Ditt Navn
Fysisk aktivitet

 • 11.08.2016, 20:05

Fysisk aktivitet påvirker mange faktorer etter en kreftbehandling (og folks generelle helse). Blandt annet kan det minske trøtthet og gi mere overskudd, og det kan virke litt rart, det gjorde det hvertfall for meg. Ble jo så sliten av å være i aktivitet. (Fysisk aktivitet kan være alt fra å gå opp en trapp, husarbeid, gå tur, styrketreninger osv). Fysisk aktivitet styrker jo også musklaturen naturligvis- og det trenger man etter en kreftbehandling der man automatisk blir sittende mer stille pga lite energi eller andre plager. Jeg gjorde hvertfall det.

Kroppen var helt brutt ned, og selv om jeg prøvde å gå tur så ofte jeg kunne på vinterføret mens jeg var syk så måtte det styrkeøvelser til. Jeg begynte å trene sammen med en fysioterapeut første månedene etter jeg var ferdig behandlet for å få lagt grunnlaget igjen. Jeg gikk mye turer etter behandling for å bevege meg igjen, få frisk luft og få noe ut av dagen. Det hjalp også på polynevropatien jeg hadde i føttene (føltes som puter under føttene). Jeg gikk med gåstaver og følte meg ikke veldig kul da jeg møtte på mer voksne mennesker som gikk uten. Men å bruke gåstavene hjalp meg veldig mye, og gleden var stor da jeg bare klarte å jogge på stedet. Jeg så resultater! Og resultater er nettopp det som har gjort trening gøy igjen. 

Jeg har aldri hatt trening som førsteprioritet, og trente vel middels mye før jeg ble syk. Gjorde det fordi jeg hadde lyst og ikke fordi jeg måtte. Og sånn har det vært etter behandlingen i 1,5 år nå. Jeg tar en gåtur eller en treningsøkt på Fresh fordi jeg har lyst og føler for det, og det gjør at det ikke bare blir et slit, men gøy. Jeg ser også mere resultater på kroppen i form av muskler b.la på armene, jeg merker at jeg er sterkere generelt, jeg blir ikke like sliten etter trening og jeg klare øvelser jeg gjorde før jeg ble syk. Og det er GØY! Det kan gå dager mellom hver trening, men det er så deilig med de øktene jeg har. Og det handler ikke om at jeg skal ha "drømmekroppen", men at den skal være frisk og fungere godt. Selvsagt er jeg glad jeg har blitt kvitt de ekstra kiloene jeg gikk opp i sykdomsperioden og oppblåstheten som kom av medisinene er borte, håret vokser osv. Men det er i bunn ikke det som teller mest. Selvbilde er viktig, men viktig er det også at kroppen er frisk. 

Det er viktig å huske på for alle, friske, syke, unge, gamle- at man trenger ikke gjøre så mye. Man trenger ikke svette så det renner eller slite seg så ut at man ikke klarer å stå oppreist. For noen er husarbeid nok, noen liker å gå tur- fort eller sent, langt eller kort. Og noen liker å trene seg til en gangsperre i 2 dager. Men det er også viktig å gjøre det på egne premisser og fordi man selv vil, ikke fordi samfunnet sier at du skal.  

Det var dagens ord fra meg haha. Noen ganger så bare kommer ting til meg og jeg får lyst til å skrive om det. Håper det skjer litt oftere så det blir litt mere innlegg da hehe. 


 • Publisert i Blogg • Skriv en ny kommentar


  Hei og velkommen! Her kan du skrive en tekst om deg selv og bloggen din. Her kan du skrive en tekst om deg selv og bloggen din.  Arkiv


  Bloggdesign av  hits