ikke redigert noen annet enn å stille lyset ned på noen av bildene, det er ikke alltid fargene på himmelen kommer så godt frem på mobilkameraet :-)

 • 2

  Det første jeg så når jeg våkna og sjekka instagram var bilder av en vakker soloppgang, så jeg spratt opp og gikk ned for å finne et vindu der man så himmelen. Jeg sover vanligvis for lenge til å se soloppgangen..men jeg elsker solopp/nedgang, er så vakkert!

  I dag starter siste kur, så det er bare to uker igjen med behandling, og to dager på kreftsenteret!!

 • 1

  Gratulerer med dagen til alle mødre i dag, men spesielt til min Mamma. Mamma er min klippe. Ho har alltid vært der for meg, men spesielt det siste halvåret. Og vi har blitt utrolig nære. Ho gjør alltid det beste ho kan for meg og min bror, og gjør en utmerket jobb. Mamma klarer alt, og vi pleier å si at man kan sette alt forran mamma (Handy-mamma, sykepleier-mamma osv) funfact haha. Min mamma betyr alt for meg og jeg er ustyrtelig glad i ho <3

 • 1

  God søndag alle sammen! Denne helga har jeg vært supersosial- på fredag var jeg hos Camila med gjengen og i går var jeg i bursdag til Tale. Hadde det veldig gøy begge kveldene med masse hyggelige mennesker! :-)

 • 0

  Lei

  Er så glad det ikke er mer enn èn behandling igjen nå, for jeg begynner å bli skikkelig lei. Lei av bivirkninger. Lei av å bli sliten av ikke mye. Lei av å være fysisk svak. Lei av å føle meg unormal. Lei av å føle meg dårlig med meg selv. Lei av å ikke kunne gjøre alt det som jeg ellers ville gjort.

  Det er enda lenge igjen før jeg er frisk, men det er et helt annet kapittel, og denne våren skal brukes på å bli så mye som mulig den jeg var før. Det vil jo ta tid å bygge opp igjen kroppen med både muskler og kondisjon. Jeg vet veldig lite om den biten som jeg kaller for rehabilitering, så jeg skal snakke med legen/fysioterapeut/sykepleiere i Kristiansand og Oslo før jeg begynner på f.eks trening sånn at jeg ikke ender opp med å gjøre for mye og ødelegger kroppen. Noen ting begynner å bli som før, mens andre ting får jeg ikke gjort noe med enda. Jeg er hvertfall veldig klar for "livet etter" behandlingene, selv om jeg ikke helt enda vet hva det innebærer.

 • 5

  Heeiii!

  Vi har komt ganske godt på plass i hus bortsett fra noen møbler i stua vi skal hente etterhvert, derfor kommer bilder derfra når det er på plass.

  Vi har vært uten varmtvann og strøm i komfyr/stekeovn/oppvaskmaskin siden onsdag nå, så vi har dusjet ved å tømme vann over oss fra en bøtte, og lagd mat på en kokeplate- har funket greit det, men begynner å bli lei nå så håper de får fikset det imorgen!

  Men, rommet mitt :-D

  Speil og klesstativ fra IKEA

  Samme gamle kommode, fra IKEA

  Ny seng, ikke overraskende fra IKEA

  I og med at jeg ikke har hengt opp noen hyller (eller bilder) på veggen enda så brukte jeg kreativiteten og bare satte hylla på gulvet, syns det ble ganske fint jeg :-)

  Elsker jo å innrede osv, så er helt perfekt med et helt nytt hus, wee! Skal bli så fint i stua også etterhvert!

 • 1

  Er et lite fravær på bloggen nå, for vi holder på å flytte inn i nytt hus osv. Så har ikke så mye tid til å blogge nå, men skal oppdatere ordentlig når jeg har tid til det, som ikke er mange dagene til!! :D

 • 2

  I dag er mamma på jobb og jeg hjemme alene. Derfor ikke mye som skjer så jeg ble egentlig bare sittende å se på TV, helt til jeg gikk ut for å hente posten og oppdaget hvor fantastisk deilig vær det var ute. Jeg så jo at det var sol, men tenkte ikke at det var så mildt og godt ute. Så siden kroppen føltes bra, så tok jeg på joggeskoene og la ut på en tur rundt Tinnheia.

  Vet ikke hvor langt jeg gikk, ikke så langt, men brukte 20 min. Som ikke er såå mye mer enn jeg ville gjort ellers, men helt naturligvis litt lengre. Første delen jeg gikk var for det meste nedover, så merket jeg gikk fortere da og måtte gire ned et par hakk når jeg kom videre bortover på en slette og litt oppoverbakke. Jeg synes det er veldig vanskelig å regulere farten, spesielt når jeg går alene, og merker at hvordan farten føles i hodet og i kroppen ikke er samme. Vi har en litt lang, slak og derfor ganske tung bakke opp til huset- og noen ganger har jeg vært ordentlig andpusten på toppen, men ikke i dag, så det er jeg veldig glad for :-) Så lenge jeg kommer meg til målet mitt har det ikke så mye å si hvor seint jeg går og hvor lang tid jeg bruker. Jeg har masse tid.

 • 1

  God kveld! Det er veldig lite å oppdatere om, for det skjer ikke mye nytt. Men formen er sånn helt passe, eller den er vel egentlig god men jeg har en del vondt i ledd. I bein og armer, og får ganske lett kramper. Så det er litt slitsomt, men håper det går bort etterhvert igjen. Ellers er det ingen andre bivirkninger denne gangen som jeg har hatt tidligere :-) I går var det en måned til 6. og siste kur er ferdig!! (Om ikke jeg allerede har nevnt det)

  Satt og så på Tjukken & lillemor istad, som går på søndager på tv2, kl 8. Og jeg satt å lo så mye inne på rommet at mamma og de lurte på hva jeg så på. Han Truls, eller begge er så artige, og med min dårlige humor skal det ikke mye til før jeg ler. Herlig! Imponerende av de begge to også å ta den turen de gjør, FOR en opplevelse det må være :-)

 • 0

  God lørdagskveld! Håret mitt har jo som jeg har sagt, begynt å vokse en del! Det er enda ikke så mye å skryte av og har ikke fått no spesiell farge heller, men når folk ikke har sett meg på en liten stund så blir de litt "wow", så det er gøy for meg :-)

  Dette er fra 8 Januar

  Dette er fra 15 Januar

  Dette er fra 24 januar

  Som dere ser "må" jeg ta det med lyset bak meg så man ser det ordentlig! Er gøy det går fremover!!

 • 2

  Lager nokså ofte smoothie, men tenker veldig sjeldent på å dokumentere det- i dag gjorde jeg derimot det :-)

  Jeg lager veldig enkle smoothies med banan, bringebær, jordbær, skogsbær osv. Ikke alltid alle disse ingrediensene i samme smoothie da. Mango og banan er også en god kombinajson. Så har jeg juice og yoghurt oppi. Hvis jeg vil ha det som kveldsmat og kanskje bli litt mett, så tar jeg noe havregryn oppi.

  I dag lagde jeg smoothie med banan, bringebær og litt blåbær. Yoghurten har jeg fryst ned i en isbitform, etter å ha sett det på youtube.

  Jeg måler aldri når jeg lager.. Eneste jeg vet hvor mye jeg har av hva oppi denne er en halv banan, og 2 kuber med yoghurt. Ellers så er det bare å smake og blande seg frem :-)

  Denne ble hvertfall veldig god!

  Vet jeg er dårlig blogger når det kommer til gode bilder, haha.. Tar bare med mobilen, men prøver hvertfall å ta sånn at bildene i innleggene blir like store :-)

 • 0

  Snakket om før jul at jeg skulle skrive om hvordan prosedyren for en dag med kur på kreftsenteret går for meg. I enkle, korte trekk da. Så har lånt et par bilder på google, og fikk tatt ett i full fart i dag, av utstyret. Det blir et litt langt innlegg, for hvis jeg bare forteller litt om halvparten så kommer ingen til å skjønne noe..

  Først tenkte jeg å vise de to "hovedtingene" så gir alt litt mere mening. Til venstre på bildet under er VAPen. Det som ser ut som et romskip(?) ligger under huden, ved siden av armhulen. Og den slangen ligger inne i hovedpulsåren. Det er i den lille grå membranen, som de kaller det, at de stikker inn nålen når jeg får cellegift.

  Til høyre er nåla. Det er såklart den hvite delen de stikker med og som ligger i huden når jeg får cellegift. Og på slangen kobler de til saltvann eller cellegift osv.

  Så, på dag 1, altså første dag i kuren kommer jeg på kreftsenteret, tar blodprøve, snakker med legen og venter på prøvesvar. Hvis de er greie, så blander de cellegift til meg, og kobler meg på. Dette foregår sånn her:

  1. Vasker de rundt VAPen med bomullsdotter dyppet i klor, for å fjerne bakterier.

  2. Tar de nålen og stikker i VAPen, som sykepleieren kjenner gjennom huden. Er ikke vondere enn en blodprøve, hvis de gjør det riktig!

  3. Fyller de den 'sprøyta' med saltvann og sprøyter det inn i slangen på nåla, og trekker tilbake for å se at væsken har fri vei gjennom nåla. Hvis ikke den hadde hatt det så hadde jeg ikke fått noe av det jeg skulle inn kroppen.

  4. Setter de på et plaster for å holde nåla på plass, og bakterier ute.

  5. Er bare en bandasje som de pakker rundt slangene for å holde det sterilt.

  Først får jeg 1 liter saltvann, så en motgift på 15 min, så en cellegift på 1 time, så en cellegift på 15 min. Og til slutt 0,5 liter saltvann.

  Når alt dette har rent inn i kroppen så skylder de VAPen, drar ut nåla og setter på et vanlig plaster. Og så kan jeg gå hjem og gjøre hva jeg vil, og det er som regel å slappe av!

  Som vi gjør nå!

  Alt dette over er likt dag 1, og dag 8- det går en uke mellom hver gang jeg er der. Tidligere har det vært mer enn 2 dager på hver kur, men har blitt endringer underveis.

  Men 1 kur regnes over 14 dager- da er det 2 dager med cellegift på kreftsenteret, og 14 dager med medisiner hjemme.

  Jeg sier "kurdag" til de dagene jeg er på kreftsenteret. Men det finnes ingen fasit på det! Nå har jeg 1,5 kur igjen. Og 2 kurdager. Siste kurdag på kreftsenteret er 17.2. Og aller siste dag av siste kur (siste dag med medisiner hjemme) er 24.2! GLEDER MEG!!

  Også må vi ha med et fint snøbilde på slutten, heh.. Vet ikke om dette var nyttig, håper det for de som lurer på hvordan ting foregår "bak alt" :-)

 • 4

  //weheartit

 • 1

  Heihei :) Som jeg sa i går var jeg & lillebror først på Egon og spiste middag og etterpå så vi Taken 3 på kino. Det var veldig koselig å finne på noe oss to- maten var god og filmen var like bra som de to forrige :-) Ikke så ofte vi får vært sammen, så det var fint.

  Fine brodern!

  Kristian hadde fajitas, og jeg hadde kylling med tilbehør :-)

 • 2

  God søndag! Vet ikke helt hva som "skjer", men formen har vært mye bedre disse dagene enn hva de har vært de samme dagene etter tidligere kur. Jeg klager såklart ikke på det, men er vandt med et slags mønster, så da lurer jeg jo på hva som bryter det mønsteret. Det kan jo selvsagt ingen svare på, og det vet jeg jo. Jeg blir jo sliten hvis jeg gjør litt for 'mye', hvis jeg f.eks gjør noe litt fort eller det kan være hvis jeg må gå opp en trapp. Men helt generelt så er formen god fra morgenen av, og sover greit om natta :) Så det tar jeg bare med meg.

  I går var jeg store deler av dagen med Bjørn, Camila og Camilla- lenge siden sist vi hadde funnet på noe så det var koselig :) Vi var hos Bjørn og lagde mat, spilte gruble, spilte Sims haha, og koste oss.

  I dag skal jeg gjøre litt småting før jeg og lillebror skal ut å spise & på kino å se Taken 3 :) Blir nok veldig koselig!

 • 0

  Fineste sangen som finnes i min spilleliste om dagen. Aahhh søk den opp!!!<3 (får enda ikke til link til spotify + er på mobilen sånn iforhold til youtube-link nå..)

 • 2

  Igjen.. Asså rommet mitt er tvers igjennom IKEA nå tror jeg! Men det er kanskje logisk at når man begynner å kjøpe interiør ting èn plass så fortsetter man å kjøpe der, fordi da passer hvertfall alt ganske godt sammen! Også er jo ikke IKEA den dyreste plassen da, når det kommer til de tingene jeg kjøper og fornyer hvertfall :-) Da hadde jeg ikke kjøpt så 'mye' der heller da!

  Kom hjem med: et sengeteppe/pledd. 3 putetrekk. 2 rammer. 1 falsk plante + potte. 2 sånne til å ha telys i. Og sånn til å fryse saft/smoothie til is oppi :-) I tillegg kjøpte jeg en til hylle som jeg allerede har på veggen, og en "firkant-hylle" til å ha f.eks bøker i- så får se etterhvert hvor de får plass! (Kostet rett rundt 500kr for alt)

  Eneste av det jeg kjøpte som jeg har gjort noe med til nå! Ble kjempe fint med lys oppi :-)

  I kveld skal jeg bare slappe av tenkte jeg- formen er, faktisk, fortsatt veldig bra! :D Ha en fin fredag!

 • 0

  Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne "retten".. Men det er rett og slett egg i brød. Dette er noe jeg plukket opp på youtube såklart, heh..

  Glemte å ta bilde av halvparten av fremgangsmåten, men det er ganske enkelt forklart!

  1.Skjærer du en vanlig skive. Så tar du et glass og presser ut en sirkel midt i skiva, eller kutter ut en sirkel med en kniv.

  2.Så tar du olje, smør eller hva enn du bruker til å steike i, i stekepanna.

  3.Når stekepanna er varm nok legger du i skiva, og knuser egget oppi denne sirkelen.

  (Jeg valgte å knuse plomma, men det velger du.)

  4.Så snur du skiva, og lar den ligge litt på hver side helt til egget er gjennomstekt.

  Og voila! Bon appetitt :)

  Er ikke flink på å forklare..men håper det var forståelig! Hvis ikke er det bare å spørre :) Jeg synes det var veldig godt! Ha en fin dag, håper hvertfall noen har bedre vær enn det som er i Kristiansand i dag!

 • 0

  Ser så frem til å få så langt hår igjen!

 • 2

  Heii! Begynte nest siste kur i dag, med behandling på kreftsenteret, og det gikk egentlig like greit som sist. Er ikke noe spesielt mer sliten enn sist. Føler jeg har mye energi inni meg, men er ikke sjans i havet for at den kommer ut, for er jo sliten.. Men det stopper ikke munnen, mamma har ledd av meg i hele dag for har bare sagt masse rart, heh..

  Også har jeg snakket høl i huet på sykepleieran, men de er så vannvittig gode mennesker, de er en egen type mennesker, lover. De tar seg tid til å spørre, svare og lytte til alt det jeg har å si, og det kan til tider være mye. Mye jeg lurer på osv. Men også bare ting jeg forteller, av meg selv og når de spør- for de er så lette å snakke med. Kunne ønske jeg kunne gått hver dag å bare snakket med de, men ikke behandling da. Der går grensa asså!

  I dag hadde jeg eget rom, med seng tilogmed. Det var ganske deilig, for når jeg ble kald av all væsken så krøp jeg bare under dyna. Ellers er det ganske tung luft i rommene, så man blir veldig tung i hodet etter noen timer, hjelper ikke så mye å lufte..så øynene mine er meget tunge når jeg kommer ut etterpå. Men det går for èn dag, to uker!

  Ellers er eneste endring at jeg skal ha liitt mer cellegift som pille- så alt er som tidligere når det gjelder kuren!

  Fant ut grunnen til at håret allerede har begynt å vokse, og det er fordi jeg ikke lengre får den cellegiften som gjør at man mister håret (den som var rød) og har ikke fått den siden Oktober, dermed har det begynt å vokse etter 1-2 måneder, som er vanlig! Det går nok litt saktere siden jeg får andre typer cellegift, men er ingen grunn for at det skal dette av igjen. Øyevippene har også komt tilbake- helt nye og fine. Er veldig gøy, og for meg en stor glede at det har begynt å gå mot "det gamle" :D

  Ikke lenge til jeg er helt ferdig!!! Gleder meg.

 • 1

  Jeg kan jo ikke begynne å trene igjen før jeg får lov til det etter behandlingene. Men jeg vet ikke når det blir. Vi har fått tredemølle, så jeg har gått et par ganger på den, første gang gikk jeg 2km og i dag 1km. Jeg går ikke så veldig fort heller.

  Hadde tenkt 20 min, men nådde 1km før det sååå.. Veldig greit å bare gå ut i garasjen, men ser frem til å begynne treningen ordentlig, og tenker å ha noen PT-timer på Fresh der jeg er medlem :)

 • 0

  Ja jeg var faktisk i byen i dette uhyggelige været. Det blåste og regnte, men det er siste dagen før ny kur som er i morgen, så jeg ville gjøre noe annet enn å bare sitte hjemme alene. Så jeg tok bussen ned, gikk rundt halvannen time, og bussen hjem igjen. Er litt gåen i ryggen nå, men ikke sånn kjempe sliten. Er superflink til å bruke penger, og klarte det i dag og, så tenkte å vi se hva jeg kjøpte! 


  Okei, før dere dømmer meg, så skulle jeg egentlig bare ha med vanilje-lukt. Så jeg gikk på Nille for har kjøpt der før, men de hadde bare de to til høyre igjen til 2 for 30kr, så tenkte at jeg bare tester de da. Så gikk jeg videre til Upstairs, og selvfølgelig har de vanilje-lukt der (25kr).. Jaja, mamma får bruke noen så det ikke lukter som et helt parfymeri her inne. Den til å tenne lysene med er og fra Nille, kosta 40kr.   Disse kosta bare 10kr stykk på Kremmerhuset- og de er veldig enkle, men ble jo kjempe fine med lys i! Og....  ...det ble kjempe fint med de på den hylla som jeg hadde tenkt! Er så lite som skal til :D Lukter veldig godt her inne nå forresten


  Til slutt kjøpte jeg denne jakka på Only, på tilbud til 300kr. Når jeg gikk videre til Vero Moda som jo har det meste av samme tøyet så kosta samme jakka 200- SÅ TYPISK MIN FLAKS..arg.. Men jaja, har sett etter en sånn type jakke, så er fornøyd. Den hadde kosta mellom 5-600 tror jeg(?). Den ser litt stor ut, er størrelse L for de hadde ikke mindre- men tenker å ha den lenge så :D 

  Som sagt- er mester i å bruke penger- endelig funnet mitt talent! Vil ikke bruke gavekortene enda, sparer de til nærmere sommeren. 


  1.Klar for å møte uværet. 2.Kledde meg rett hvertfall. 3.Ut på tur, litt sur. 4.Fikk en random katt som selskap i bussbua.

   Nå skal jeg se de helt nye episodene av Glee, sesong 6. SNX

 • 0

  Satt og så på programmet der Truls Svendsen skal gå over Grønland med Cecilie Skog, og der han slet seg gjennom en joggetur, og ikke så mye positivt med noe av det, tenkte jeg hvis det hadde vært meg. Hvordan hadde jeg motivert meg for å skulle komme i form til å gå på ski over Grønland. Og da gikk det opp for meg at veldig ofte så motiverer det meg at jeg til slutt kan si at Jeg klarte det. Det kan være alt fra godtestoppen, å kunne si jeg klarte 3 måneder uten godteri osv. Eller å gå en tur ute når formen ikke er helt på topp, da kan jeg si at jeg klarte å gå en tur ute i dag selv om jeg var litt sliten. Og så klart å om et par måneder, etter planen, kunne si at jeg klarte å bli frisk fra lymfekreft. Vil klare å gå ned de kiloene jeg har lagt på meg, til sommeren, og kommer til å bruke dette som en motivasjon til det også.

  Det handler vel litt om å se slutten, og ikke hva man egentlig skal gå gjennom. Men heller se frem til når man er ferdig, og hvor mye mestring man føler da, og hvor godt det føles. Og da tillate seg å være stolt, og skryte av seg selv. Rett og slett si "Jeg klarte det".

 • 3

  Begynte på en serie som heter Supernatural for en stund siden, men det tok litt tid å komme inn i det og før serien ble ordentlig gøy! Men angrer ikke på at jeg så videre, for det blir bedre og bedre. Navnet på serien passer godt til handlingen, for det er veldig overnaturlig og i starten ser det veldig unaturlig ut, og de første minuttene av aller første episode er litt skumle, men man må se de for å skjønne resten. Men etterhvert blir man vandt til det overnaturlige, og man skjønner det og da er det bare gøy og ja nei anbefaler alle å se på det!

                                                           

  Lover deg, du kommer til å bli forelska i disse to etter èn episode! (Får ikke fiksa bildene i innlegget nå :( )

 • 0

  Har to lyslenker (fra IKEA) på rommet, men syns de lyste så sterkt når de hang på veggen, så den ene la jeg på kommoden og den andre rundt kanten av senga. Ble veldig fornøyd med det sånn :) Selv om jeg har puter i senga på dagen så lyser de veldig fint opp.

 • 0

  Nå sitter jeg på bussen hjem fra Grimstad og kjenner jeg er ganske trøtt og sliten. Men det er jo bare bra etter en fin dag! Har gått mye i dag (på flate sko) så kjenner det i ryggen, men det går bra for en dag.

  Var veldig koselig å se Tale, og Arny igjen i dag. Vi var bare med Arny litt, før meg og Tale spiste litt mat, så gikk vi litt rundt i Grimstad. Er jo ikke så mye å se der, så vi gikk tilbake til ho og så en episode av Supernatural, og bare satt og snakket. Vi følte oss veldig voksne der vi satt og drakk kaffe/te, hadde tent lys og satt i Tales egen hybel. Som forresten var kjempe koselig, og liten. Eller passe stor til ho da og til å være første hybel :D

  Ikke et forsøk på å ta bilde av hybelen, bare av lysene..

  Var så koselig å sitte her med de lysene når det var ordentlig mørkt. Kom jo så klart på nå at burde jo hatt Tale med på bildet..:(

  Utsikt fra hybelen, fiiiint

 • 3

  Kan ikke mer tysk enn det.. Men god onsdagsmorgen uansett! Nå sitter jeg og spiser frokost å skal snart stelle meg før turen går til Tale og Grimstad. Ho har flyttet i egen hybel så gleder meg til å se den. Og ho såklart, har ikke sett ho siden før jul, så det blir bra <3

  Ser ut til at det blir en fin dag! Ha en fin onsdag :)

 • 0

  I går kom jeg over en artikkel om noen jenter som hadde startet et arrangement på facebook med godtestopp i 2 måneder. Det startet mellom disse to jentene, så inviterte de familie og venner, og til slutt gjorde de arrangementet åpent og flere tusen ble med. Så jeg fikk Bjørn med på dette, bare at vi ble enige om 3 måneder. Null godteri, brus, kjeks, chips eller kake- ikke i helgene, ikke i bursdag engang. Så dette blir interessant! Det er ikke et nyttårsforsett, men bare en godteavtale. Har prøvd på det mange ganger, men jeg og den jeg har hatt avtalen med har alltid funnet masse unnskyldninger for å spise likevel. Hvis jeg eller Bjørn sprekker så må vi gi 500kr til kreftforeningen. Dette er motiverende til å ikke sprekke fordi det er mye penger, men hvis vi skulle sprekke så er det mye penger til en god sak :D

  88 dager igjen

 • 0

  Helu! Har ikke blogget på noen dager, men jeg er altså "på tur" hos mormor og motte. Kom på lørdag og skal hjem i morgen. Har ikke gjort så mye annet her enn å slappe av, siden det var jo søndag i går og ikke stort som skjedde. Og i dag har jeg og mormor vært i Mandal på det nye senteret der. Kjøpte 2 ting på salg som jeg så på hele desember, men liksom ikke helt gadd å kjøpe, så når det var salg på de nølte jeg ikke ett sekund :D Ellers har jeg ikke tenkt å bruke opp alle gavekortene jeg fikk til jul nå bare fordi det er salg, jeg vil vente til nærmere sommeren. Jeg har også gått såpass opp i vekt nå at det er gøyere å skulle kjøpe tøy når jeg har gått ned igjen- også kjipt hvis jeg kjøper noe nå også passer det ikke til sommeren..

  Sports-søndag

  Kjøpte denne enkle, lange kjolen på Cubus. Den hadde kosta 299kr og kosta nå 149kr.

  Denne er også fra Cubus. Den hadde kosta 399kr og kosta 99kr. Wee

  Nå ligger jeg på sofaen og slapper av, litt sliten etter vår lille shoppingrunde. Formen ellers er bra bortsett fra at jeg har en del vondt i kroppen, eller har mest vondt i hendene og litt i beina. Det plager meg litt, men det går bra å fungere. Håret har også begynt å vokse litt ut igjen, jeg synes dette er veldig rart og trodde ikke det gikk ann enda, men klager ikke på det :)

 • 1

  Nå ligger jeg i senga og skal bare se en til episode med One tree hill før jeg skal sove på min nye pute. Åh husker ikke sist jeg hadde ny pute- SÅ deilig. Kjøpte ny overmadrass og i dag, men har ikke lagt den på senga enda. Hadde jeg hatt den og nå, og i tillegg med lyden av regn ute så hadde jeg HVERTFALL sovt godt.

  Akkurat nå ser jeg på sesong 9. Måtte få hjelp til å velge sesong, har jo sett alt mange ganger så sliter hver gang med hvilken episode og sesong jeg skal se.. Elsker One tree hill.

 • 0

  Hvert år så er det mange ting jeg kunne kommet på som jeg kan jobbe med å forbedre, det er det i år og. Men jeg velger å fokusere på èn ting, og det er å komme tilbake til mitt normale liv etter sykdom. Det er mange ting som ligger i det, og noen vet jeg ikke engang enda- så dette må jeg bare ta etterhvert. Men jeg ser frem til å kunne tenke videre etter behandlingene, og gjøre det jeg kan for å få det sånn jeg vil :)

  Bildet har ikke noe med dette å gjøre, syns bare det var fint. Jeg tok lyslenken ned fra veggen, og la den på kommoden- synes det ble mye finere for de lyser ikke så sterkt nå, på en måte.

 • 1

  God morgen og godt nyttår! Nå sitter jeg i sofaen hos Bjørn og ser på Supernatural, for han sover enda. Så jeg bare venter tålmodig (og sulten).

  Det er ett under at jeg er sulten, for vi hadde såå mye å spise i går. Det var bare Bjørn og meg, for de andre vi spurte kunne ikke. Men vi koste oss veldig mye. Det var en perfekt kveld hvertfall for meg i år- jeg hadde ikke orket å dra ut, også hadde det vært kjedelig å vært hjemme 1.året jeg ikke hadde "trengt" å være hjemme, mens alle gjorde noe annet. Så det var koselig å bli bedt til Bjørn, vi har det alltid veldig gøy sammen.

  Vi lagde skinkestek med tilbehør. Den ble ikke 100% som vi så for oss, men den smakte veldig godt og vi var veldig fornøyde med å ha lagd ordentlig middag.

  Bjørn hadde dekket skikkelig dessertbord, og laget deilige desserter! Jeg hjalp å lage fruktsalat asså..Vi har ikke spist opp, altså, men man må jo ikke gå sulten inn i et nytt år..

  Vi så på film, så masse raketter fra verandaen ved midnatt. Det var mange raketter å se på Søm, og på Flekkerøya- så vi var heldige med klarværet!

  Vi hadde rett og slett en veldig rolig og koselig nyttårsfeiring. Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, og våkner opp fornøyde i dag :D

 • 1

  Siste delen av året, den mest spesielle delen og også den delen som har vært mest på bloggen. 

  Konfirmasjon:
  Lagde et eget innlegg om Malins konfirmasjon når den var, men tenkte å begynne med en hyggelig del av høsten. Det var en veldig hyggelig og fin konfirmasjon for en vakker konfirmant!

  Sykdommen:
  At jeg fikk kreft og ble syk har jo dominert denne høsten, og spesielt bloggen. Jeg begynte å blogge om det allerede to dager etter å ha fått vite det, og her er første innlegget hvis noen vil lese: http://ingridbakkee.blogg.no/1410718253_det_er_kreft.html. Og jeg har ikke angret på at jeg har delt og vært åpen. Noen ganger har de føltes litt rart å dele, men jeg vet at mange har hatt nytte av det. Og det har jeg selv også. 1.for å ikke holde tankene for meg selv, men kunne skrive de ned, og dele de. 2.jeg slipper å tenke på alle jeg må fortelle det og det til, som lurer, for det er mange flere enn jeg klarer å komme på. Også er det nok fint for de som kanskje ikke helt tørr å spørre hvordan det går, å lese her. I tillegg er det jo helt valgfritt for andre å klikke seg inn, så jeg tvinger det ikke på noen. 

  Helt på starten av høsten. Første behandlinger osv.


  I dag tar jeg siste cellegiften for 2014, og det er så deilig. Nå er det bare to behandlinger igjen neste år og jeg ser SÅ frem til å bli ferdig!!! 

  Bursdag/Desember:
  Jeg skrev jo om bursdagen min og etter den, fortsatt digg å være 18! Og hele Desember har bare gått kjempe fort, det er helt sykt. Jeg hadde ikke så mye julestemning i år, og den forsvant egentlig ganske fort.. Men Desember har vært en fin måned hvor jeg har kost meg! 

  Diverse:
  Disse bildene snakker egentlig også for seg selv. Masse minner med folk jeg har vært med <3 


  Takk for et fint år her på bloggen. Håper og tror at 2015 blir et knall bra år <3 

   

   

 • 0

  Etter alle disse månedene og etter 4 kurer er det akkurat som at kroppen og formen min følger et fast mønster.

  Èn kur er på en 14-dagers periode. På de 14 dagene tar jeg medisiner, deriblant cellegift hver dag. I tillegg er det 2 dager jeg får cellegift på kreftsenteret. Dette er den perioden jeg kaller den dårlige perioden.

  Det er da humøret går opp og ned, det er da jeg har de fleste bivirkningene, da jeg er mest sliten og alt egentlig er ekstra tungt fysisk og psykisk. Plagene jeg sliter mest med er egentlig forsterket sanser. Lyd-høy prat og høye lyder blir fort for mye i mitt hode. Lukt-ved å f.eks gå på s.senteret i denne perioden så blir jeg sliten i hodet av alle luktene som jeg ellers ikke ville merket. Smak-at maten smaker cellegift/metall. Det har heldigvis ikke vært så ille siste gangene.

   

  Hetetokter-har komt de siste 2 gangene. Det er helt grusomt. De kommer oftest på kvelden eller natta, og da blir jeg sykt varm i kanskje et par minutter, og takk gud for at det ikke varer lengre for jeg føler meg skikkelig uvel av det. Håper ikke at dette varer etter behandlinger, for jeg vil ikke ha no overgangsalder greier som 18 åring.. Så nattesøvn er og en ting, pga medisiner så jobber kroppen og underbevisstheten mer, så jeg må på do hver natt og drømmer en del som jeg nok ellers ikke ville gjort, hjernen tenker på egenhånd hele tiden.

  Til slutt sliter jeg med leddsmerter, eller senesmerter. Vet egentlig ikke helt hva det er, men jeg har vondt i hender, armer og ben. Og kraften i hendene er dårligere. Tross disse tingene så er jeg veldig glad for å ha sluppet unna kvalme!!

                                               

  Så når jeg er ferdig med 14 dager med medisiner, så går det 14 dager uten. Og da merker jeg at kroppen bygger seg opp igjen. Etter noen dager så forsvinner leddsmerter, jeg får mer energi, sover bedre og føler egentlig bare at jeg orker mere. Så på disse dagene kunne jeg gått mange ganger rundt på senteret, og det gjorde jeg jo også f.eks før jul og handlet julegaver uten problemer. Det er ikke sånn at jeg orker alt og gjør alt, men overskuddet er større og det føles lettere og er mindre ork å gjøre ting. Og det kan også være bare det å ta en dusj. Så etter hver kur frem til nå så har jeg fått denne gode perioden, og jeg håper den kommer nå om noen dager, så jeg kan innlede det nye året med den. For den gode perioden er så viktig for meg, og for å kunne komme meg gjennom neste kuren. Det er godt å vite at det kommer gode dager etter de dårlige, og jeg har en god følelse på at den gode perioden kommer nå også.

 • 2

  Netflix, peis og snøen som daler ned ute. Har det fint inne i sofaen

  Resten av gjengen er i bursdag, men jeg stod over akkurat den i dag, selv om det hadde nok vært veldig koselig. Så jeg sitter som sagt i sofaen og ser på Netflix, spiser taco, holder fyr i peisen mens jeg ser snøen daler ned på utsiden. Er så glad jeg er inne! Var ute og gikk i går, så orker ikke det i dag igjen. Det var kaldt og tungt, men det er fint å gå litt innimellom, det gjør jo bare bra for hode og kropp :)

  Simba koser seg forran varmen

 • 1

  Midtmånedene av året var kanskje da det skjedde flest 'store' ting, spesielt i sommerferien gjorde jeg en del. Enjoy :)

  17.Mai:
  I år feiret jeg 17.mai fra morgen til kveld, holdt jeg på å si. Jeg fikk rettere sagt med meg alt den dagen- var i byen og så skoletoget, spiste ute, så borgertoget, grillet og så tapto(?) og fyrverkeriet med venner. Var en veldig gøy 17-mai feiring.

  Hellas:
  Trenger vel nesten ikke å si noe om Hellas, hehe. Var noen fantastiske 10 dager på Syros, varmt og fint vær hele tiden. God mat, godt selskap. Det var en perfekt start på sommerferien! Har jo laget et par innlegg om denne turen tidligere.

  Kjøretur til Lysebotn:
  Lang, svingete, kronglete kjøretur. Fin natur, snø. Hohei for nye naturopplevelser :D 

  Preikestolen:
  Denne turen var jo bare rett på andre siden av fjorden for Lysebotn. Vi var jo i hovedsak i Stavanger, med dagstur til Preikestolen. Og det var en fin tur, både i Stavanger -sentrum og turen opp på fjellet. Det var en ganske lang og tung tur, men det er jo så gøy å komme seg til toppen da! Blir nok en stund til jeg skal opp der igjen, men det var absolutt en opplevelse. 

  Hytteturer:
  Ble et par hytteturer i sommer. Nesten alle Bakke-søskenbarna under 18 sov en natt på hytta vi har oppe med Pappa, den uten vann og strøm. Men med vakker natur og badeplass. Perfekte plassen på sommeren! Jeg var også med Mor&Far på hytta til Onkel og Tante som ligger ved grensa til Sverige. Vi hadde et par dagsturer til Fredrikstad og til en plass lengre inn i Sverige. Koste meg kjempe masse :)

  Sabeltann-show:
  Sabeltann<33 Meg og Kristian var med storesøs og fam'en på Kaptein Sabeltann-show i dyreparken, på kveldstid! Og jeg koste meg sikkert mer enn Mille på 4. Jeg sang alle sangene, og var skikkelig gira haha.. Tror nok hele gjengen koste seg masse, for blir man egentlig for stor for Sabeltann?! 

  Mennesker, sommer, minner:
  Bildene under taler for seg selv. 


   

 • 2

  Har kanskje skrevet litt før innimellom om eget selvbilde og selvtillit osv. Det har gått veldig opp og ned helt siden jeg ble syk. I begynnelsen når jeg hadde hår så føltes jo alt normalt, og når jeg begynte å miste det så klippet jeg det kort, og det føltes helt greit og jeg trivdes med det. Når jeg barberte det helt av så føltes det egentlig helt greit, selv om jeg ikke hadde hår så følte jeg at med sminke så ble jeg litt penere, og jeg følte jo at jeg så ut som meg selv. Etterhvert så har ansiktet mitt endret seg, det har blitt litt rundere, jeg har mistet halvparten av øyevippene, og nå begynner brynene også å bli mindre(?). Selv om jeg for det meste går uten parykken så føles det veldig bra å ha den når jeg faktisk føler for å se og føle meg litt finere.

  Ikke bare ansiktet, men kroppen min har forandret seg. Jeg har lagt på meg en del kilo, og mistet muskler, og det syns. Men det er rett og slett ikke noe å gjøre med for jeg kan ikke trene. Og at jeg går opp i vekt istedenfor ned viser at jeg tåler behandlingen, så det gjør meg ikke noe, og jeg har planer om å starte trening igjen når jeg blir frisk.

  Alle disse "småfeilene" og endringene er det så og si bare jeg som ser. Sier hvertfall de rundt meg, men det er jo klart. Og selvbilde og selvtillit handler jo om hvordan man ser seg selv, og hva det betyr for en. Så noen dager føler jeg at jeg ser bra ut med min hverdagslige sminke (som jeg kanskje viser i et innlegg forresten), og noen dager føler jeg at jeg ser BLÆ ut uansett. Og sånn er det for alle og enhver.

  En ting jeg tenker en del på er hvordan selvtilliten min kommer til å være når jeg har blitt frisk, sånn i forhold til hår,sminke,klær. Jeg ser for meg at jeg blir mindre redd for å eksperimentere med disse tingene. Som f.eks å klippe/farge håret noe annet enn det jeg alltid har hatt, prøve å sminke meg måter jeg kanskje ikke har gjort før, kle meg litt annerledes. Ser liksom frem til å "starte på nytt" med min personlige stil, eller kanskje finne min stil. Å kanskje gå ut av min egen komfortsone. Vet ikke, men jeg gleder meg til hår og sminke igjen. De aller fleste dager så trives jeg med meg selv tross situasjonen :)

 • 3

  God morgen! I dag våknet jeg i 8-tiden, igjen. Så jeg lå bare i senga og så ferdig en film jeg begynte på i går kveld, før jeg stod opp halv 11 tiden, spiste frokost, og nå sitter jeg forran peisen med en kopp te (i min nye kopp, digger den) :)

  Vet ikke helt hva planen er for i dag, men vet at jeg IKKE skal ut i byen eller på senteret på den "store byttedagen" hvertfall! Det kan vente til uka.

 • 1

  Følger "tradisjonen" på bloggen med innlegg fra året som har godt, bare i år deler jeg det inn i 3 deler, så ikke det blir så sykt langt. Håper innleggene er godkjente, og gøye å se på. Har ganske god kontroll på bildene mine, så tror bildene er i rett del av året hvertfall, hehe.

  Vi starter med Januar-April- dette er nok den delen av året da det skjedde minst. Eller det skjedde hverdagslige ting, med skole og venner osv. Og litt små-evnents innimellom. 

  Dyrepark-tur: 
  På begynnelsen av året var jeg, Camila og Camilla i dyreparken. Jeg synes det er best å gå i lavsesongen for da er det billigere, ikke så mange, passe temperatur og større sjanse for å få sett alle dyrene. Og det tror jeg vi fikk. Jeg husker hvertfall dette som en veldig gøy og vellykket dag. 


   Oslo-Kiel-Oslo: 
  Jeg husker rett og slett ikke i hvilken måned vi var på akkurat denne turen, men det var en veldig bra tur. Det var 3 gang jeg og Kristian var på Kiel-ferga, så vi visste på forhånd hva vi gikk til med at det ikke skjer såå mye der. Husker ikke hva vi gjorde, men jeg kan ikke huske at vi kjeda oss så det er jo et godt tegn. Vi hadde det hvertfall gøy på lugaren og hotellrommet. Samme teite humor så blir det bare bra. Vi var jo også en dag+natt i Oslo når vi kom tilbake, så da fikk vi vært litt turister. Veldig gøy. Minnerik tur. 
   

  Jubileums-selskap:
  I Mars feiret vi Mormor som ble 75, Motte som ble 80, og at de har vært gift 55 år. Se på de fantastiske menneskene som er så friske og raske, og bare så gode mennesker som er hyggelige mot alle rundt seg og setter andre foran seg selv. Mine to forbilder, helt klart. Det var selvsagt koselig at hele familien var samlet, for det er jo ikke hvert år at det skjer. Så det var en veldig hyggelig feiring med god mat, hyggelige folk og underholdning. Satser på nytt selskap om 5 år igjen <3 

  Skole, venner, folk: 
  Som jeg sa så "gikk det mest i" skole og venner og det som følger med det før sommerferien i år. Jeg gikk på Barne og ungdom på KKG med b.la de gale folka under her. Og det var et veldig bra skoleår, der jeg lærte mye som jeg tar med meg i læretiden og videre jobb. Og selvfølgelig tar jeg med meg vennskap som jeg vet vil vare.

  Minner! 

  Mai-August kommer snaaart :)

 • 3

  God kveld! I går 1.juledag var det selskap med ca hele Bakke-familien. Det var god mat, god dessert og koselig å se familie :) Vi 4 ungdommene (for å si det enkelt) trakk oss ned i kjellerstua og så film, som passet oss veldig bra :D

  Jeg og Kristian sov hos pappa i natt da, så i dag har jeg bare sett på Netflix før jeg dro hjem til mamma og ser mer Netflix. Hehe.. Formen er grei, men er sliten og verker i ledd, så det merkes, derfor er det deilig å slappe av innimellom selskaper! Vi hadde kyllingsalat til middag i dag, og det var såå godt midt oppi all tung julemat <3

  Hadde desverre ikke noen selskaps-bilder.. Så flink er jeg til å blogge lissooom :/

 • 1

  Startet med at jeg våknet av meg selv, stod opp, så litt på jule-tv før vi spiste felles julefrokost. Så gikk meg, mamma og Kristian i kirken, det er så koselig å gjøre på julaften, så jeg fant ut at det orket jeg!

  Er så glad for at det kom snø, det var jo bare det som manglet i dag!

  Når vi kom fra kirken var det en liten time før pinnekjøtt-middag og dessert. Smakte like godt som alltid! I år var det bare meg, mamma, Kristian og Svein og det var bare veldig deilig å ta det helt med ro i vårt tempo.

  Må bare si hvor overveldet og overrasket jeg er over gavene. Jeg vil ikke skryte av hva eller hvor mye jeg fikk ellernoe, for jeg syns ikke at gavene er det viktigste. MEN jeg fikk en del ting jeg ønsket meg, som jeg følte jeg kunne få bruk for. Fikk altså 3 kokebøker (var nok et hint), smoothie bok (lei av banan og skogsbær smoothien), sengesett, flere kopper (til mammas fortvilelse), morgenkåpe, pysj. Med mer, ja jeg er hvertfall veldig fornøyd med alt, spesielt det som jeg kan få brukt :D

  Nå ligger jeg på sofaen og er egentlig kjempe trøtt, men tenkte å lese ferdig boken Et helt halvt år som jeg fikk til bursdagen! Om ikke jeg har sagt det så anbefaler jeg den :)

  Jeg håper at alle har kost seg med mat, familie og alt som følger med i dag. Alle fortjener en fin dag i dag

 • 3

  "Fra starten til nå".

  Siste dag med cellegift intravenøst i 2014 er ferdig, pillene skal tas en uke til. Nå gjenstår det bare 2 kurer over nyttår, som er 1/3 av hva jeg skal ha tilsammen. Det er godt å vite at det går fremover, at det funker og at det ikke er lenge igjen.

  Jeg vil egentlig bare ønske dere lesere en god jul, og et godt nyttår :) :)

  Skulle ønske jeg kunne se hvem som er innom bloggen, for bloggen har blitt en del av dette sykdomsløpet hvis jeg kan si det sånn. Det har vært fint for meg å kunne skrive tanker der det er valgfritt for folk å lese det. Og å kunne dele informasjon om ting som har skjedd til de som måtte lure. For jeg vet jo ikke hvem som vil vite, derfor er bloggen så fin.

  2014 har vært et fint år, med en annerledes, lærerik og tøff høst. Det har vært nedturer og oppturer, men jeg står enda oppreist, så jeg vil takke for alle fine ord, støtte, tanker og oppmuntringer! Ta vare på hverandre nå i jula, men også ellers, og ikke ta noe eller noen for gitt??

 • 1

  ..for å ha komt på besøk fra Grimstad så mange ganger som de har siste par månedene. Tross mye skole og andre aktiviteter har de funnet noen ettermiddager som de har komt bort. Og det hjelper jo såklart når Tale har lappen! Så neste år skal jeg bare komme til dere, og når jeg får lappen skal jeg hvertfall ta mange turer bort :D hohohæææ

  I dag spiste vi (som alltid..) popcorn & julekaker, og så (ikke)julefilm, men 22 jump street fordi den er bare gøy!

  Takk for alt av besøk og oppmuntringer jenter<33 fortjente ett innlegg.

 • 1

  ..er ikke like lett. Siste kurene har jeg merket spesielt de første dagene at humøret mitt er langt fra godt. Det går utover de rundt meg, noe som hverken er gøy eller meningen. Men jeg føler ikke jeg klarer å styre det, jeg er ikke flink til å forfalske min egen glede eller humøret mitt. Jeg kommer til å bli frisk, det vet jeg nå. Tror det er litt derfor det er slitsomt å måtte ta disse siste kurene. Jeg er nødt til å ta de for å være på den sikre siden, og det er jo egentlig helt greit i seg selv. Men alle bivirkningene, de er de verste. Ikke alle er like store, men som de merkes. Og denne kuren starta jo ikke akkurat som den skulle med feber osv. Er egentlig bare vannvittig lei av ubehag og sykdom og alt. Og i disse dager hadde det nok vært best for meg og de rundt meg om jeg var alene på en hytte i gokk. For beklager til de det måtte gjelde, men jeg klarer ikke styre alt jeg burde styre som kommer ut av munnen min, og positiviteten min er litt fraværende for tiden. Er egentlig bare sliten og lei. Veldig lei.

 • 0

  Er sånn ca helt umulig å få til noe av det på disse bildene, på mitt rom. Men det er uansett god inspirasjon, som jeg skal prøve å trekke inn i mitt rom over nyttår. Rommet mitt er under evig rekonstruksjon..blir aldri helt fornøyd. Heldigvis er mamma og glad i å ommøblere, så da har jeg god hjelp! Det jeg kjøper av nye ting til rommet prøver jeg å få billig (som på IKEA), ellers så bruker jeg jo mye av tingene jeg allerede har, gjenbruk er bare fint :) Drømmer meg bort i disse bildene..

 • 0

  Sunset is still my favorite color, and rainbow is second

 • 1

  Når vi var i byen i går så kom jeg over noen fine plagg som kan brukes nå i jula, men også ved andre anledninger :) 


  Disse var på salg, 2 for 100kr, på Vero Moda 


  Kjolen til venstre kostet også 100kr på Vero Moda. Den til høyre kostet 150kr på H&M. (Merk: har ikke kjøpt svarte kjoler!) 


  Dette basic-skjørtet ga jeg 50kr for på H&M.

  Så har fått en del plagg for en billig penge, og det har jeg aldri hørt noen klage på! Jeg gjør hvertfall ikke. 

 • 0

  God kveld!

  Som jeg sa i går skulle vi få vite i dag om jeg skulle fortsette med cellegiften som ga meg bivirkning med feber, eller om jeg skulle få en ny cellegift i pilleform.

  Når vi snakket med legen min i dag så hadde han bestemt seg for at jeg skulle få cellegiften som vanlig, men mens jeg hadde ventet på han var jeg blitt sånn brenn-varm i ansiktet og hodet. Så han ombestemte seg, og jeg tror grunnen var at vi skulle slippe å tenke på feberen i to dager til.

  Så nå skal jeg ta et tilsvarende cellegift-stoff bare i pilleform, 3 ganger om dagen, i 15 dager- altså like lenge som de andre medisinene jeg tar. Det høres mye mer ut, men det blir visst like mye som det jeg hadde fått intravenøst sa legen så.

  Pga av at jeg tar den ene cellegiften som piller så detter det ut 2 dager med behandling, så dagene jeg blir sittende på kreftsenteret å få behandling halveres- og det klager hvertfall ikke jeg på når bivirkningene av den nye cellegiften ikke er noe sterkere.

  Medisin og piller all over the place

  Etter å ha vært på kreftsenteret osv så var meg, mamma og mormor i byen en tur. (Tenkte vise i løpet av helgen hva jeg kjøpte) Har ikke vært der på år og dag, men det er jo koselig i byen nå i jula! :)

  Så nå er jeg ganske trøtt og sliten, og da blir jeg ofte negativ, eller jeg tror jeg tenker mye mer. Og nå i disse juletider så tenker jeg en del på hvor gøy det hadde vært å få være en del av alle aktivitetene de har i barnehagen/fritidsklubben som lager god og koselig julestemning. Savner å jobbe så ser frem til å begynne igjen til våren!

  I tillegg skal alle vennene mine på ulike nissekroer i dag, og jeg går ikke på skole og så derfor ingen grunn til å være russ, og jeg hadde ikke kunnet være med nå uansett, men det er akkurat den sosiale delen jeg kjenner på!

  Jaja, ligger å leser en bok jeg ønsket meg, og som jeg fikk til bursdagen som heter "Et helt halvt år", lest 4 kapitler og liker den så langt! Er ikke så mye annet jeg får gjort noe med :)

 • 0

  Har skrevet noe på facebook og instagram for de som kan se det der, men skal samle alt på en plass her nå :)

  Som overskriften sier så havna jeg på sykehuset igjen i natt. Jeg fikk kur i går, samme som jeg fikk i Oslo, og lå bare og slappet av når jeg kom hjem. Men når jeg skulle legge meg så var jeg veldig varm, så jeg målte temperaturen og den lå på 37,8. (Har jo fått beskjed om å ringe sykehuset hvis den er 38). Så jeg tok en ibux og la meg til å sove i håp om at den gikk ned, når jeg våknet av meg selv ca klokka 1 målte jeg igjen og den var steget til 39.

  Da vekket jeg mamma og vi ringte sykehuset som sa vi skulle gå til akuttmottaket.

  Når vi kom der kanskje en halvtime senere så var tempen steget til 40, og de satte meg rett på antibiotika. De var veldig effektive og i løpet av en halvtime hadde jeg fått rom på infeksjonsavdelingen. Der gjorde jeg ferdig antibiotikaen, fikk paracet, målte tempen etter noen timer og da var den gått ned, også sov jeg litt.

  I dag våknet jeg og var mindre varm, i natt føltes det som om ansiktet skulle brenne opp, jeg var SÅ varm.

  Det ble tatt nye blodprøver i dag som viste at de hvite blodcellene (immunforsvaret) var blitt mye høyere, og en annen prøve som heter CRP viste ingen infeksjon, så da slapp jeg mer antibiotika og ble jeg skrevet ut fra sykehuset og skulle gå ned på kreftsenteret for å høre om jeg skulle få kur. Det skulle jeg, helt til legen min ombestemte seg. Han ville heller vente til i morgen sånn at all feber og følgende av det var helt borte, og så jeg ikke fikk feber igjen i kveld.

  For grunnen til at jeg fikk feber var at det er en bivirkning til den ene cellegiften. Så det kan være jeg skal bytte det stoffet ut med et annet som er i tablettform, men det får vi vite i morgen tidlig. Var veldig godt å vite at det ikke var infeksjon og at jeg ikke var smittet av noe eller noen!

  Dagens sykehus-frokost

  Formen er mye bedre nå, men er såklart trøtt og litt sliten. Men alt ordnet seg, så satser jeg på at det ikke blir et "sykehus del 3"-innlegg :D

 • 1

  I dag begynte jeg på kur 4, og siste i dette året! Så nå er det to dager igjen, +på lille julaften.

  Selv om jeg var ferdig ganske tidlig så var vi på kreftsenteret klokka 8 og dro hjem halv 2, så det har vært en lang dag.. Skal der klokka 9 imårra da :)

  Før jeg kunne starte kur så måtte jeg ta blodprøve og snakke med legen. Blodverdiene var veldig høye, mine hvite blodceller var 2,6 og hos en frisk person er de mellom 3,5-10, så det var veldig bra :) Senker skulderene litt mere i forhold til smitte av sykdom da, selv om sjansen er der enda.

  Han viste oss også et tall på en skala (husker ikke det medisinske ordet som henger sammen med det) fra 5-1, der 5 er når det er kreft i flere organer og 1 er når det ikke er noen kreftceller(tror jeg..) Mitt tall var 2(!!) og det betyr at jeg med sikkerhet blir frisk- så det er mitt nye yndlingstall <3

  Det gikk fint å få kuren i dag og, i dag fikk jeg absolutt alt: 2liter saltvann, 3 cellegifter, motgift, kvalmestillende- så det ble en del liter.. Men har ikke blitt kvalm, heldigvis! Jeg har bare blitt nummen i fingrene med en gang, og litt vondt i beina + at appetitten er mer enn normal igjen. Kan ikke klage på det, men må prøve å ikke overspise også liksom :) Ble ganske trøtt og sliten så ligger bare å ser på serier, men det er helt greit disse 3 dagene!

  Føler at jeg endelig kan telle ned til siste kur :D

  Det som er litt gøy er at jeg har spurt sykepleierne om alt de har gjort med meg, så jeg har 100% kontroll! Så i dag skulle sykepleieren sette på en cellegift og satte pumpa på 2 timer. Og jeg sammenligner alt de gjør på SFK her med Radium siden de liksom er "sjefen" og ga meg 1.kuren punktvis. Så da sier jeg at i Oslo ga de meg den på 1 time, så når ho sjekka skjemaet så stemte det jo med 1 time :D hahaha

  Grunnen til at jeg spør de er fordi det har fra 1 dag vært mindre skummelt når jeg vet hva de gjør med meg, for dette har jo blitt en rutine. Men også for at jeg skal kunne forklare videre istedenfor å si sånn at "nei de stikker en nål åsså putter de no greier i en sånn ting åsså", synes det er gøy å kunne forklare det, og kanskje også på den måten vise at det er egentlig ikke så skummelt som mange kanskje tror når de hører kreft, SELV OM alle typer og behandlinger og pasienter er forskjellige!

  Jeg kan prøve å ta litt bilder når jeg er på behandling de neste dagene, av de tingene jeg kan, også lage ett lite innlegg på hvordan en "dag" med cellegift går. Har ikke så mye annet å gjøre de timene uansett :D Si ifra hvis su vil jeg IKKE skal lage det. Det blir ikke noe av blod eller stikking- tenkte bare av utstyr/pumpe/poser/rom :)

  Ha en fin kveld! :)

  (Hvis du har instagram kan du følge meg på @ingridpriv_ der legger jeg ut litt mer daglig, ikke bare om behandlinger og kreften)

 • 0

  Dagen min startet klokka 7 med at jeg våknet av meg selv.. Så kom mamma inn klokka 8 med gaver fra ho og diverse andre, og kakao, en kopp + et stort glass med mini marshmallows (alt var en gave), så det var veldig koselig. Vi har egentlig ikke tradisjon med gaver eller frokost på senga, men blir jo bare 18 en gang hehe! Litt senere på formiddagen var jeg på Sørlandssenteret med Anette og gjorde ferdig den aller siste julegaven, og siden den skulle bli kjøpt på polet så fikk jeg gratulasjon fra kassamannen og i tillegg fra han bak meg i køa hahaha det var vitti. Når jeg kom hjem igjen fikk jeg plutselig besøk av Sofie og kjæresten Ole- tror aldri jeg har blitt så åpenbart overraska før. Men det var kjempe koselig! Senere på ettermiddagen kom Arny og Tale, og vi var på Egon og spiste, så det var en veldig fin avslutning på en fin 18-års dag. Har selvsagt tatt det rolig- men et lite glass hvitvin ble det nå i kveld sammen med mamma og de hihi :) 


  1. Pakker på senga 2.Ut å spise 3.Teposer jeg fikk av Tale,med bilde av oss på hver sånn "lapp" 4.Noen av gavene/kortene 5.Liten flaske hvitvin(?) jeg fikk i gave 6.Bursdagsbarnet herself (som dere ser her og i forrige innlegg har jeg begynt å bruke parykken litt) 

  Det er veldig rart å i teorien kunne gjøre det jeg vil uten å måtte spør om tilatelse, men endelig :D Nå må jeg bare bli vandt til det. Har vært en veldig fin dag fylt med mange gode folk, mange stygge bilder og mange koselige hilsener. Setter stor pris på alt, og legger meg med et smil om munnen♥

   

  Imårra skal jeg på kreftsenteret for ny kur, så skal ha det de 3 neste dagene+neste tirsdag. Er veldig spent på blodverdiene, men satser på at jeg får kur og at alt går like bra denne gangen :) God natt!

 • 0

  God lørdag! I går feiret jeg bursdagen min sammen med mine nærmeste venner, jeg fyller jo ikke 18 før på mandag så det var en rolig feiring uten alkohol- men vi koste oss masse uansett. Vi lekte mimeleken, hørte på musikk og sang. Var fint å kunne ha det litt rolig :)

  Takk for en fin kveld folkens <3

 • 0

  Heia! Meg og mamma var en kjapp tur på sørlandssenteret i dag for å gjøre unna noen julegaver- nå har jeg bare èn igjen, men den må vente til neste uke! Hvertfall, tenke vise de tingene jeg kjøpte som *kremt kremt* ikke er gaver, for å variere bloggingen litt.. Vanskelig å ikke kjøpe noe til seg selv asså! 


  Duftlys fra Søstrene Grene. Det røde lukter eple (tror jeg) og det hvite lukter vanilje. Har hatt lyst tent hver dag denne uka, er så koselig. 


  Krukka er kjøpt på Upstairs, og den kjøpte jeg for å ha teen oppi. Teen er kjøpt på søstrene grene, akkurat denne har 5 forskjellige smaker i.


  Alt dette er kjøpt på H&M. Skal ikke prøve meg helt på smokey eyes, men tenkte å gjøre det jeg lærte på sminkekurset nå på bursdagen og jul++. 

  Kjøpte ikke så mange ting (like greit) men tenkte som sagt det kunne være fint å blogge om noe sånt som innkjøp også! 

  Jeg tenker å lage ett, eller flere innlegg fra dette året som har gått- så håper det blir bra :)  • 0

  Kom over denne videoen på youtube, og synes den var så bra til et viktig tema. Det å tørre å gå uten sminke, selv om man har f.eks kviser, eller fødselsmerker eller arr. Eller å gå uten sminke selv om man ikke har noen av disse tingene. Generelt det å være glad nok i seg selv til å ikke bry seg om hva andre synes. Noen føler seg kanskje best med sminke, eller voks for gutter, uansett hva de skal gjøre, og selv om de ikke skal være med andre mennesker. Og det er også helt greit. Jeg personlig føler meg ikke fin hverken med eller uten sminke disse dager pga endringer i ansiktet av medisiner- og ellers har jeg og slitt med kviser ogsånt. Men tingen er jo det at ingen andre legger merke til det, at jeg har blitt rundere i ansiktet. Ingen andre bryr seg om det når de er med meg. Det trenger ikke gjelde bare sminke heller, kan f.eks være hår, å ikke ha hår. Jeg føler de aller fleste gangene som jeg er med mennesker, spesielt i offentlighet for å ha på lue, fordi jeg vet det kan se litt rart ut når man ikke er vandt med det, og føler jeg vil spare andre og meg selv for at det kan bli litt ubehagelig. Eller det kan være at man har et arr et sted på kroppen, eller lignende. Men som ho også sier i videoen at hvis noen kommenterer negativt om dine "feil", så trenger du ikke den personen. Alle mennesker er fine som de er, men det er aller viktigst å ha en fin personlighet, det er det du kommer lengst med. Anbefaler uansett å se videoen! :) 

 • 0

  For nøyaktig en time siden var det skinnende sol ute, i motsetning til nå som det er helt grått og SNØR. Så jeg rakk akkurat å gå til butikken og tilbake mens været enda var fint, dette til tross for at jeg har vondt i flere ledd i kroppen. Dette kommer av at jeg er ferdig med medisinene for denne kuren. Kjente det var mye tyngre å gå ute, enn f.eks på kjøpesentre fordi der går man egentlig bare og tusler. Men det var veldig deilig også å få gått en tur i perfekt Desember-vær :)

  "Finnes ikke kaldt vær, bare kalde klær" hehe

 • 4

  Vil bare ønske alle en fin uke :)

 • 1

 • 0

  Selv om jeg vet at ting kan dukke opp så jeg må avlyse ting, så liker jeg å planlegge og ha noe å se frem til. Og i Desember er det mange dager jeg ser frem til, det er ikke veldig store ting som skjer, men typisk sånne Desember-dager med god mat og folk. 

  Først og fremst ser jeg frem til hele neste helg. Fredagen har jeg fått samlet noen få venner på kort varsel for å feire 18-års dagen min litt. Jeg skal feire den ordentlig til våren, så tenkte ikke gjøre noe spesielt nå, men så tenkte jeg at det hadde jo vært fint å få markert den litt selv om jeg ikke har fylt den dagen. Så en liten koselig feiring <3 
  Lørdagen skal vi ha pinnekjøtt-middag, og ja jeg gleder meg allerede til den!!
  Mandagen ER 18-års dagen min, så det sier jo seg selv at jeg ser frem til den. Da kommer mine beste venninner bort og vi finner på noe. Denne dagen blir såklart også rolig, siden det er en mandag. Og jeg kan jo uansett ikke feste pga medisiner og cellegift- men det er helt i orden :) BLIR SÅ GØY!

  Også gleder jeg meg selvfølgelig til julaften, og 1.juledag, og nyttårsaften- og alt som følger med. Forhåpentligvis snø, mat, familie, hygge, gaver. Jeg merker jeg blir skikkelig glad av Desember generelt. Jeg våknet tidlig i dag, og fikk ikke sove igjen, så jeg tok meg selv i å bare ligge å tenke på alt som er så bra denne måneden. Etter frokost satte jeg en rundstykkedeig bare fordi jeg ville bruke denne positive energien.
  Det er sånn at jeg glemmer litt at jeg skal ha cellegiftkur denne måneden og (16, 17, 18 og 23.), fordi energi og alt går bare oppover de to ukene jeg ikke har kur, men er bra å ikke tenke på den. Også må jeg bare håpe at det går like bra neste gang som sist, sånn at jeg får kost meg i jula! 


  Fant noen bilder fra Desember-tiden i fjor. Sykt at det er et helt år siden!!! 
  Skal prøve å lage et innlegg fra det siste året- har nokså god kontroll i bildene mine.

  Håper alle får en fin Desember ♥ Ta vare på hverandre og de gode øyeblikkene 

   

 • 2

  Yoo! Var på sørlandsenteret i går, og IKEA i dag, og handlet mest julegaver egentlig (så de blir altså ikke vist). Men jeg har i det siste savnet et bord på rommet, fordi når jeg f.eks har besøk så har jeg ikke noe sted vi kan sette glass ogsånn. Så jeg ville ha et bord jeg kan flytte på/klappe sammen. Jeg gikk på IKEA, og ikke overraskende nok fant jeg et i LACK-serien som var litt smalt, til 100kr. Dette kjøpte jeg altså, og er veldig fornøyd. Det kan ikke klappes sammen, men kan plassere det litt hvor jeg vil :D

  Kjøpte blomsten, og lysene også på IKEA. (Jaa de fleste tingene på rommet har endt opp med å være på IKEA..)

  Var som sagt på senteret i går, IKEA i dag, og senteret i morgen igjen for flere julegaver- så formen er så god som det asså :) føles bra. Neste kur jeg skal ha er 16.12, dagen etter bursdagen!

 • 0

  Weee endelig er det Desember!! Den siste og beste måneden. For det første blir jeg 18 om to uker iiih. Også er det snart jul, og nyttår. Også er det stemningen med lys, pynt, julekaker, litt snø etterhvert. Desember er bare best <3

  Jeg starta dagen med å åpne kalender, ofc. Har en sjokoladekalender, også flaxkalender- to faktisk, så håper på ekstra gode vinnersjanser :D

  Så etter ho var ferdig på skolen kom Tale bort for vi skulle bake pepperkaker, spise de og drikke julebrus. Vi har holdt oss med de tingene til i dag, 1.Desember #flinke. Bakinga begynte veldig bra med første brettet. Så ble de neste stygge. Også ble det siste brettet fint igjen- hvor typisk er ikke det?? Men alle smaker godt. Tale har visstnok et større talent i å spise deigen, enn i å kjevle den da :):):)

  Vi koste oss så klart kjempe masse, og så på Månetoppen, så gamle bilder etterpå <3 Love you lots girl!

 • 1

  God 1.søndag i advent, eller den er kanskje over nå men..jeg har brukt dagen min på å se Friends, og på Bjørn. Meg og han gikk ned til byen i ettermiddag for å se på julegranstenningen. Så vi satte en stund på Egon før vi så grana bli tent, og så dro vi og kjøpte pizza, hihi :) Koselig som alltid!

  Julegata er så fin, men såå vanskelig å få bra bilde av..

 • 0

  God kveld! Skulle egentlig vente til i morgen, 1 søndag i advent, med å pynte rommet- men så begynte mamma med julestjernene så da klarte jeg ikke å vente jeg heller. Så jeg mekka sammen en julespilleliste, satte meg for å 'lage' noe bilder, bytte putetrekk, tørket støv og satte frem litt juleting. Alt rosa er altså byttet ut med rødt ♥

   
  Dette er nok favorittdelen av rommet mitt, men er det rart- se på de lysene, med bildene <3<3<3

  Åh rommet er så kooooseeelig nååååå!!! :D :D Gira på jul, og 1.desember og 18 års dagen min og ja weee

   

   

   
 • 2

  ..eller å bli tatt bort av noe. Å føle at man blir tatt bort av en sykdom som etter min åpenbare mening ikke burde eksistere lengre. Jeg er sinna og jeg er lei meg. Jeg er sinna fordi kreft finnes. Jeg er lei meg og sinna for at jeg fikk det. Og det uten en grunn. Hvorfor skulle jeg være den som fikk det, sånn uten forklaring.

  Det er igrunnen ikke kreften som har gjort meg dårlig, eller gjort at jeg har mista håret, eller gjør at jeg blir sliten, eller gjør at jeg føler jeg kan se kroppen min bli slappere hver dag jeg ser i speilet, eller at ansiktet blir rundere, eller at sminke ikke gjør at jeg føler meg så mye bedre, eller at å ta på fint tøy, eller kjøpe tøy ikke føles som det samme. For kreft har jeg hatt lenge, og til og med komt meg til Prekestolen med kreft. Det er all den giften og medisinen som skal ta bort kreften, og gjøre meg frisk, som først skal få meg til føle meg dårlig. Så det er kreften, men det er ikke det.

  Jeg kunne vært i mye dårligere form, sett mye bleikere ut, tatt av meg mange kilo, og heldigvis har jeg ikke gjort det. Men alle de tingene over her er mer enn nok for en jente på 17 som bare vil leve et vanlig liv.

  Så jeg savner den jenta til venstre. Smilet er det samme, det er der. Men så mye annet er også borte, ting kanskje ikke andre ser, kanskje jeg ikke har sett det selv. Men mange deler mangler. Og jeg håper at alle delene kommer tilbake når alt dette er over.

 • 2

  Selv om det å være sliten kanskje er en av de bedre bivirkningene jeg kan ha sett i forhold til kvalme og f.eks sår i munn og hals, så er det en ganske stor påkjenning. Mange tenker at "ja men du MÅ jo ikke gjøre noe på dagen så du kan slappe av" Ja. Og sånn tenker jeg og mange ganger, men når man egentlig føler seg fin i formen, og er i en alder av 17 der jeg egentlig skal jobbe og orke å trene osv, så blir det bare feil. Jeg vil så gjerne kunne gå hver dag på senteret, eller i byen og kjøpe ferdig julegavene, jeg vil kunne gå på Fresh og trene litt, jeg ville heller gått påbygg enn å være syk, og ikke kunne gjøre mange ting i hverdagen. Og jeg gjør ikke ting fordi jeg ikke vil. Jeg gjør ikke visse ting fordi kroppen og sykdommen min tillater det ikke. Enten så er det pga smitte, eller fordi jeg rett og slett ikke orker. Det har gått 2 og en halv måned, og jeg er halvveis med cellegiftkurer i morgen, men det er enda vanskelig å finne balansen mellom nok hvile, og det å orke ting. Kanskje jeg aldri kommer til å finne den. Ikke bevisst hvertfall. For jeg lytter til kroppen min, jeg gjør egentlig ikke mer enn jeg orker. Men jeg gjør langt ifra alt det jeg vil.

  Men så vet jeg at det går oppover igjen. Det har hvertfall gjort det til nå. Jeg går på medisiner i 2 uker, i tillegg til de 4 dagene med cellegift, og de bærer med seg sine bivirkninger de og. Jeg har aldri helt ro i kroppen, hvertfall ikke på natta. Underbevisstheten jobber 24/7, jeg må på do hver natt, får kanskje ikke sove igjen med en gang, har hetetokter. Så den første natta jeg sover uten å våkne, etter jeg slutter med medisinene, den er så fantastisk.

  På så mange måter er jeg heldig, jeg føler jeg har sluppet unna de verste tingene man forbinder med kreft. Men akkurat dette plagde meg litt i dag, følelsen av å være sliten. Og innlegget er kanskje litt rotete og dårlig skrevet, men jeg bare skriver og tenker ikke så mye over det. Det må liksom bare ut.

  Jeg er egentlig klar for kur i morgen, den varer vel ca 6 timer(?), men vet hva det går ut på nå. Ser ikke frem til den delen med å bli sliten, som jeg er 99% sikker på jeg blir, så jeg håper at det går over i løpet av helga da jeg kan slappe av- så jeg orker pynte rommet mitt på søndag, og handle julegaver til uka!

                                      

 • 1

  Vi feirer jo ikke Thanksgiving på samme måte i Norge som i USA, hvertfall ikke i min familie. Men betyr jo ikke at en setter mindre pris på ting eller mennesker, jeg tror bare ikke mange sier det ofte nok. Og da blir det typisk sånn at man bruker dager som denne til å si det.

  Jeg er takknemlig for menneskene som har støtta meg de siste 2 1/2 månedene, som ber meg stå på, lurer på åssen det går, besøker meg, legger igjen kommentarer osv. Folk jeg kjenner, ikke kjenner, familie, venner, nære venner. Alle sammen, takk. Og den jeg er mest takknemlig for er min egen Mamma som har vært med meg på alt siden dag 1 av denne epoken, og som kommer til å være med meg til siste dag da jeg kan si at jeg er kreftfri, uansett hvor tøft det er. Hennes styrke er enda større enn min. Tusen takk

  Og, klisjè nok, så er jeg takknemlig for de som ikke lengre har en like stor del av livet mitt. Man lærer veldig godt hvem man trenger, og hvem som vil være der for deg. Og de som vil være i livet ditt uansett hva og uansett situajson, de er det verdt å ta vare på.

                                      

 • 1

  //weheartit

 • 1

  Alt i alt var denne 2. turen inn til Oslo annerledes, og på mange måter bedre. Og det tror jeg mamma er enig i. Med det mener jeg at alt var ikke så nytt, vi visste hva CT og PET scan var, hvordan det foregikk, og var så klart spente på resultatene- SOM var strålende, som sagt. Kreftcellene var trukket veldig tilbake, og det var ingen å se på PET bildene, i forhold til de første bildene som ble tatt for 2 måneder siden. Jeg skal selvsagt ta de 4 siste kurene for å få bort alle cellene man evt ikke kan se. Jeg trodde ikke kreftcellene var borte før etter alle kurene, så jeg ble positivt overraska og selvsagt veldig glad!

  Vi visste også hvordan det foregår med kur, og selv om akkurat kuren jeg fikk nå (sammen med de 3 neste) var ny, så følger det samme prosedyre med å sette i nåla, kobles på ledninger, koble av, ta ut nåla osv. Og så godt som jeg har fulgt med, og spurt underveis hva de gjør så kunne nesten meg og mamma gjort det selv heh.. Jeg liker å vite hva de gjør med meg, og ikke bare være som et spørsmålstegn hvis andre 'utenfor' lurer på hvordan ting foregår :)

  Som sagt så er det ny kur, som går over litt færre dager, litt flere timer et par dager, med et par nye stoffer. Til nå har det gått veldig bra, jeg har sluppet unna mye kvalme heldigvis-får jo mye medisiner mot det, men det hjelper også at jeg er ung. De bivirkningene jeg hadde fra forrige kur har heller ikke komt helt tilbake, men de kan komme om noen dager da (metallsmak i munnen, nummenhet i fingre, vonde ledd). Jeg har siste dag i kuren nå til fredag, og 3 like kurer igjen etter det. Så jeg er snart halvveis+ at alle kurene kan jeg ta i Kristiansand og skal ikke til Oslo før i Mars! Ooog jeg fikk til å ikke få cellegift på bursdagen min, men dagen etter. Så håper blodverdiene har gått nok opp til at jeg får kur noen dager tidligere, og slipper så mye i jula.

  I tillegg til disse kjedelige, medisinske tingene vi nå har blitt vandt til, så fikk vi jo sove 3 netter på hotell fordi avdelingen var full og jeg ikke trengte å være der siden jeg ikke kunne få kur alikevel. +Den ene natten hos Onkel og de da jeg fikk permisjon. Så 2/6 netter på sykehuset var helt ok, miljøet man er i har sykt mye å si for hvordan man føler seg. Og selv om vi er veldig fornøyd med avdeling A8 på Radiumhospitalet og alle de flotte sykepleierne der, så er det deilig å slippe flest mulig netter på sykehuset :)

  Denne gangen var jeg også mer på rommet enn sist. For to måneder siden var alt nytt, og jeg var redd jeg ville føle meg slappere om jeg ikke hadde noe å gjøre osv. Så da var jeg mye i ungdomsrommet, i gangen- minst mulig på rommet egentlig. Grunnen til at jeg var mye på rommet nå var nok at jeg (med mamma) har blitt så vandt med at tiden går selv om vi ikke har så mye å gjøre. Jeg lå ikke under dynen og sov eller følte meg dårlig- jeg var noen turer i gangen, var på kjøkkenet og hentet mat, nede i kiosken eller ute og luftet meg litt. Rett og slett bare vandt med lite å gjøre, og for sikkert 1.gang i mitt liv så føles det helt greit :)

  Formen i dag er bra, men kjenner jeg er trøtt og litt sliten i kroppen. Jeg har vært ute på butikken med mamma, og det gikk helt fint det. At formen går opp og ned er helt naturlig, så det vet jeg at kommer og går. Uansett så var det veldig deilig å sove i egen seng, og bare være hjemme igjen, og vite at ting ting går fremover, og så klart at jeg ikke trenger til Oslo på en god stund!

  Det er bare å stille spørsmål i kommentarfeltet på bloggen, på facebook, på chat/melding :)

 • 0

  Endelig hjemme! Nå sitter jeg i senga med netflix, og te, og holder egentlig på å sovne..men jeg kan ikke legge meg enda, og har savnet pcen og serier heh.. Orker ikke å skrive noe fra dette oppholdet i Oslo i kveld, så skal prøve å huske det i morgen!! :)

 • 0

  God søndag! I går fikk jeg, faktisk, permisjon til i dag. Så da var vi hos onkel, tante og fetter og spiste pinnekjøtt, og feiret onkel litt som hadde bursdag! Det var deilig å være i et hus, og sove lenge i dag morges- og koselig å være med familie :)

  Nå er vi tilbake på sykehuset, siste cellegiftposen for noen dager renner inn, og vi sitter og ser på cup-finalen. Vi begynte å se hos onkel, så ser vi resten nå. Fun fact er at jeg aldri har vært nærmere en cup-finale, og med det mener jeg at det er ikke så langt bort til Ullevaal stadion fra Radiumen, heheh.

  Regner med å reise hjem i morgen, skal bli godt etter ca en uke!

 • 1

  Denne fredagen startet med PET scan som jeg ikke fikk tatt i går. Og reaultatene var tipptopp, og akkurat sånn de skulle være etter to kurer. Bildene viste ingen kreftceller, og hvis det er noen så er de mikroskopiske, så derfor skal de neste 4 kurene gå som planlagt for å ta knekken på alt :D woho!!

  Nå er jeg koblet på 3. cellegiftkur og har fått saltvann i 4timer, og en pose med cellegift. Nå gjenstår 2 cellegifter, 4timer til med saltvann, også en motgift for et eller annet- så jeg skal være koblet på i hele natt.. Men cellegiften er heldigvis bare i litt over 1 time til!

  Denne kuren er helt ny, og går over 3 dager+1 dag, isteden for 5dager+1dag+1dag som den forrige gjorde. Så akkurat det er litt deilig :) Litt nye stoffer, og noen jeg har fått før. Like spennende hver gang hvordan formen og bivirkningene er etter en kur!

  Man blir veeldig god på å vente når man skal gjøre noe på sykehus eller hos legen!

 • 3

  Det ble altså en liten endring på ting når vi møtte opp til PET og de, akkurat i dag, ikke hadde det radioaktive stoffet som man får i kroppen før scanning. Dette vet man ikke før samme morgen, og man får brev på forhånd at dette kan skje. Så da ble både PET scan og cellegiftkur utsatt til i morgen.

  Negative med det er at jeg må faste igjen i morgen tidlig, i en del timer.. Det positive var at jeg fikk både frokost og resten av måltidene i dag på hotellet, og så klart sove på hotellet istedenfor sykehuset :D

  I dag har vi vært på shoppingtur på et senter i nærheten med kusine Linn, noe som var veldig koselig <3

 • 0

  Okei er ikke så veldig "love" å være på sykhuset og ta 3 blodprøver pga feil i datasystemet, og så bli stukket en fjerde gang med veneflon i armen før CTen, meen har overlevd det fint! Skulle jo egentlig legges inn i dag, men de hadde ikke plass så da ble det en natt til på hotell, og jeg klager absolutt ikke på å slippe harde senger og oppvarma mat. Så jeg skal tilbake på sykehuset imorgen tidlig klokka 8 for PET scan, og mest sannsynlig kur senere på dagen. Har ikke fått tilbake noen resultater enda, så regner med de kommer i morgen :)

  Istedenfor å sitte på rommet hele ettermiddagen tok meg og mamma en tur inn til Oslo sentrum med t-banen! Er så glad vi bare har buss i byen og ikke t-bane, trikk, tog OG buss. Vi gikk av ved Nationaltheatret, og gikk Carl Johans gate til Oslo city. Der har de Starbucks, så vi unna oss en kakao og frappe :D nam!

  Nå har vi spist middag på hotellet, og jeg skal snart ned å ha kveldsmat! Hehe utnytter alle måltider jeg har..men neida, jeg kan ikke spise frokost imorgen så må fylle magen i kveld :) vi blogges!

 • 0

  Nå sitter altså meg og mamma på bussen til Oslo! Vi skal være fremme klokka 5, og da drar vi til pasienthotellet på Radiumen siden jeg ikke skal legges inn før i morgen :)

  Vi har smørt niste, har chips og litt frukt, så vi koser oss på tur! Oppdateringer kommer ;)

 • 0

  God dag! I går sløvet jeg bare til utpå ettermiddagen før Arny kom! Jeg møtte ho i byen så gikk vi å spiste deilig kinamat, før vi gikk hjem til meg og så mange episoder av Friends. Kjempe koselig <3

  I dag skal jeg ikke noe spesielt annet enn å pakke for vi reiser til Oslo i morgen! Formen min om dagen er veldig bra :)

 • 0

  Resten av lørdagen tilbragte jeg med Bjørn. Har det like gøy hver gang jeg er med han, men i dag har jeg ledd ekstra mye, og det er så herlig. Er få personer jeg forteller så mye som jeg gjør til Bjørn, og er få personer jeg har det så moro med, heldig som har en god bestevenn! Vi var hvertfall på sørlandsenteret før vi gikk til Bjørn og lagde pita-pizza. Sannelig ikke lett å finne middag når en person, *kremt Bjørn* er kresen, men pizza funker alltid :D

  Tariq var jo selvfølgelig og med <3

 • 0

  Heihei! Denne lørdags formiddagen er det One Direction som får et blogginnlegg hehe. Har sett på alle musikkvideoene deres nå, bare fordi jeg plutselig kom på de, og jeg blir såååå glaaaad av de. Sitter å smiler, ler og danser på senga haha. De er så gøye de gamle videoene, eller alle, men det er gøyest med de gamle. Også skal jo jeg og Arny på konserten i Oslo Juni neste år :D :D :D Jeg er ikke sånn fan som vet hvor de er og hva de gjør til enhver tid, og jeg (tror hvertfall ikke) at jeg er en fan som griner på konserten. Ser ikke for meg det, men tror jeg kommer til å ha det sykt gøy. Jeg er mer sånn fan av musikken, og av guttene da, men på et normalt nivå. Selv om det nye albumet ikke kommer ut før om 2 dager så har jeg hørt hele og jeg elsker det. Jeg synes det er mye bedre enn de tidligere albumene for musikken de sin ha vokst så <3 

   
  En av de første videoene, den er jo bare søt. Husker vi hørte på den sangen 24/7 når den kom ut i 10ende klasse

   
  Denne er bare best!!! Hahaha Leroy og Marcel, gøyeste 

   
  Går ikke ann å sitte stille når jeg ser denne.

  Skal ikke dele alle videoene, men ja jeg digger gutta og jeg gleder meg til albumet kommer ut og til konserten <3<3<3<3<3

 • 1

  Det har allerede gått 2 måneder siden jeg fikk beskjed om at jeg var syk. 2 behandlinger har jeg hatt. Det har gått en tredjedel av behandlingsperioden. Og jeg syns det har gått fort.

  Det er bra at det har gått fort, det betyr at jeg har hatt noe å drive med. At dagene ikke bare har vært kjedelige og tunge. For de har ikke det, jeg har komt meg opp av senga hver morgen uten problem og fått noe ut av dagen. Det trenger ikke å være noe spesielt jeg har gjort, det kan bare være at meg og mamma har sittet foran peisen og strikket. Eller andre dager har jeg vært ute på senteret. Det kommer helt ann på dagsformen.

  Jeg har vært mer sliten under den andre kuren enn den første, har merket det mer på kroppen. Bivirkningene kom fortere og var litt flere. Jeg har heldigvis sluppet unna kvalme også denne gangen. Det er fortsatt ingen problem å ikke ha hår, husker ikke åssen det føles å ha hår egentlig, men har ikke brukt parykken enda, jeg går bare med pannebånd eller lue.

  Neste tirsdag drar jeg og mamma til Oslo igjen for å ta nye prøver og for en helt ny kur. Jeg gruer meg litt. Er veldig spent på hva prøvene viser, om cellegiften har tatt knekken på no kreft til nå ogsånn. Også er jeg veldig spent på den helt nye kuren og hvordan jeg reagerer på den. Gruer meg fordi jeg ikke har lyst å være på sykehus og har hvertfall ikke lyst på cellegift, men det er det som må til for å bli frisk, så jeg må bare bite tenna sammen gjennom det..

 • 0

  Ble sittende nå å se på bilder fra Hellas turen jeg var på i sommer med bestevenninna mi, hennes familie og en til familie. Åh det var en så bra uke, savner det skikkelig. Var så fantastisk fint der nede. Jeg har laget et innlegg rett etter turen som ligger ute, så dette er bare et mimre-innlegg med bilder <3   Hellas var over gjennomsnittet skikkelig bra 

  Hvis du vil lese innlegget jeg skrev i sommer kan du gå på "Juli 2014" i arkivet på høyre side 
                                   


 • 3

  I dag har jeg og mamma vært en tur nede i byen for å ordne et par ting. Det var deilig vær, så veldig fint å komme seg ut litt. Vi var ikke så lenge, men det var akkurat passe og veldig koselig :)

  Kunn tatt med mamz, men ho snakka i telefonen så sparte ho for det bildet hihi

 • 2

  God kveld alle sammen! Formen siden sist kur har ikke vært så veldig på topp, men jeg håper at den kommer seg utover i uken. Merker jeg er mer sliten nå enn etter 1 kuren.

  Tidligere var vi ute å spiste på Egon med pappa, noe som var koselig og veeldig godt (biff er alltid godt) hoho.. Så nå har jeg huset for meg selv, og ligger på sofaen og ser på Skal vi danse finalen. Kjempe deilig å slappe helt av :)

  Jeg heier på Linnea! Den utviklinga ho har hatt på alle måter er så utrolig fantastisk vakker. Selv om alle deltagerne er så flinke!

  Sliter med cellegift-smak, så disse namme tingene smaker egentlig ikke godt.. :(

 • 2

  Kurset ble holdt av en organisasjon som heter "Look good, feel better", den startet i USA, eller England, og er hvertfall størst på den siden av verden. Men flere og flere sykehus i Norge har også fått disse kursene, og Kristiansand er et av de. Merket det ble vanskelig å forklare men jaja, håper dere forstår. Det var hvertfall et gratis kurs som damer som har eller har hatt kreft fikk. Så på dette kurset var det meg, og noen andre damer over 30, men det var veldig koselig uansett. Det var to damer som holdt kurset, hun ene var hudpleier, og hun andre var sminkør som hadde b.la være med på "Trinny og Susanna" på tv, så de var veldig dyktige og kom med gode tips. De satte mest fokus på øyesminke siden man ofte mister både bryn og øyevipper under cellegift. Så vi lærte å legge øyenskygge, bryn, men også hudsminke. Så det var noen ting jeg har villet lære meg lenge, så jeg var veldig fornøyd! 

  Tenkte å vise dere alle de fine produktene vi fikk med oss fra kurset. Håper ikke dette er reklame haha, skal ikke fortelle om de uansett.


  Vi fikk renseprodukter


  Foundation, pudder, concealer, øyenskygge 


  Eyeliner, øyenbrynsblyant, leppeblyant, maskara 


  Også en leppestift og lipgloss 

  Dette er jo kjempe bra produkter, så det var jo gøy å få med! Også er det jo knallbra at det finnes sånne kurs, heldig som fikk være med :) 

 • 1

  Heihei! Nå har jeg komt hjem fra kreftsenteret som jeg har vært på i hele dag! Kom halv 10 for blodprøve, legetime og siste cellegift! Nå er det 2 uker uten noen medisiner, til neste gang, og da skal jeg inn til Oslo.

  Grunnen til at jeg var så lenge på kreftsenteret var fordi jeg var med på et gratisk sminkekurs som de holdt. Det var veldig lærerikt og gøy, og fikk med masse produkter. Tenkte å blogge om det i morgen, og vise litt. Men dere skal få se et bilde av meg etter kurset daa :D

  De hadde mest fokus på øyesminke, noe jeg aldri har hatt selv. Og jeg har for første gang tegnet brynene mine hoho

 • 1

  //Dette skal være et fast innlegg som blir liggende på "Om meg" i menylinjen//

  Hei. Jeg heter Ingrid Bakke, jeg er 17, snart 18 og bor i flotte Kristiansand. For et par måneder siden fikk jeg vite at jeg har lymfekreft, så livet mitt preges mest at det nå. Men dette drar meg ikke ned, jeg prøver å gjøre det meste ut hva hver dag, tenke positivt og gjøre ting om til noe positivt. Bloggen handler er hovedsaklig ikke om kreften, jeg prøver å blogge om ulike ting. Men det blir mye hverdagsting. Jeg lover ikke innlegg hver dag, men jeg pøver å oppdatere dere, og variere så godt jeg kan. Jeg går heller ikke på skole, jeg startet min læretid som barne og ungdomsarbeider i barnehage en måned før jeg ble syk, men den er, heldigvis, satt på vent nå til jeg er frisk. 

  Tilbake til kreften. Kort fortalt så har jeg som sagt lymfekreft, jeg har en type som heter Hogdkins lymfom, og jeg går på cellegift. Til nå har jeg hatt to kurer som begge har gått veldig bra, med minimalt med bivirkinger. Jeg har 4 gjenstående kurer. Jeg bruker bloggen til å få ut tanker når jeg trenger det, til å oppdatere de rundt meg hvis det er noe, og egentlig bare gi folk et innblikk i livet mitt. Ikke at det alltid skjer noe spesielt. Bloggen er ikke jobben eller hobbyen min, så jeg bruker ikke kjempe mye tid og energi på den, men jeg synes det er veldig fint å ha den, og jeg tror andre synes det er fint å lese.

  Hvis det er noe dere lurer på, så bare spør. Ikke vær redd for det, eller for å legge igjen en kommentar! :) 


   

 • 0

  Okei tror jeg har skrytt av frokosten min på alle mulige måter nå...Men det er ikke hver dag denne jenta klarer å lage en omelett, eller tror aldri det har skjedd så. God mat gir en god start på dagen hvertfall så det er viktig! Mat er viktig. Viktigst.

  Tadaa!

  Jeg og mamma er jo hjemme begge to for tiden #kvalitetstid på høyt nivå, men i dag kommer mormor på besøk, så det blir koselig!

  Ha en kjempe fin dag!

 • 1

  Som dere ser har jeg satt inn et nytt design, likte det veldig godt! Men det mangler noen ting på det, men det kommer! :)

  Denne helga har jeg kost meg med venner, slappet av, og spist aaltfor mye godteri.... Men er deilig med sånne helger av og til!! Hva har du gjort i helgen?

   

                                                                 

  Å å å, også har jeg og et par venninner fått billetter til One Direction konsert neste juni, weee noe gøy å se frem til!

 • 1

  God lørdag! I går kveld prøvde jeg meg på å lage tortillawraps med skinke i. Det er jo veldig populært, men har aldri laget det selv. Det ble veldig vellykket, og falt i smak hos alle. Også SÅ lett det var. Siden det ble vellykket tenkte jeg derfor å dele 'oppskriften' (funnet på nett) med dere. (Ble mobilbilder så de er ikke sååå bra) 

  Du trenger:

  -Skinke/spekeskinke/bacon, hva du selv vil ha egentlig

  - Tortillalefser

  -Kremost/philadelphia

  -Salat

  -Grønnsaker som du ønsker

  Deretter varmer du lefsen noen sekunder før du smører på kremosten

  Så legger du bare på ønsket kjøtt og/eller grønnsaker

  Da gjenstår det bare å rulle den sammen, som nesten er det vanskeligste haha, og servere den!  Kanskje tidenes dårligste og ikke mest appetittvekkende mat, men var sulten så photoshoot av maten var ikke på sin plass.... 

  Som sagt, kjempe enkelt og godt, og lett å finne oppskrift på nettet om du vil prøve andre ting, eller bare improviser med det du liker! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du prøver dette, og om du oppdager nye smaker du vil dele med meg :D Ha en fin lørdag! 

 • 1

  Dette innlegget er inspirert av youtube, der youtubere ofte lager video med forskjellige favoritter fra den siste måneden. Jeg lager dette skriftlig da, og bare tester meg frem litt! Håper det kan være gøy å lese for dere :) enjoy!

  Klær:


  Disse to buksene har vært mine favoritter i det siste! Dongribuksen er fra Cubus og heter "Jegging jane". Dongribukser er noe av et verste å finne, men disse er perfekte, og det finner jeg bare på cubus! LOVE. | De andre buksene er fra H&M, og de er bare så myke og gode. Samtidig har de et veldig fint mønster. Chillebukse delux.
  I tillegg til disse to så har jeg også fått en greie for t-skjorter. Det brukte jeg aldri før, men elsker når det er kule prints på, og bare ha de med en vanlig bukse.

  Sminke/ansiktsprodukt:

                                        
  Helt vanlig BB-cream fra Garnier,                         Concealer fra Max-factor, jeg synes denne             Ansiktsskrubb fra vet ikke helt hvor,men
  denne er så lett å påføre og jeg merker                 dekker godt samtidig som den er lett å ta på.         den er kjøpt på VITA. Jeg har hatt den lenge
  at jeg blir ikke så tørr av den,noe som                  Den er veldig tynn, og ikke tykk & klumpete.          og brukt den av og til hvis jeg blir veldig tørr 
  også er meningen! Den gir et fint grunnlag            Også har den en praktisk beholder!                        så den funker fett på å fjerne døde hudceller.    
  under annen sminke fordi den har så lite 
  farge i seg selv. 

  Neglelakker:


  Mørke neglelakker, et must på denne årstiden sør du meg! Den lilla til høyre er gammel fra H&M, og de to til venstre fra Gina Tricot. Say no more!

  Bok:


  Denne månedens anbefaling til bok er Linnea Myhres nye bok som kom ut for en uke siden. Hun har tidligere skrevet blogg og en annen bok "Evig Søndag" om sitt liv og spiseforstyrrelse. I denne boken skriver hun brev til ulike personer, matprodusenter, restauranter osv. Mange av brevene er morsomme, noen er sterke og gir mye inntrykk. Hun skriver så bra, og ironisk og ærlig. Jeg anbefaler begge bøkene hennes, selv om du ikke må ha lest begge for sammenheng. 

  Favorittfilm:
  Jeg har sett veldig lite filmer, men den jeg har sett denne måneden er The fault in our stars. Og den MÅ bare ses. Trenger ikke si no mer om det.

  Favorittserier: 
  Jeg ser på forskjellige serier, alle jeg følger med på nå er: One tree hill (sett mange ganger før), Greys Anatomy, Pretty little liars, Vampire diaries, Baby daddy, Supernatural osv osv. Men det jeg har sett mest på i det siste er One tree hill, oppdaget Baby daddy, sett ferdig en sesong av Pretty little liars, fortsatt på Vampire diaries. Ja. Ser ikke SÅ mye serier i forhold til hvor mye fritid jeg har :) 

  Favorittmat/drikke:
  Har jeg ikke noe spesielt på, for jeg spiser og drikker sånn ca det meste så ehe ja :)))

  Favorittmusikk:
  Hatt dilla på et paaaar sanger i det siste jah:


  Det er umulig å ikke bli hekta på denne. Den har gått på repeat maaange ganger. Digg'ern


  Har blitt tipsa om The 1975, men åffer jeg ikke hørte på de da, det lurer jeg å på. De er så sykt braaa 


  Digger disse gutta og hva de har fått til!!

  ingridb2 - vet ikke om dette funkaa, men det skal hvertfall være link til spotifyen min om dere vil sjekke den ut! Listen jeg pleier å høre på "Livet" 

  Håper det var et gøy innlegg å lese, åsså ønsker jeg dere en god helg!!!


 • 2

  Dette fortjener et lite innlegg på bloggen asså! Min kjære bestevenninne Tale sender plutselig et bilde av at ho har fått lappen. Det hadde ikke vært så sjokk hadde det ikke vært for at ho sa oppkjøringa var i Desember.. Såå ho klarte komme seg hit, og vi kom oss til senteret og tilbake helskinnet så det er vi godt forbøyd med! :D :D

  Vi ser litt gale ut, men det er vi å. Gratulerer din luuuring <333

 • 4

  Hej! Vet jeg sa at svar på spørsmålsrunden kom på video, men det tar så lang tid å få gjort det. Er ikke at jeg ikke gidder, for det er jo gøy å prøve det, men syns dere har ventet lenge nok nå.. Kommer nok en video av noe i senere tid skal dere se :)

  Hvilken type kreft har du og hvordan fant du ut at du hadde kreft? Hvilke symptomer hadde du? 
  Jeg har lymfekreft, en type som heter Hodgkins lymfom, som tross alt er en bra type. De vet godt hva det er og hvordan den skal behandles. Hadde jeg f.eks hatt Non Hodgkins, så hadde det vært litt annerledes. Så det tar jeg med meg midt oppi alt. Det tok lang tid før jeg oppdaget kreften, fordi vi har lymfeknuter i hele kroppen, f.eks i magen. Så det var ikke før jeg fikk en stor klump på halsen i sommer at jeg gikk til legen. Han sendte meg videre til ultralyd, som igjen sendte meg videre til sykehuset for å ta noe som heter biopsi av denne lymfeknuten på halsen. En biopsi er en vevsprøve der du får lokal bedøvelse, så lager de et lite snitt og tar ut en bit av denne klumpen. Etter ca en uke viste denne prøven at jeg hadde lymfekreft.
  Vanlige symptomer ved kreft er at man er veldig sliten, vekttap, nattesvette og sånne ting. Jeg merket kun at jeg var mer sliten, og det trodde jeg bare hadde med at jeg begynte i full jobb å gjøre, så jeg tenkte ikke noe mer over det, og tenkte hvertfall ikke at jeg hadde kreft.   

  Utdannelse/skole
  Jeg går (heldigvis) ikke på skole på et par år nå. Jeg begynte på min læretid som barne og ungdomsarbeider i barnehage ca 3 uker før jeg ble syk og læretiden min blir bare satt på vent, så jeg har 2 år igjen da. Er veldig glad for at jeg ikke går på påbygg nå, jeg hadde fått mye fravær og vært mye borte, og vet ikke om jeg hadde bestått engang. Så det er deilig å vite at læretiden og skoleplass etter den venter på meg. 

  Mine hverdagsgleder
  Oi, tror ikke jeg har noen spesielle hverdagsgleder. Men det er nok når jeg våkner og føler meg fin i formen, og orker å stå opp og gjøre noe ut av dagen. Uten å klare å nevne noen spesielle ting, så er det jo de små tingene som jeg setter mest pris på, og de kan jo variere veldig mye! 

                                      


  Har du lært noe eller utviklet deg som person etter at du fikk kreft?
  Det er så vanskelig å svare på sånt.. Men jeg regner da med det. Det der med hva som er viktig i hverdagen, hvem som er viktig. Jeg tror at hvis jeg får det spørsmålet når jeg har blitt frisk, så er svaret mye bedre og i det hele tatt tilstede.. 

  Dine beste venner? 
  Ingen nevnt, ingen glemt. Neida, dere skal være så heldige å få bilde av de til og med! Har mange fine venner asså, men noen topper lista. 

  Hvem inspirerer deg?
  Uæ enda et vanskelig spørsmål. Tror ikke jeg klarer å peke ut noen personer, men det er jo inspirerende å få gode, positive tilbakemeldinger, og å høre at jeg inspirerer andre. Så de personene som er rundt meg og støtter meg opp. Og de som legger igjen store, eller små kommentarer her på bloggen eller andre steder, enten om de er anonyme eller med navn. Blir inspirert til å fortsette med å være positiv, prøve hvertfall, så tusen takk! 

  Hvis du hadde fått sjansen, hadde du vært med på "Kampen for livet"? 
  Jeg hadde nok vurdert det, men hadde ikke sagt ja med en gang. Vil tro det er mye mere bak konseptet enn det som vi får se på tv, så jeg ville skaffa meg mye mere informasjon om det. Men kanskje jeg hadde sagt ja, hadde heller ikke vært en avslutning jeg hadde tatt på egen hånd! Ville heller ikke meldt meg på det, aner ikke om man må det eller om  man blir tipset om av andre.. 

  Hvordan klarer du å være så positiv?
  Ting går litt opp og ned, såklart. Men merket at de to ukene jeg ikke gikk på noen medisiner så var humøret og alt på topp. Og jeg tror nettopp det med å være postitv har mye med formen min å gjøre, om jeg føler meg dårlig, umotivert og syk. For noen dager føler jeg meg bare dritt og kreftsyk. Men jeg prøver jo så godt jeg kan å være postitiv, men har ikke helt kontroll alltid. Så vet rett og slett ikke åssen jeg klarer være "så positiv", det kommer helt ann på dagsformen. Men er takknemlig for alle dagene jeg føler meg bra og positiv. 

  Hvor mye koster parykken?
  Ektehårs-parykk koster mellom 5-7000. Og jeg får dekket to stykker før jeg fyller 18. Man får dekket noe etter man har fylt 18 også, men det er ikke like mye, og dekker hvertfall ikke ektehårs-parykk. 

  Har du noen prosjekter du skal jobbe med mens du er syk?
  Jeg har faktisk ikke tenkt på noe før jeg leste det spørsmålet. Men jeg finner stadig på noe å gjøre på rommet mitt, men føler jeg ikke må "bruke opp ideen" siden jeg har så mange måneder jeg kan få det gjort på. Også må jeg prøve å være litt ekstra kreativ mot jul med enten gaver eller pynt, eller begge deler. Også holder jeg på å lære å spille gitar, på egen hånd. Låner min bror sin gitar, så det er veldig greit!

  Har du noen skjulte talenter? 
                    

   

  Skal du ta lappen når du blir 18? 
  Jeg skal ta lappen, men tror ikke det blir før neste år en gang når jeg er ferdig med kreften. Var kommet ganske godt igang med kjøretimer, og prøver å øvelseskjøre noe, så tror det skal gå bra å komme tilbake til kjøringen etterhvert. Skal også prøve å få tatt teorien, så jeg er ferdig med den! Men lappen skal ejg få en vakker dag ass. 

  Hvordan skal du feire bursdagen din i år?
  Jeg aner ikke....suger. Har bursdag en mandag, på toppen av alt. Også tror jeg at jeg skal ha ny kur helga etter det, også er det nærme jul etter det, så jeg aner ikke når jeg skal få feira den! Men om ikke jeg får gjort det i Desember så blir det en heidundrane fest når jeg er frisk og alt sånn utpå våren :D 

  Favorittfarge?
  Rosaaa, og hvit og grå og svart for de passer alt. 

  Favorittmat?
  Komper, lapskaus, kjøttsuppe, pizza, wok, taco, all middag sånn ca. Matvrak over heeeere! 

  Favorittperson?
  Meg selv, helt klart. All about meeee 

  Favoritthobby?
  Jeg har ingen spesielle hobbyer, så er det lov å si jobben min? Jobbe med barn

  Favorittmusikksjanger?
  ooooh lord. Finnes altfor mye bra musikk, jeg hører på maaasse! Men hører ikke på Rap (litt Eminem da), hard-rock, punk, "ghettomusikk" ogsånn. 

  Har du det bra?
  Akkurat NÅ så går det veldig bra. Siste dagene har vært litt opp og ned sånn med alt. Men formen min fysisk er like bra, takk gud! Og herregud jeg spiser som en hest, jeg blir aldri mett...det legger seg på magen min.....

  Håper svarene er gode, prøvde såklart å legge litt tid i dette når det ikke ble video! Ikke vær redd for å spør om dere lurer på noe mer :) 
   


   

 • 3

  Akkurat disse dager vet jeg ikke hvem jeg føler jeg er. Føler vel egentlig jeg er meg. Men jeg føler meg ikke som livsglade positive Ingrid. Heller som i dårlig humør, overfølsom og lav selvtillit kreftsyk Ingrid. Og det er ikke gøy. Ikke ovenfor meg selv, men sikkert ikke for de rundt meg heller. Snakker kanskje for lite med enkelte rundt meg, og for mye med andre, og tar ting for nært til meg osv. Skulle ønske jeg hadde mer kontroll på mine egne tanker og følelser og kunne styre de litt mer. Ikke ta ting så nært til meg, ikke tenke negativt, ikke overtenke. Vet ikke om det er cellegiften som gir humørsvingninger, for de er der og, plutselig er jeg hyper og dritglad eller så føler jeg at jeg skal begynne å grine. Eller om det generelt er at jeg går på cellegift og tanker og følelser bare lever litt sitt eget liv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke, eller gjøre eller ikke gjøre. Går snart fra vettet! Vet så lite men samtidig så mye om veien og månedene videre, og det er ingen lett sak. Akkuart nå, så føler jeg meg syk som går rundt uten hår, med en nål og slange hengende "ut av brystet". Men det går vel over.

                                           

 • 1

  Heihei! Kan være noen synes jeg oppdaterer lite på bloggen innimellom! Eneste grunn til det er at jeg tenker det kan bli litt kjedelig å lese det samme flere dager på rad om at cellegiften tok to timer og gikk veldig bra, og etter det gjorde jeg ditt og datt. Jeg hadde hvertfall ikke syns det var gøy.. Så kommer det litt større innlegg iblant, men de planlegger jeg ikke. Når jeg skrive om tanker og følesler er det fordi det faller meg inn der og da, og jeg bare skriver. Jeg planlegger de som sagt ikke, det hadde ikke blitt ekte fra min side! Jeg synes ikke det er lett å blogge, men prøver å komme med noe innimellom hvertfall, har ikke glemt spørsmålsrunden, må bare finne en tid det passer å spille den inn!

  I dag er det dag 4 av kuren, og det har gått veldig bra til nå, heldigvis!! Så i dag skal Bjørn være med meg og holde meg med selskap :)

  Tips om hva jeg kan blogge om settes pris på! Har noen ting på en liste allerede :)

  Ha en fin søndag!

 • 0

  1. Hva er greia med de live snap greiene? Det er jo bare ubrukelig og irriterende at det stadig dukker opp masse rare kategorier

  2. Ustabilt, treigt nett. Tror nesten ikke det finnes noe verre!

  3. Å få "ok" til svar. Er ikke sikkert den som skriver mener å være care, men er sånn det føles uansett!

  4. Treig data og mobil! Halo har ikke hele dagen liksom....

  5. De som ikke blinker i trafikken, og vet mange er med meg på dette punktet.. SERR vi vet ikke hvor du skal så blinkblinkblink!

  6. Folk som ikke svarer på melding, spess når man spør om noe. Skjønner at folk er opptatt, men hvis man ser meldingen så kan man like gjerne svare...

  7. Når de som jobber i serviceyrket er pottesure..Greit nok hvis ikke du liker jobben din men det går da vell ann å være hyggelig?!

  8. Er ikke direkte irriterende når bilen er kald når man skal sette seg å kjøre på butikken, men det er så grusomt kaldt og lite koselig...

  9. Når folk blander seg inn i en samtale de ikke har noe med. Hvis ikke personen snakker til seg så er det vel strengt tatt ikke meningen du skal vite hva som blir snakket om.

  10. Når man tror man er hjemme alene og er klar for å sette musikken på full guffe, så er man ikke det alikevel.. DET er irriterende det!

  Er ikke så negativ egentlig asså haha!

 • 2

  Heihei! Har ikke blogget på noen dager for har vært hos mormor og morfar og slappet godt av før ny runde med kur. Sitter nå på kreftsenteret og får kur. Var HELT på grensen med blodverdiene for om jeg fikk kur, de måtte være 0,5 og mine var 0,6..snakk om flaks! I dag skal jeg har 3 typer cellegift, så det tar hele 6 timer...så er bare å snakke med meg assa, har haugevis av tid, hehe..Ellers så har jeg ipad med nett, bok og blad med meg, så skal nok få tiden til å gå :) Skal ha kur 5 dager på rad nå, men er bare en slag de neste dagene, og er jo heldigvis ikke innlagt, så kan dra hjem etter kur.

  Er veldig heldig som har et eget rom da! Kan være at jeg noen ganger må sitte sammen med andre, men det kan jo å være koselig.

  Ha en veldig fin dag alle sammen!

 • 5

  Heei! Var på tide med et nytt innlegg, så da tenkte jeg å vise dere rommet mitt! Bildene er tatt i litt ulikt lys, ser nå at det så jo bare sånn ok bra ut..jaja.


  Er så sykt fornøyd med denne kommoden fra IKEA 


  Det beste jeg vet er å legge meg med lyskulene på og bare slappe av. Lyskulene er fra IKEA og bildet fra Bohus (tror jeg..)


  Det hvite dere ser nedi hjørnet er en enkel lampe fra IKEA, bildene har jeg laget selv, speilet er fra IKEA og hyllen husker jeg ikke..


  Senga mi ser dere ikke så godt, men den er og fra IKEA og er i samme serie som kommoden. 


  Dette har jeg tenkt lenge at jeg skal lage, så jeg gjorde det istad. Jeg elsker bilder, er så koselig å se på gode minner!

  Formen har vær veldig bra i det siste, så i dag skal jeg til mormor og morfar å være et par dager! Ny kur på Torsdag, så da er det 5 dager på rad med celelgift, håper jeg tåler den like bra som forrige. Ha en fin uke <3 

 • 1

                                                    

  Jeg har tatt alle bildene, og de er redigert i en app som heter VSCOcam, som er en gratis app!

 • 2

  Elsker den siden/appen! Det er så mye forskjellig og maaaasse inspirajson! Du kan finne quotes, morsomme bilder, fine bilder, triste bilder, bilder fra din favoritt-tvserie, alt mulig kan du søke opp! Til nå har jeg 19500 hearts, så man kan vel si jeg har vært en del inne på den siden, husker ikke hvor lenge jeg har hatt den da.. Her er noen av de siste bildene jeg har heart'a

                               

                                

                                

                                

                                               

                                

                                

                                

                                

                                

                                

                              

  Jeg har faktisk tenkt å få sånn hylle og stang til å henge gensere på, på rommet! :D

 • 1

  Hei igjen! Tenkte å vise dere parykken min! Mamma vaska den i går, og det trengte den! Nå kjennes og ser den faktisk ut som ekte hår. Det er så sprøtt! Den er litt trang å ha på, eller veldig uvandt, men egentlig nokså behagelig. Super fornøyd :D

  Seee den søte t-skjorta jeg har på awi

 • 3

  Hei! Jeg skal svare på video, og da kan jeg svare med utfyllende på ting! Så hvis du holder tilbale spørsmål du tenkte ble for mye å svare på skriftlig, kom med de nå! Det er også lov å stille spørsmål anonymt, bare la vær å skrive navnet ditt!

                                             

  Ha en fin dag!

 • 3

  Plutselig, så slår ting tilbake på meg. Ikke store ting. Småting. De minste tingene.

  I dag var jeg ute og spiste med 3 av mine beste venner, og det var såå koselig å se de igjen. De har ikke så mye tid siden de går på skole og har masse arbeid med det. Og det forstår jeg, jeg burde jo og vært opptatt med mine oppgaver på jobb. Var jo sånn det skulle være for meg også. Men jeg ble syk. Jeg ble sykemeldt.

  Alle vennene mine har valgt å være russ. Det har ikke jeg fordi jeg heller vil være det når jeg går på skole. De skal derfor være med på kroer, det kunne såklart ikke jeg vært med på uansett. Men jeg kunne vært med på f.eks vorset, og bare vært med de, bare vært sosial. Jeg er også den eneste som bare er 17. Det setter en liten stopper i seg selv. På toppen av det har jeg kreften som hindrer meg i å være med på flere ting, som f.eks et lite vors hjemme. Bare for den sosiale biten som er utenfor skole og jobb. Ikke for drikking. Men å snakke med jevnaldrende, å tulle og le. Skulle vært i 18-års dag med vennene mine nå på lørdag, og hadde fått lov av legen til det. Endelig skal jeg få være med andre venner og ha det gøy tenkte jeg! Men da ble jeg såklart lagt inn på sykehus. Da fikk vi opplevd det i praksis hvordan planer kan bli forandret samme dag.

  Jeg får ikke endret bursdagen min som er om to måneder. Jeg får ikke endret sykdommen min. Jeg kan ikke bli frisk fortere enn om 6 måneder. Jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg skulle bare ønske at jeg hvertfall kunne vært frisk så jeg kunne vært med på ting selv om jeg ikke er 18. For det er ille nok, å ha bursdag sent. Jeg har fortsatt kreft når jeg blir 18. Jeg håper hver dag at jeg skal få feira min egen 18 års dag, når jeg har bursdag. Ikke etter jeg har blitt frisk. Også skal jeg i tillegg være syk og ute av jobb. Borte fra alt sosialt. Jeg er enda i god form og kan gjøre ting. Men f.eks sa jeg at jeg kunne være med broren min på en liten konsert på fredag. Det jeg glemte er at på en konsert står mange mennesker helt oppi hverandre. Så det samme kreften en stopper for.

  Skulle bare ønske jeg ikke var 17 og kreftsyk.

 • 3

  Luer, av alle ting, har blitt veldig viktig for meg. Det er liksom håret mitt nå, samtidig som de skal holde meg varm. Derfor er det så gøy når folk vil lage så fine luer til meg! Jeg har fått de som dere ser på bildet, bortsett fra den grå. Noen er strikket, og noen er sydd, og det er så koselig å få!! :D

  Har enda ikke gått med sjal på hodet, har ikke helt funnet ut åssen jeg skal ha det..

  MINNER OM SPØRSMÅLSRUNDEN! Kommmer til å svare på video, faktisk, en kompis ville redigere så da prøver vi på det!

 • 9

  God morgen! I dag har jeg ingen planer, det er nesten litt rart, så får bare prøve å få noe ut av dagen! :)

  Hveeertfall! Spørsmålsrunde. Fyr løs! Spør om hva enn du vil, så skal jeg svare på det! Og dukker det opp noen spørsmål jeg ikke vil svare på, så gjør jeg ikke det.. Kommer ikke video heller, fordi jeg kan ikke redigere :/

  Kanskje du lurer på hvordan du kan få stilt spørsmål? Da klikker du på overskriften "Spørsmålsrunde". Så blar du helt ned til bunnen. Der kan du, hvis du vil, skrive inn navnet ditt i det lille feltet. Og kommentaren din i det store feltet. Så sender du kommentar :)

  Fyr løs!

 • 3

  God kveld! I dag utnyttet meg og mamma det fine været til å ta en tur ut. Vi kokte vann, tok med kakao og kjeks i sekken, tok på joggeskoene og gikk oss en tur. Vi gikk ikke lengre enn "Utsikten" som vi kaller det, som er på tuppen av Tinnheia. Der kan man se utover byen og havet, og vi synes det er veldig fint der. Det var akkurat passe langt å gå uten at jeg ble veldig sliten. Og vi fant ut at det kan vi gjøre igjen når det er fint vær!  Takk for en koselig tur og god samtale Mamma <3 

 • 5

  Sitter her på senga mi, spiser druer, har tent lys, hører på musikk og tenker på hvor glad jeg faktisk er. Det overrasker meg positivt samtidig som det er litt skummelt. Det overrasker meg i forhold til situasjonen jeg har kommet i, at jeg har blitt syk, med kreft av alle ting, at jeg er så positiv som jeg er. Jeg hadde aldri trodd det om meg selv, trodde ikke jeg hadde det i meg. Har aldri tenkt at jeg kom til å ligge i senga å grine over det hver dag, har egentlig ikke tenkt noe. Men jeg tror den største grunnen til at jeg er så glad og positivt er fordi jeg har minimalt med plager. Jeg føler meg enda ikke syk, til nå har jeg takla all medisin kjempe bra. Og det hjelper kjempe masse. Også hjelper det å dele ting, f.eks på facebook deler jeg innlegg som dette fordi jeg vil at folk skal klikke seg inn på innlegget og lese tankene mine. Mest for å forstå det fra min side, men håper også at jeg kan hjelpe folk. Har allerede fått tilbakemelding på det, og det er så fint. For jeg prøver virkelig å se det positive i alt, hvis ikke stopper alt opp. Og jeg håper det kan smitte over på både de som kjenner meg og de som ikke gjør det. All positiviteten min er ikke en maske, i så fall er det en jeg ikke vet om selv. Det overrasker meg selv at ting føles så bra, men jeg tror det er fordi jeg automatisk setter pris på de små tingene jeg kanskje ikke tenke over i det hele tatt før. Jeg har klart å få noe ut av dagene her hjemme, takket være Anette som også er hjemme, skal virkelig ta vare på de 3 neste månedene med ho før ho drar i militæret (just saying girl!).

  Samtidig er det skummelt når ting går så bra, for hvis jeg plutselig møter veggen skikkelig hardt. Jeg tenker ikke at det kommer til å skje. Og det er derfor jeg må ta hver dag når jeg våkner. Jeg vet ikke før da hvordan jeg skal legge opp dagen. Hvordan føles kroppen. Hvordan føles det psykisk. Alt det kan forandres med en gang. Så jeg må ta hver dag som den kommer, og det tror jeg er veldig viktig å huske på. For alle. Og hvis man har en plan så er det lov å endre den, det er lov å avlyse hvis man ikke føler for å gjennomføre f.eks er kafèbesøk med noen. Det kommer alltid flere dager der man kanskje har mer tid eller mer lyst. Grip dagen, som man sier!

  Jeg svarer ikke på kommentarene her, men jeg leser alt og wow. Tusen takk! Det er såååå koselig med tilbakemeldinger av all slag. Det hjelper meg også til å være positiv. Tusen takk alle sammen som er innom bloggen, kommentar eller ikke <3 (forresten, nei du må ikke ha blogg for å kommentere, du kan skrive bare navnet ditt)

 • 0

  Jeg vet det navnet sikkert ikke sier noen av dere noe, og for ikke lenge siden sa det ikke meg heller noe. Men denne dama er en kjent youtuber. Jeg har ikke sett lenge på youtube selv, men har blitt noen måneder nå. Elsker videoene til Meghan for ho er så glad og positiv og gøy å se på. Den videoen jeg vil dele med dere nå er derimot ikke så gøy, her snakker ho om sin egen depresjon, i korte trekk. Grunnen til at jeg vil vise den er fordi den er så ekte og så rørende. Og som ho selv sier så er ikke alt perfekt i hverken vanlige mennesker liv, eller kjente personers liv, og ho vil vise den delen også. Ho sier også at det er greit å ikke ha det greit- og det gjelder uansett hvilken situasjon du er i. Om du er alvorlig syk, om du krangler med kjæreste/venninne, om hunden din er  død. Altså, uansett så er det lov å ikke ha det bra. Og det kan hvem som helst si, og mange sier det. Men nå er det altså denne videoen jeg så, og den traff noe inni meg, og nå vil jeg dele den med dere også. Lytt til det ho sier ♥

   

  Står så mye respekt av det!!! 

 • 8

  I dag er det en måned siden jeg fikk vite at jeg har kreft. Jeg husker enda når jeg fikk vite det, hvordan det føltes og hvordan ting ble. Det er helt sykt. Alt har gått så fort, jeg er ferdig med en behandling allerede. Ting har gått overraskende bra, og jeg håper de fortsetter sånn. Jeg har enda ikke hatt noen veldig dårlige dager. Jeg har takla alt mye bedre enn det jeg trodde. Jeg vet jeg har lov til å få "breakdown", men det har ikke kommet, til nå hvertfall. Og det er bare bra. Jeg HATER kreft, og jeg skjønner ikke at JEG har fått det. Men det har jeg, og da må jeg kjempe meg gjennom det så godt jeg kan. Det finnes ingen fasit på hvordan man skal leve hverken et vanlig liv eller et liv med kreft. Jeg må bare ta hver dag som den kommer.

  Jeg klippet også håret helt i dag. Eller mamma barberte det av. Det drysset av hår 24/7, det lå hele tiden hår på skuldrene mine, og det føltes ikke bra. Jeg trivdes med kort hår, i de dagene jeg hadde det. Men de siste dagene har det ramlet mye av sånn at det er steder uten hår, og håret så tynt og ikke fint ut. Trivdes rett og slett ikke med det, så da ville jeg bare få det overstått. Det var ikke lett, men en dag måtte det gjøres. Det er uvandt, men det er de rundt meg som må vende seg mest til det! I skrivende stund går jeg rundt uten lue, uten problem. Det føles helt greit, og det er jeg veldig glad for!!

  Jeg er glad

 • 1

  Jeg har vært på sykehuset i hele dag fordi jeg var rød og hoven rundt VAPen på morranen og legen ville ha med inn for å sjekke det. De har tatt blodprøver og diverse og det ser ufarlig ut. Har jo fått beskjed på forhånd om at hvis jeg får en infeksjon så slår det ut på 38 i feber. Jeg hadde ikke feber tidligere, men nå er den 37,6. Jeg fikk lov å dra hjem i kveld, men jeg tørr ikke det, det kommer til å ende med at tempen går opp og jeg må inn igjen i natt. Selv om jeg ikke skal få antibiotika eller noe, så er det fint å være her inne for observasjon.

  Jeg er også isolert. Eller. Det betyr at hvis jeg skal ut av rommet så må jeg ha på munnbind. Men alt og alle kan komme inn i rommet, tror egentlig bare det er sånn de gjør det på sykehuset.

 • 5

  Jeg vet jo at jeg ikke er frisk. Vet at jeg er alvorlig syk. Men jeg føler meg enda veldig frisk. Og gruer meg til jeg ikke gjør det lengre. Jeg synes det er skremmende med endringene jeg kjenner i kroppen allerede etter bare en måned og en behandling, og vet det er 6 ganger så lang tid igjen. Det er så stort, så lenge, så mye. Det er så mye jeg og de rundt meg ikke vet noe om. Alt er så nytt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til fremtiden rett og slett. Jeg vet ikke hva som venter meg. Jeg vet at jeg må ta en dag av gangen, men det er skummelt å ikke vite hva som kan komme. For å sette det på spissen så kan jeg få feber i natt og bli lagt inn på sykehus. Jeg planlegger noen dager i forveien hva jeg skal, hvis det skjer noe da. Men sånn egentlig så vet jeg ikke om jeg kan gjennomføre det før samme dag.

  Jeg gruer meg også til å miste håret helt. Det hjelper å ha klippet det, og jeg er fornøyd med det kort, faktisk. Men jeg merker at jeg mister mye, foreløpig er det ikke sånne store floker, men jeg føler det ikke er så lenge før jeg må barbere det bort. Og da vet jeg ikke hvordan jeg kommer til å føle meg. Jeg tror jeg kommer til å føle meg mer syk, men jeg håper ikke det, og jeg skal prøve å ikke tenke sånn. Men jeg vet ikke.

  Jeg er også redd for å se syk ut. At jeg skal se tynn og bleik og syk ut. Det er en av de tingene hverken jeg eller noen vet noe om. Kanskje jeg kommer meg gjennom alt kjempe sunn og frisk, uten å ha en eneste dag jeg er kvalm. Eller kanskje jeg blir helt ødelagt om 2 dager. Jeg kan gå inn for å "ikke bli syk". Eller jeg kan egentlig ikke det. For jeg er syk. Og jeg kan bli sykere. Og jeg vil ikke det. Så det skremmer meg. Det er SÅ mye som kan skje som jeg både vet og ikke vet om. Og det har enda ikke gått opp for meg at jeg har kreft, for alt har gått så fort. Men jeg SKAL bli frisk. Jeg må bli frisk.

 • 3

  Det heter produktiv gjør det ikke? Joda, fint det. Hveertfall det jeg har gjort i dag er at jeg satte meg ned og spiste rolig frokost, er alltid bra å starte med det. Så gikk jeg og Anette på butikken for å handle til middag vi skulle lage, og fikk fylt opp kjøleskapet litt, hehe. Ogsåå lagde vi den deilige middagen! Vi lagde hamburger og pomfri, og det ble veldig vellykka :D

  Så er ganske sliten nå, men på en deilig måte faktisk :)

  Imårra skal jeg ha siste cellegift i første kur- blir fint å være ferdig med en! Jeg mister også endel hår, selv om det enda ikke detter av store floker. Men det er litt skremmende, gruer meg til å dusje håret liksom.. Men det skal gå seg til!

 • 0

  To innlegg på en dag asså. Var litt mere opplagt i forrige innlegg, nå ligger jeg å hører på regnet som slår mot vinduet, og er supertrøtt. Fikk gjort det jeg tenkte i dag- hive ut gammelt tøy. Ellers har jeg gjort veldig lite, jeg vil prøve å unngå å se på serier hele dagen, så jeg strikker litt innimellom, eller setter meg i stua å leser. Selv om jeg ikke gjør så mye så er jeg veldig sliten og trøtt. Ble sliten av å dusje i dag. Det er uvandt og litt skummelt, men det er vel det som er normalt inni kroppen min nå. Jeg håper bare ikke at kroppen min "visner" bort på disse månedene, jeg skal prøve å unngå det, skal ikke ligge helt stille på en plass hele dagen. Samtidig er det ikke altfor mye jeg orker, skulle f.eks ønske jeg kunne trene litt, men det er jo langt bare å komme seg til bussen. Årh det er no dritt!! Men nå har jeg planer for flere dager denne uka, og de tenker jeg å gjennomføre!!

 • 1

  I dag våkna jeg og følte meg veldig motivert. Følte at jeg kunne gått ut og gjort hva som helst i dag. Det kan jeg ikke, til det fulle. Men jeg skal være profuktiv inne istedenfor, og det passer jo fint i stormen. Var uansett deilig å våkne med den følelsen.

                                                     

  Ha en fin dag alle sammen! Og jeg leser alle kommentarene på bloggen, tuuusen takk!!!!

 • 5

  I går begynte jeg å miste en del hår når jeg dro igjennom det. Så jeg bestemte meg rett og slett for å klippe det i dag! Enkelt og greit. På den måten blir ikke overgangen til null hår SÅ stor.

  Før

  Etter

  Det er uvandt, men er fornøyd, så det er bra! :) Anette var jo med meg til byen, og vi var der nesten 3 timer. Måtte ha flere pauser mens vi rusla rundt der, det var ikke så veldig behagelig å kjenne på, men regnte også med det. Vil uansett prøve å være litt i bevegelse hver dag så ikke kroppen visner helt bort.

 • 0

  Nå har jo jeg så og si helg hele tiden, men det er alikevel noe med den helgefølelsen. Denne helga er jeg og Kristian hos pappa langt oppi gokk, hehe. Det er stille og rolig her oppe da, og har ikke vært her på lenge så det er fint. Åsså ser jeg svært mye frem til å spise komper hos Farmor imårra!!! Ååå beste som finnes.

  Til nå i dag er formen grei, vært våken hver natt i det siste, men var ikke så ille i natt. Må bare finne en balanse mellom å være for "lat" og i nok "aktivitet" på dagen så ikke jeg hvertfall føler meg spesielt syk. Men skal slappe av med god samvittighet nå, siden det er jo tross alt helg :D

  Litt grått i dag, men da kan man hvertfall være inne med god samvittighet. Ha en fin lørdag :)

 • 6

  Nok en dag med masse ny kunnskap og gode svar på spørsmål om denne kreften. Og nei jeg har ikke infeksjon. Jeg fikk bare vite at faren for å infeksjon er større enn hvertfall det jeg trodde. Legen sa rett ut at hvis jeg får en farlig infeksjon, så kan jeg dø. Det er ekstremt, men realistisk. Mitt største problem nå er å finne den grensen mellom ekstremt forsiktig og føre-var. Er det greit å ta bussen til byen? Går det bra å spise på resturant? Kan jeg gå i den bursdagen? Jeg vil ikke "isolere" meg, jeg vil kunne gå til byen, ta bussen, være med venner. Jeg må bare ta litt flere forhåndsregler. Jeg vil kunne være sosial, men jeg vil ikke bli syk. Det er vanskelig å ta en dag og en "event" av gangen. Jeg liker å kunne si ja eller nei til en bursdag neste helg. Det følger mange forandringer med denne sykdommen, og det er en av de. Å ta en dag av gangen.

  Akkurat i dag er jeg litt sur på kreften. Er jeg normal eller ikke. Jeg føler meg normal, jeg føler meg som meg, og håper det fortsetter. Men samtidig unormal. Jeg kan ikke være med vennene mine som er forkjøla, jeg er sykemeldt i flere måneder. Foreløpig er det håret som gjør at jeg føler meg normal, eller. Ingen kan se at jeg har kreft, ingen kan se at jeg er syk. For meg blir det mer tydelig når jeg mister håret. Det er ikke normalt å se en 17-årig jente helt uten hår på vinteren. All respekt til de som velger å ha kort hår. Men for meg. Sånn folk kjenner meg. Sånn folk kan se meg. Så kommer jeg til å føle meg mer syk og unormal. En stor del av meg kommer til å bli borte. Mitt 100% naturlige hår. Jeg håper enda det er noen uker til det begynner å falle av, selv om det kan skje når som helst.

  Ellers gikk det uten problemer å få den lille posen med kur på 10 min i dag. Sykepleierne og miljøet og alt var veldig fint. Men det viste seg at jeg har en cellegift igjen i denne kuren, og det er om en uke. Så kuren går: cellegift 5 dager på rad, så en cellegift dag 8, så en cellegift dag 15. Også er det samme regla i uke 43. Før jeg skal ha helt ny kur i November. Glemmer liksom at jeg har et halvt år med behandling foran meg, men da går kanskje også tida fortere.

                                                      

                                                                                                              Rosa blomster, fordi rosa måned

 • 0

                                                         

                                                         

                                                         

  Høsten er så koselig. Gleder meg til å krype under teppet, med en kopp te, og fyr i peisen. Nå vet jeg også hva jeg kan fordrive tiden med- gå ut og ta høstbilder! Ingen av bildene her er mine. Takk for andre tips også, skal nok få tiden til å gå :)

  I morgen skal jeg opp på sykehuset for å få den siste lille cellegiften i denne runden med kur. Satser på at det går like bra som de andre!

 • 5

  Helløu!

  Et ord som beskriver det å være hjemme igjen: FANTASTISK.

  Meg og mamma hadde tenkt å ta bussen hjem i dag, men det ble i går istedenfor, og det var jo egentlig veldig greit! Kjenner jeg er ganske slapp og sliten, så blir godt å lade opp hjemme nå videre :) Skal ha siste posen av denne kuren på torsdag, så skal jeg ikke ha ny før om 3 uker- og skal ikke til Oslo igjen før om ca 4.

  Har til og med laget skjema sånn at jeg kan holde oversikt over vekt og diverse.

  Jeg har jo totalforbud for å gå i barnehagen nå, selv om jeg kan gå ned å hilse litt på. Så om noen har tips til tidfordriv, kom med det!!! Blir lange dager her hjemme, og jeg vil ikke sitte å gjøre ingenting :)

  Blir heller ikke så mye å blogge om, om sykdommen. Så jeg trenger litt tips til hva jeg kan blogge om da. Tenkte å ta en liten spørsmålsrunde etterhvert, og kanskje lage et innlegg av rommet mitt og diverse sånne "utfordring-blogg-ting". Kanskje så det er lettere å bli kjent med MEG! :) kom med forslag hvertfall!

 • 2

  I ettermiddag kom han lillebror med sin dame på besøk, det var på tide assa. Etter det kom Onkel og henta meg og mamma, så spiste vi god middag hos de før det var tilbake til Radium for siste natta. Det gjorde såå godt å komme ut av sykehuset for de få timene, var ikke i form når vi dro, men i toppform når vi kom tilbake! :) Tusen takk onkel og tante for besøk og gjestfrihet!!!

  Behandlingen har gått overraskende bra, og det er jeg veldig glad for! Har reagert mer på tablettene jeg har fått enn selve cellegiften. Siste 2-timers pose imorgen, pluss litt snakk med leger, så bærer det ut av sykehus for noen uker! Det blir så godt å komme hjem!!!

  Må også skryte av sykepleierne her, jeg spør og graver om aalt de gjør med meg, og de er tålmodige, og svarer det de kan- de er virkelig noen engler som flyr rundt her

 • 1

  Heihei!

  Har ikke skrevet på et par dager egentlig bare fordi det ikke har skjedd noe spesielt. Jeg var ikke i form torsdagskveld- det var en lang dag og jeg fikk 3 ulike cellegifter rett etter hverandre.

  Det har gått bra i går og i dag. Jeg merker at jeg er trøtt og sliten, og gjør mitt beste for å spise. Heldigvis skal jeg bare ha en type cellegift som varer 2 timer, de 4 siste dagene. Også skal jeg ha en liten pose dag 8, som blir nå til Torsdag.

  Jeg skal få neste 5-dagers kur i Kristiansand. Ser veldig frem til det, for da slipper jeg å være innlagt, og jeg får gjort vanlige ting hjemme innimellom.

  Jeg får mye væske intravenøst i form av cellegift og saltvann. Jeg får også mye tabletter. Har ikke merket så veldig mye til det enda, annet enn at jeg har gått opp 3kg på to dager, og jeg har ikke spist så mye, så da betyr det at jeg har for mye væske i kroppen. Jeg har derfor fått vanndrivende stoff nå, og må på do hvert 15 min..

  Vi har utsikt over Oslo, kjempe fint

  Meg og mamma er de eneste som bruker ungdomsrommet, og det er veldig greit! Så vi ser på tv og film, og skal bestille pizza etterhvert :D Ha en fin lørdagskveld! (Satser på å komme hjem tirsdag)

 • 1

  I dag var første gang med cellegift. Vi møtte opp på avdelingen klokka 9, men måtte vente flere timer på klarsignal, det gikk bra siden de har så fint ungdomsrom her som vi ventet på.

  Ca klokka halv 1 kom vi ned på et legekontor og snakket med en lege. Her ble vi også værende frem til vi fikk et rom i 4-tiden. Cellegiften begynte vi der inne.

  Siden dette var første dag av kuren, så skulle jeg ha 3 poser med ulik cellegift. De neste 4 dagene skal jeg bare ha en. Aller først fikk jeg kvalmestillende, både direkte i blodet, og i tablett. Så fikk jeg en rødfarget cellegift som gikk i 2 timer. Og mellom hver nye pose må de skylle slangen med saltvann i noen minutter. Pose nr 2 varte bare 15 min. Og den jeg nærmer meg slutten på nå har også vart i 2 timer.

  Heldigvis har jeg et stativ så jeg kan bevege meg rundt så mye jeg vil. Har klart å spise noe også, har ikke vært noe kvalm- og det er jeg veldig glad for.

  De neste dagene varer som sagt kuren ca 2 timer, så da kan jeg gjøre det jeg orker ellers utenfor sykehuset :)

  Det er veldig hyggelige sykepleiere her, selv om det blir godt å ta videre kurer hjemme i Kristiansand :)

 • 1

  God kveld!

  I dag har jeg altså operert inn den VAP'en, og det gikk veldig fint! Jeg hadde jo narkose og sovnet 5 sekunder etter jeg fikk sovemedisinen. Våknet også uten ubehag. De gikk inn to plasser, så har to plastre, men vet ikke hva som er under de. Vet de har sydd noen sting som går ut av seg selv den ene plassen!

  Skal også møte opp for første cellegift i morgen klokka 9, så det blir veldig spennende!

  Nå har jeg endelig fått i meg både middag og kveldsmat, så nå skal meg og mamma slappe av med Idol på hotellrommet :)

 • 0

  Hei fine folk!

  I dag tok jeg PET scannen. Den prosessen tok ca 1,5 time- først fikk jeg dette radioaktive stoffet som festet seg til kreftcellene. Og for at det skulle feste seg ordentlig måtte jeg ligge i ro på en sykeseng, inne i et varmt og mørkt rom. Etter det tok jeg CT scan som tok ca 30 min. Vi vet ikke om bildene viste noe nytt.

  Vi snakket også med en lege i dag og fikk vite at første cellegift gis nå på torsdag. Hver kur tar 5 dager, så jeg blir lagt inn hver gang. I morgen skal jeg legge inn en VAP under huden, og siden jeg er under 18 får jeg narkose. VAP'en er en liten knapp, med en tynn slange som skal ligge i en blodåre. I denne gis det medisiner/cellegift og tas blodprøver, så slipper de å stikke meg i armen hver gang. Veldig fint spør du meg!

 • 0

  God dag! Nå er klokka halv 4 og meg & mamma sitter på hotellrommet og spiser en litt sen lunsj. Det ble kluss med hotellet ved Radium, så vi endte opp på Thon hotell.

  Ultralyden jeg tok på morranen var ingen problem. Benmargsprøven var litt verre, selv med bedøvelse kjente jeg det godt nedover i beinet når ho gravde inni hofta- men gikk jo bra det og :) Merker bedøvelsen begynner å gå ut nå..

  Vi har blitt fortalt at det både er stor og liten sannsynlighet for at behandlingen starter denne uken- vi får ikke ordentlig svar på dette før i morgen, men vi skal gjøre det vi kan for å få første kur denne uka. Vi vil helst slippe å komme tilbake om bare en uke, og jeg er veldig innstilt på å starte cellegift nå..

  Bloggezzzz

 • 1

  Hej! Meg og mamma kom til Oslo en time forsinket i går kveld, og tok tog videre til Ski, der hentet Onkel oss og tok oss med hjem til hjemmelaga lasagne. Var veldig koselig å se familie igjen som man sjeldent ser! :)

  Er jo ikke så mye å ta bilder av på en togtur, men jeg synes det er så gøy å se så mye fin natur på turen fra Kristiansand til Oslo. Så det kommer et par bilder:

  Var oppe halv 7 i dag for å spise før klokken 7, siden må faste 4 timer før ultralyden i dag.. Så vi drar til Radiumhospitalet om noen timer for to undersøkelser i dag, og en i morgen. Wish me luck!! :):)

 • 1

  Sånn, da kan jeg endelig få laget et innlegg fra min kusine Malin sin konfirmasjon som var forrige søndag. Er enda noen bilder jeg vil ha med, som jeg ikke har, så kan være jeg putter de inn senere! 


  Først må jeg vise dere dagens nyyyydelige konfirmant!! 


  Meg, mamma og lillebror Kristian


  Kusinene blondies <3


  Jenta mi


  Lillebror <3


  Farmor og barnebarna som var tilstede <3


  Selfiiiiie


  Vi gjorde bare bildet eenda søtere :*


  Heile gjengen! 

  Uæh ser at bildene er ulik størrelse, var litt rart, men det får bare være....

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Så imårra reiser meg og mamma inn til Onkel og Tante++, og sover der til Mandag da jeg har første time på Radiumhospitalet for undersøkelser. Er veldig spent, men er heldig som har fått time såå fort! :) Vi snakkes. 

 • 2

  Kommer sikkert til å komme flere av disse innleggene, men det er akkurat det det er. Uvirkelig. At jeg har kreft, når jeg føler meg helt frisk. Jeg aner ikke når det kommer til å gå opp for meg, kanskje når jeg får cellegift. Kanskje ikke før jeg mister håret. Men jeg tror det kommer til å treffe som et nytt sjokk når det går opp for meg. 

  Jeg følger med på "Kampen for livet" på TV2, det gjorde jeg før jeg fikk beskjeden om at jeg har kreft selv, men følger nok ekstra mye med nå. Tenker mange ganger at jeg er i samme båt som de, at jeg skal gjennom det samme, at jeg kan komme til å oppleve det og det, at jeg skal til samme plassen. Er veldig rart å kunne kjenne seg så mye igjen i noe som man aldri trodde skulle skje en selv. Noe man bare ser at andre opplever. Men det er også veldig fint det å kunne ha den empatien for andre. og å selv føle på empatien andre viser for meg! Det er helt utrolig. Og jeg er sikker på at jeg kommer til å lære mye av denne kampen jeg nå må gjennom, og jeg håper de rundt meg kan ta med seg noe positivt, og jeg håper at jeg kan spre noe positivt til andre mennesker, på ulike måter og i ulike situasjoner.

  Får høre at jeg er så veldig positiv. Og det tror jeg foreløpig er fordi jeg ikke har blitt syk enda. Ja det er mye å fordøye, og jeg er mer sliten enn ellers. Men jeg er ikke syk, og det hjelper på det å tenke positivt og se den lyse siden av dette. Jeg er sikker på at det kommer til å bli verre etterhvert, men det får jeg ta som det kommer. Skal gjennom så utrolig mye, så hvis jeg begynner å se mørkt på det nå så kommer jeg aldeles ikke langt! Og med positive folk rundt meg, så er det ikke noe problem!  

  Avslutter det hele med denne sangen <3 god natt 

 • 5

  Hei alle sammen!

  I dag var, for meg foreløpig, den viktigste dagen. Jeg hadde time hos en lege på senteret for kreftbehandling her i Kristiansand, og fikk svar på alt jeg har lurt på de siste dagene, så skal skrive om det videre her såklart, for vet at mange andre også lurer!
  Kan begynne med å si at jeg skal til Oslo nå på mandag, og blir der kanskje hele uka. Der skal jeg ta ultralyd, PET (en slags CT) og benmargsprøve (der de stikker en nål i hofta, ikke i ryggen for å ta prøve.). Alle behandlingene skal også foregå på Radiumhospitalet, kanskje de allerede begynner med behandling denne uken etter alle undersøkelser. Men vet ingenting enda om hvor lenge jeg må være i Oslo etter hver behandling. Nærmere spørsmål får jeg svar på, på mandag!  

  Cellegift
  Legen i Kristiansand sa ingenting om navnet på cellegiften jeg skal få. Men han sa at jeg kommer til å miste håret, vet ikke etter hvor mange kurer dette kommer til å skje, men regner med å få svar på dette mandag på Radium. Han sa også at jeg mest sannsynlig ikke blir så dårlig, men det er jo veldig individuelt, så må nesten bare se det etter hver kur. Jeg kan heldigvis leve helt normalt, så lenge jeg orker, mens jeg får behandling. Det er ikke så stor fare for infeksjoner at jeg må holde meg inne osv. Hvis jeg skulle få en infeksjon merkes dette med at jeg får feber, og må på sykehuset å få antibiotika.

  Spredning/kreften
  CT'en fra mandag viser at jeg har kreft i lymfer i magen og milten, i tillegg til på halsen. Hvilken vei spredningen jeg har gått vet jeg ikke. Denne kreften sprer seg veldig langsomt, som er bra. Og man merker sjeldent det som skjer inne i kroppen, før det blir tydelig utenpå, som den klumpen jeg fikk på halsen.  Jeg har også hatt kreften veldig lenge, fordi det som sagt er vanskelig å merke. Eneste er at jeg har vært mere sliten og trøtt, men det tenkte vi jo bare var i forhold til ny jobb. Har heller ikke gått drastisk ned i vekt. Er ikke mer alvorlig selv om det er spredning, jeg trenger bare litt mer behandling. 

  Behandlingen tar opp til 6 måneder, fordi det er hvertfall 6 kurer, så skal ha en hver 3. uke. Som sagt skal alle behandlingene skje på Radiumhospitalet, så jeg håper jeg er frisk nok til å reise hjem etter et par dager, så jeg får være mest mulig hjemme. 

  Føler meg ca så positiv som jeg ser ut på bildet- synes dette var gode nyheter. Tror jeg da. Jeg føler hvertfall at dette kommer til å gå bra, og at veien til å bli frisk ser lys ut! Og jeg vet jo at jeg kommer til en plass der de er kjempe flinke på akkurat denne sykdommen, og behandling! Og jeg har supre folk rundt meg- hjemme, venner, resten av familie, arbeidsplassen- og det er veldig godt å vite. TUSEN TAKK ALLE SAMMEN, uansett hvem dere er♥♥♥

   

 • 1

  Jeg har alltid vært veldig glad i musikk, og jeg går ikke en dag uten å høre på musikk. Jeg har så klart mine yndlingsband, men ellers hører jeg på det meste. Musikk er en stor del av livet mitt, selv om ikke jeg var den som fikk naturtalent med instrumenter blant søsknene mine. Så tenkte egentlig bare vise noen sanger jeg har hatt på hjernen de to siste dagene- tror jeg kommer til å gjøre dette en gang iblandt! 

   
  Danset faktisk til denne i dusjen i går... sang jo så klart selv og  


  <3 


  Denne er fantastisk! 

   

  CT'en i går gikk fint, så får svar på den og alt annet jeg lurer på i morgen!
  Var også nesten full dag på jobb i dag, og det var veldig fint å se alle igjen, barn & voksne! Trives så kjempe godt på jobb, så går på jobb de gangene jeg kan :D 

 • 0

  Wow. Er helt overveldet over at så mange har vært inne på bloggen, sendt melding og alt. Det betyr kjempe masse, og det har gitt meg masse ny positivitet og energi! Tusen takk alle sammen!! <3

  I dag 15.09 skal jeg ta CT på sykehuset. De skal sjekke om jeg har noen flere lymfeknuter i kroppen, tror jeg da. Men får ikke svar på eller noe annet før onsdag, så ser litt frem til den timen med legen!

  Lager ikke innlegg fra konfen før jeg har alle bildene jeg vil ha! :D Og jeg er ikke kjeempe nøye på bloggen, men prøver at den skal se litt okei ut! Nå blogger jeg f.eks fra mobilen. Vi snakkes, ha en fin dag alle gode mennesker!!

 • 12

  Sjokkbeskjeden jeg aldri trodde jeg kom til å få. Selv om jeg og mamma var forberedt på det verste når vi møtte opp på sykehuset for timen 12.09 klokka 9. Vi brast ut i gråt begge to. Jeg gjorde det mest fordi det var sånn jeg tenkte reaksjonen min kom til å bli hvis det var den beskjeden jeg fikk. Klokka ti over 9 stoppa verden som mamma sa. Lyset på legekontoret vi satt i var skrudd av, det var kaldt og mørkt der inne. Noe som ikke gjorde ting bedre, men som passet best til den beskjeden vi fikk. Legen var snill, men visste ikke noe mer enn at jeg har lymfekreft og at jeg slipper operasjon, men skal ha cellegift- behandling. Jeg har kreft. Det er så rart. Så uvirkelig. Jeg føler meg jo frisk. Og det er rart å tenke på at når jeg får medisinen som skal kurere kreft, så vil jeg mest sannsynlig føle meg dårlig.

  En dag senere, 13.09, og det har enda ikke gått opp for meg. At jeg, Ingrid Bakke, som føler meg frisk, har kreft. At jeg skal gå gjennom det som jeg til nå bare har hørt at andre må. Det er vanskelig å ikke vite noe om det videre løpet før Onsdag. Å ikke vite noe om krefttypen, noe om hvordan behandlingen fungerer, hvordan jeg kan reagere på den, og alle disse spørsmålene som jeg sitter med. Det går bra å spørre de høyt, men det er ingen som kan gi meg svar på de enda. Vi var på sørlandsenteret i dag, alle sammen. Og det jeg gikk å tenke hele tiden var at «kanskje dette er siste gangen på lenge at jeg orker å gå her», hvis cellegiften påvirker meg så mye at jeg blir veldig sliten. Jeg kan helt ærlig si at det gjør vondt å vite at jeg har kreft, at jeg er syk, men det er ikke i kroppen, det er i hodet. Og jeg går med en klump i magen mesteparten av tiden, selv om jeg føler meg bra, har matlyst og alt. Men oppi hodet er det den ene setningen som går igjen «jeg har kreft». For jeg er ikke vant til det, jeg merker det jo ikke, jeg bare vet det. Og det er så motsatt og så rart, å være frisk, så bli dårlig, og deretter bli frisk igjen.

  I dag 14.09 har vi vært i konfirmasjon til verdens fineste kusine og konfirmant, Malin! Det har vært en så fin dag, og det kommer det et innlegg om etter hvert! Glade hendelser har også plass på denne bloggen <3

   Jeg skal prøve å ikke skrive så lange innlegg videre, det var egentlig bare litt tanker de to første dagene. Og jeg skriver mye for min del, for å få alt ut, om det ikke blir så «tøft» og personlig det jeg skriver etter hvert, så blir det  direkte. Men jeg syns det kan være fint å skrive på en plass åssen det går, og videre behandling osv- for jeg vet mange lurer uten å spørre, og jeg kan ikke tenke på å sende mld til alle om alle oppdateringer?. Så hvis du vil følge med på min kamp mot denne sykdommen, så kom innom her. Skal skrive så ofte jeg kan! 

                                                              
                                                         Det beste å gjøre nå, er å tenke positivt, selv om det er vanskelig!

 • 1

  Nå kommer endelig innlegget om Hellas-turen. Vi var to familier, ni personer som var på tur i 10 dager. Vi var litt i Athen, en by som skuffet veldig.. Men vi var i hovedsak på en øy som heter Syros, der vi leide et hus. Det var en veldig koselig og rolig øy med hyggelige folk. Akkurat på denne plassen var det ikke så mye annet å gjøre enn å sole seg på stranda eller ved bassenget, så det  var en slappe av-ferie. Koste meg veldig masse der nede! 


  Vi måtte ta ferge fra Athen ut til Syros


  Bassenget vårt 


  Huset vi bodde i


  En av kveldene ute på resturant 


  Byvandring på Syros 


  Det var så vakkert der, savner det


  Finikas by night, natur på øya
  Strandturer
  Folk <3


  Alle sammen <3 hadde en super tur 


   

 • 0

  Hei alle sammen. Kommer et innlegg fra Hellas-turen de neste dagene. Men nå må jeg bare dele en fantastisk musikkvideo med dere. 

   

  Den er så utrolig og så verdt å se. Den får frem et utrolig bra poeng med at man ikke trenger prøve så hardt for å like seg selv og for at andre skal like deg. At man ikke trenger ta på masse sminke og endre sitt naturlige utseende for å bli likt og kunne gjøre noe i verden. Og Colbie er en så utrolig flink artist, og denne ideen er så utrolig. SÅ SE DEN. Alle er vakre uansett. 

 • 0

  Hei, lenge siden sist!
  Har ikke skjedd så mye i det siste. Har hatt ferie en god stund pga studiedager og IKKE eksamen :D Så i dag er det offisielt ferie etter avslutning på skolen!
  Er bare to uker til jeg drar til Hellas!! Wee
  Slenger inn noen bilder fra i det siste, vet ikke om de er lik størrelse ogsånn..

  Tale kom hjem!!

  Sommer i dyreparken med disse to

  Har fått læreplass i barnehage til høsten!!

  Primitiv hyttetur med søskenbarn

  Avslutnings-selfie! Hvis du er innom bloggen Hege så vil jeg takke for et veldig bra år med deg som lærer. Du har gjort det gøy å lære!

  Ha en god sommerferie folkens! Snakkes :)

 • 0


 • 1

  Heyja! Håper det går bra med alle midt i denne eksamens-tiden og siste innspurt på skolen!

  I ettermiddag/kveld har jeg vært ute med gode venner. Vi var på en lekeplass, av alle plasser og hadde det veldig gøy sammen <3 elsker sånne kvelder og ser frem til flere gjennom sommeren! Bildedryss coming up

  De er så herlige!!

  Må forresten fortelle noe: min kjære bestevenninne Tale kommer hjem på lørdag! Gleder meg vilt!! Ho kommer èn måned før ho egentlig skulle <3

  Ha en fin kveld/dag :)

 • 3

  Hei! I dag hadde vi engelsk eksamen, å fy så vanskelig den var, så er deilig å være ferdig- ett skritt nærmere ferie :D

  Tenkte å vise mine få innkjøp fra i går og i dag- har kjøpt en del mer i det siste, men kan vise det en annen gang! Tenker kanskje lage ett innlegg med sommertøy eller favorittplagg osv, må bare finne en løsning på å få gode bilder av det :) Har et godt kamera, men ikke så mye mer utstyr.

  Skjørt fra Vero Moda. (Singleten som stikker ut irriterer meg, ignorer den)

  Shorts fra Vero Moda.

  Enkle sommersko fra H&M

  Mineralpudder fra L'orèal, kjøpt på Vita

  Mitt lille rede <3 Har kombinert Gossip Girl og skoleoppgave hele ettermiddagen

  Håper dere likte innlegget, prøver å gjøre det så nøye jeg kan, er gøyere hvis det ser ordentlig ut :)
  Satser på å bli bedre!!

 • 0

  Hei alle sammen! Håper alle hadde en fin dag i går, det hadde hvertfall jeg! 

  Jeg var i byen tidlig for å se barnetoget med noen venner, så spiste jeg ute med familien, så var jeg hjemme litt, så dro jeg til byen for å se borgertoget med flere venner, så dro vi hjem og grilla, så dro vi til byen og så på fyrverkeriet! Haha, fullt program- var hjemme halv 1 på natta og hadde en kjempe fin dag, og været gjorde alt bedre! Så takk til dere som gjorde dagen bra <3 Skal ikke si så mye mer enn det, dere skal heller få masse bilder! 


  Steffen <3


  Normal


  Emilio og Camila <3


  Camilla <3


  <3<3<3<3<3   

   
 • 0

  Jeg klarer nesten ikke si hva slags musikk jeg hører på, for er veldig mye. Men de artistene jeg hører mest på er Taylor Swift, Daughtry og Westlife.

  Så tenkte vise dere hva jeg har hørt på akkurat nå (i går kveld)

  Mye forskjellig!

 • 1

  God morgen!
  Jeg slapp heller ikke unna denne Facebook-utfordringen med å bade ute. Og jeg heiv med så klart på vannet- man kan si det var forfriskende.

  Får ikke lagt ut video her, men den ligger ute på instagramen min: ingridbakke1 :) sjekk den ut!

  Ha en fin Torsdag alle sammen <3

 • 2

  God kveld!
  Denne helga er vi hos Pappa, og det skjer ikke så mye annet her enn å besøke familie, noe som er veldig koselig da! Pleier også å øvelseskjøre, men glemte beviset for å kjøre denne gangen, så ble ikke noe av det..

  Tantes lille skatt <3

  Håper dere får en fin kveld videre, og en fin søndag i morgen :)

 • 3

  For mange er natt til 1.mai en ganske stor greie, men ikke for meg, og det har det aldri vært :)
  Så jeg koser meg i eget selskap med noe godt å spise, og noe gøy på skjermen <3

  (Spiser sunt og asså)

  Sminkeløøs

  Håper alle får en fin kveld uansett hva dere skal finne på :)

 • 1

  Disse bildene, og mange flere, er bilder som gir meg inspirasjon på forskjellig måte.

 • 1

  God kveld! 
  Denne helga har jeg kost meg skikkelig i det fine været. Er i så sommerferie-modus at det er helt skummelt, skjønner ikke åssen jeg skal klare å komme inn i skole-modus de to siste månedene..

  Uansett, på fredag var jeg på noe som heter Fredagschill nede i Grim kirke, det er  vel egentlig en fritidsklubb der ungdom kan møtes, har vært der to ganger og syns det er kjempe koselig, og man blir kjent med nye mennesker :) 
  Eneste bildet fra fredag- Meg og Emilio :D 

  På lørdag var jeg i byen sammen med Thomas, vi satt i Nupen og spiste is, åh det var herlig! 


  Søta 

  Og i dag har jeg vært sammen med Camila og Bjørn, vi hadde først photoshoot hos meg, også var vi på Fiskebrygga/Nupen og spiste is, en kjempe koselig dag med to av mine beste <3 
  <3 <3 

  Blir så dumt med de bildene jeg tar med mobilen, for de passer liksom ikke inn.. Men får ta det etterhvert :)

  Håper dere har hatt en fin helg, og får en fin, ny uke!  

 • 2

  Heihei! 
  Nå er det evigheter siden jeg har blogget, men har tenkt å begynne igjen. Lover ingen innlegg hver dag, men mer enn det har vært til nå :) Har slettet de flest gamle innlegg, så begynner litt helt på nytt. Holder også på å få fikset header ogsånn, men får det ikke helt til, så hyl ut om noen kan det!!
  Håper dere vil følge med på bloggen ♥ 


   

 • 1

  Heihei. Håper alle har hatt en fin jul, og koste seg masse. Det er helt sykt at det allerede er nytt år. Jeg skjønner ikke hvor 2013 har blitt av. Jeg tenkte ikke å lage et veldig detaljert innelgg om hver måned osv, men heller en kort oppsummering og noen bilder. Har så sinnsykt mange bilder bare fra Februar og til nå- jeg elsker å ta vare på alle bildene. 

  Jeg begynte skoleåret på den aller beste skolen Kvadraturen med den beste vennegjengen jeg kunne hatt. Det er et år jeg savner skikkelig mye. Etter at vi alle sluttet der forandret mye seg, men vi holder kontakten <3 

  Sommeren 2013 må være den beste sommeren ever! Jeg var mye i Grimstad hos Tale før ho dro på utveksling i August. Jeg var masse med venner i Kristiansand, for ikke å glenne Odderøya Live!!! Jeg var på tur med familien på camping i Sandefjord og i København. Det er en av de bedre sommerene jeg kan huske.

  Nå i høst begynte jeg på Barne og ungdom på KKG, og jeg trives så godt i klassen. Den er så herlig. Selve skolen er ikke min favoritt, men jeg trives og har det bra. På toppen av dette har jeg fått flere gode venner som jeg er veldig glad for. 


  Dette er vel egentlig de største tingene i 2013, men alt i alt har dette vært et fantastisk år <3 Tusen takk til alle som gjorde det bra!!! 
  Randome bilder fra i høst:


  ♥besteste 

  Håper alle får et kjempe fint år i 2014 :D

   

   

   

 • 0

  Heihei! 
  Jeg blogger ikke så mye, bare når det er noe gøy jeg vil skrive om :)

  I går feiret jeg bursdagen min med herlig venner , det var kjempe koselig, de er så gode ♥ Vi spiste masse godt, hadde quiz, grip mikrofonen, mimelek ogsånn, håper alle koste seg for det gjorde hvertfall jeg! Dere får heller ett bildedryss fra bursdagen:


  Beste jenta!! 


  Er sykt glad i denne gutten selv om det ikke ser sånn ut 


  Paret (grattis med 3 år) 


  Gullene 


  Min beste venninne ♥


  Mine herlige to 


  "Hvorfor gjorde han det?"   "hihihihi"                 hahaha 


  the caaake

  Jeg hadde som sagt en kjempe kosli kveld ♥ I dag skal jeg tilbringe dagen med min gode Thomas. Ha en nydelig dag alle sammen! 

   

 • 1

  Hei igjen! Har endelig fått malt rommet mitt hvitt og fått ting litt ordentlig. Tenkte desverre ikke på å ta noen bilder før jeg malte, men her er hvertfall hvordan det er nå :) 
  hvem er denne fjortissen montro? 

  Sånn ser hvertfall rommet mitt ut nå! Mangler noen ting, men det kommer etterhvert- er hvertfall fornøyd til nå :) 
  I dag har jeg gått i hi, det var så kaldt at jeg ikke ville ut av hus i det hele tatt, og det regnte..hehe ja.

  Ha en fin Lørdag ! 

 • 2  Heihei! I dag var jeg og Bjørn en tur i skogen her på Tinnheia og tok litt bilder ute. Tror jeg var litt sent ute for bladene begynte å bli litt brune, haha.. Vi, eller jeg, klarte også å gå oss vill. Trodde jeg hadde kontroll, men jaa nei. Men det var koselig da! :)
  Kommer ett innlegg med bilder av rommet i morgen, mest sannsynlig.
  Ellers har vi langhelg nå, hatt fri siden Onsdag, heklt ok+ greit :D  

  Ha en fin helg videre♥

   

 • 2

  '

  Alle bildene er tatt av meg/ Tale som tok to ♥

 • 0

  Hei dere! 
  Jeg er enda i ekstase etter i går! Jeg, Thomas, Rebekka, Endre og Ebi (og flere vi møtte) var på Odderøya Live, og det var helt rått!! Virkelig helt sykt. Det var DJ's hele dagen, det var lys fra scenen, konfetti, flammekastere, og en helt vill stemning. Noen ganger ble folk litt for ville helt forran. Men det hadde ingenting å si hvor man stod på plassen, stemninga var like god overalt.  Kan ikke beskrive åssen det var der, så dere skal få ett bildedryss:

   


  Mariell og Rebekka ♥


  Beste 

  Møtte broren min der!


  Min kjære bestevenn og meg når Avicii spilte :D :D 


  Gollebo 


  Love you 


  Oda, Mariell, meg og Rebekka 


  RÅÅÅÅÅTT 

  Helt sinnsykt!! Dere kan jo se på 'smilene' mine hvor glad og gira jeg, og de andre, var! 
  - Ha en fin dag videre 

   

 • 0

  Fysøren jeg kan ikke fatte at dette skoleåret allerede er ferdig! Det har gått så altfor fort og jeg synes det er kjempe trist å være ferdig på Kvadraturen Videregående skole. Jeg kommer til å savne selve skolen, noen av lærerne og selvfølgelig å gå i klasse/på skole med noen av mine beste venner. Jeg blir trist bare av tanken.

  Jeg har vært så utrolig heldig som har fått blitt kjent med så mange gode folk, og fått så mange nye gode venner. Ville aldri vært foruten dette skoleåret og disse folkene. 
  Dette året har jeg ledd, vært glad, grått, vært lei meg, vært sinna, alt. Men mest av alt har jeg fått mange gode minner som jeg kommer til å huske. Savner alt allerede. Og jeg er redd for å ta ferie, jeg er redd for å miste kontakten med de som står meg nærmest, selv om jeg vet det ikke kommer til å skje. Og etter ferien reiser 4 av mine beste venninner til en annen by og andre land! Det kommer til å bli veldig vanskelig, det vet jeg allerede nå.

  Så tusen takk dere herlige og gode mennesker som jeg er uendelig glad i for dette året. Og takk for at jeg har fått blitt kjent med dere to the very end. 


  Verdens beste gjeng som betyr så masse for meg.    

 • 0

  Wallah alle tjompiser!

  I dag er dere såå heldige og får Tale som gjesteblogger hos ingrid! 


  Alle hjerter gleder seg.

  Neida. (joda). Dere husker kanskje det innlegget jeg hadde for en stund siden med ting jeg hadde gjort i det siste? Ikke? ånei.. Hadde tenkt å lage et sånt innlegg igjen, men neidaaaa, her slår latheten min til igjen for gidder ikke koble bilder fra iphonen til macen. Jaaa, jeg sier Iphone og Mac, mobil og PC er for tapere. Så vet dere det, hipster to the edge. 

   


  Her er meg og Ingrid i vårt fineste øyeblikk. Lilla hår og greier. For dere som ikke vet det så har jeg en "fetish" på sugerør, så hvis du ser meg tygger jeg mest sannligvis på et sugerør. 

  For dere som ikke vet noe om meg så kan jeg jo ramse opp litt interesante faktaer om, trommevirvel, MEG!
  Jeg er 17 og hater det, vil være 16 for alltid. Bor i verdens verste by Grimstad hvor 98 prosent av befolkningen er gamle kristne pensjonister. Har en greie for sugerør, popcorn og ankel-sokker. Har fobi mot edderkopper og håndkler. Nå tenker alle "ååh, alle er jo redd for edderkopper da", men dude, nei. Synet av en edderkopp får meg til å hyperventilere og besvime. Fobien min mot håndkler kan jeg ikke forklare, har bare alltid vært sånn.


  For øyeblikket er jeg på besøk hos denne mongofile transen. 

  Håper ikke Ingrid skal lese dette innlegget for da kommer ho til å drepe meg. Your welcome;

  ONE WORD; DEILIG

   

  Skjønner meg ikke på dere som blogger hver eneste dag, det er jo drit kjedelig. Også suger jeg til det, men det takler dere =))))
  Orker ikke dette mer, det suger, alt suger, Ingrid suger. Neida, vi liker bananer. Istad hadde vi pølse da, vi liker et variert kosthold.

  Elsker den fitta her, du er best. 
  PEACE OUT MA'FAKKAS !

   

   

      

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • 0

  Wallah!

   

  Siden Ingrid absolutt ikke vil blogge lenger, så gjør jeg det for ho. Dere vet hvem jeg er.

  Ingrid og Arny sov hos Tale i natt. De har kjørt en ikke så veldig gøy biltur, lagd taco, spist taco´n og ikke så mye mer spennende.
  Arny har vært litt vill da, som du kan se på bilde over...

  I natt fikk ikke Tale sove. Ingrid ville ikke sove i samme seng som Tale&Arny, så ho lå på sofaen. Loner. Arny derimot, ho lagde et jæ*la spetakkel hele natta. Det gikk ikke ann å sove, for ho var forkjøla. Det sier det meste. 

  Vi så Fritt Villt 3 i natt. Tale syns den var litt kjedelig, Ingrid sovna hele tiden og man skulle tro at Arny måtte legges inn på psykiatrisk. Ikke bra. Arny gikk amok, ho takler ikke menn som dreper Forståelig igrunn. Men så så vi en episode med Criminal Minds (nam) og da gikk det bedre. Dr. Reid er jo med. Han er cute. Og Morgan, ikke glem Morgan. Yuuum.

   

  Også er det veldig mainstream med sånne bilder med effekt da. 

   

  hade.


   

 • 3

  hei folkeeens!
  Da var vi kommet hjem og jeg vil tilbake. Haha, det er jo bare dårig vær her.. Var ikke feil med en uke med 30 grader, sol og bading for å si det sånn :D

  Jeg hadde det veldig gøy på tur, med mye intern humor med roomie, Anette. Det vi ble møtt med når vi kom var kakkerlakker, og de var og det siste vi så før vi dro.. Vi ga de til og med navn. Det var og en kjempe fin katt som gikk rundt ved hotellet som vi ga navnet Bob :D Og vi levde omtrent på Smint, Burn og Oreo sjokolade, og selvsagt flaskevann!


   I løpet av uka bada vi, sola vi oss, LESTE vi, var vi ute og spiste, var i Palmitos park- på fugle og Delfin show, døøds kult!. I Puerto Mogan på marked og chilla rundt forbi :D


  TOK BILDE MED DELFIIIN!! ååh! Jeg døpte den Finn Loui :D hihi. Delfiner er verdens mest fantastiske skapninger, virkelig.


  Litt av utsikt fra hotellet :D byen var bare rett ned til venstre. Og Ja, de kan være pågående der, men jeg synes det var veldig koselig der nede! Og himmel å mange fine kelnere!!

  Innlegg med innkjøp kommer i morra håper jeg!

  Nå må BEN gå videre i Skal vi danse!!!!!!
  Ha en fin kveld, godt å komme tilbake til bloggen ♥

   

   

   

 • 5

  Ja, jeg savner ungsomsskolen. Jeg savner den gamle klassen, og lærerne. Synes selvsagt det er konge på ny skole og :) men sånn som de gamle lærerne kjente deg og visste hva du kunne.. Også hadde vi så sykt mange gøye turer :D ah, mimring!

 • 2

  Heiheei!
  I går ettermiddag/kveld va vi jo på Odderøya Live, som er en festival på Odderøya :) Og det var så utrolig braaa! Akkurat i går spilte Gabrielle, LIDOLIDO, Honningbarna, Bernhoft OG Kaizers Orchestra :D Alle var så utrolig flinke på scenen! Og publikum var helt med, spesielt på Kaizers, da tok det av. Vi tok ikke buss hjem før ti over tolv :P
  Stod forresten fremst, litt ut på siden!!

  Lagde et kollasj med bilde av alle:

   

  Oog som dere ser tok jeg BILDE MED LIDOLIDO OG GABRIELLE! Det var så stoort. Jeg skalv etterpå jeg! De var veldig hyggelige, og de smiiiilte begge to! aah ♥

  ♥Var noen andre på Odderøya?

  -Ingrid